Είστε έτοιμοι να αλλάξετε το drag ‘n drop; Η Apple όχι!

Απάντηση
Takis
Δημοσιεύσεις: 373
Εγγραφή: Τρί Μαρ 30, 2021 1:44 pm

Είστε έτοιμοι να αλλάξετε το drag ‘n drop; Η Apple όχι!

Δημοσίευση από Takis »

Με την ανακοίνωση του Mountain Lion που έγινε πριν μερικές μέρες πιστεύω πως όλοι καταλάβαμε πως οι εποχές που η Apple ανακοίνωνε super wow features πέρασαν. Δεν λέω, ωραία τα νέα features και σίγουρα θα είμαι κι εγώ από τους πρώτους που θα κάνουν την αναβάθμιση. Όμως καμία λειτουργία δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο εκείνες των Tiger (10.4) και Leopard (10.5). Λογικό θα έλεγα. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει τόσο πολύ και η εξέλιξη των λειτουργικών βρίσκεται ήδη στο ζενίθ! Παρόλα αυτά, υπάρχουν ακόμα εκπληκτικές ιδέες που η Apple σνομπάρει.

Μία από αυτές τις ιδέες είναι το DragonDrop το οποίο υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε drag and drop εικόνες και αρχεία στο OS X. Αν με ρωτούσε κανείς πως μπορεί να αλλάξει ή να βελτιωθεί το drag and drop, ειλικρινά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ τίποτα παρόμοιο. Βλέποντας όμως το βίντεο παρουσίασης του DragonDrop, καταλαβαίνω πόσο πιο εύχρηστο μπορεί να γίνει.

Πάει αρκετός καιρός από τότε που πρόσθεσα το site του DragonDrop στα bookmarks μου και μέχρι τώρα περίμενα να δω πότε θα κυκλοφορήσει για να γράψω κάτι γι' αυτό. Λόγω ανυπομονησίας σήμερα είπα να ελέγξω το twitter του μήπως και βρω κανένα νέο σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του, μιας και ο δημιουργός του έχει ήδη ανακοινώσει πως η εφαρμογή έχει αποσταλεί ήδη στην Apple και περιμένει έγκριση. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαβάζω πως το DragonDrop απορρίφθηκε ήδη δύο φορές από την Apple λόγω "modifying Mac OS X's behaviour".

Τελικά είναι πολύ άσχημο να κρέμεσαι από τα γούστα της κάθε Apple για να κυκλοφορήσεις μια ιδέα που σίγουρα θα αρέσει σε πάρα πολλούς! Το μόνο θετικό της υπόθεσης είναι πως ο δημιουργός του DragonDrop φαίνεται να μην το βάζει κάτω και μάλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε με την εφαρμογή έξω από την ομπρέλα του App Store.
Απάντηση

Επιστροφή στο “MacOS”