Γυναίκα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αναζήτηση συντρόφου

Γυναίκα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Αναζήτηση συντρόφου

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Μην αναρωτιέσαι «μα πού πήγαν όλοι οι άντρες»; Μπορεί να είμαστε περισσότερες από εκείνους, αλλά οι στατιστικές είναι με το μέρος μας: Όλες μπορούν να βρουν άντρα, αρκεί να το θέλουν.

Αφού περάσουν μερικά χρόνια, υπάρχουν κάποια πράγματα που, σαν καλό κορίτσι, τα απομυθοποιείς και δεν τα πιστεύεις πια. Για παράδειγμα ότι υπάρχουν ο Άγιος Βασίλης και ο γαλάζιος πρίγκιπας, ότι δε θα πιάσεις παιδί αν το κάνεις στα όρθια, ότι άμα πιάσεις θα το ρίξεις ανεβοκατεβαίνοντας σκάλες, ότι άμα είσαι νοικοκυρά και παρθένα θα καλοπαντρευτείς, ότι το one-night stand είναι μόνο για τα τσουλιά και ότι είναι δύσκολο να τα φτιάξεις με κάποιον.

Είναι δύσκολο να βρεις φίλο; Πιο δύσκολο είναι να βρεις να παρκάρεις στο κέντρο -και να μη σε γράψουνε- παρά να βρεις φίλο. Το καλό νέο είναι ότι οι στατιστικές είναι με το μέρος σου, το κακό είναι ότι, θες δε θες, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια σχεδόν υποχρεωτική διαδικασία.

Όλα του γάμου δύσκολα

Κοίτα γύρω σου και θα δεις πόσο πιο πολύ έχουν ανάγκη οι άντρες τις γυναίκες τους. Τα δύο τρίτα από τις συνολικές αιτήσεις διαζυγίων υποβάλλονται από γυναίκες και δέκα χρόνια μετά το διαζύγιο -σύμφωνα με μετρήσεις- τα τρία τέταρτα των αντρών θα προτιμούσαν να μην είχαν χωρίσει, ενώ μόνο το ένα τρίτο των γυναικών εύχονται το αντίστοιχο. Oι παντρεμένοι άντρες είναι πιο υγιείς και πιο καλοζωισμένοι από τους εργένηδες και ζουν περισσότερα χρόνια.

Είναι γνωστή η παροιμία που λέει ότι ο εργένης ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος, ενώ ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος.

Θα μου πεις τότε, γιατί είναι οι γυναίκες εκείνες που απαιτούν δέσμευση και όχι οι άντρες; Δυστυχώς, η φύση έχει προνοήσει να σου υπενθυμίζει πόσο διαφορετική είσαι από το ταίρι σου. Σε ένα πείραμα που έγινε σε άντρες και γυναίκες παρατηρήθηκε ότι οι κόρες στα μάτια των αντρών διαστέλλονταν στη θέα φωτογραφιών με γυμνές γυναίκες, ενώ οι κόρες των γυναικών διαστέλλονταν βλέποντας ένα γυμνό μωρό.

Όταν ένας άντρας δει μια στριπτιζέζ, ότι το τρίβει το πιπέρι, του δημιουργείται ψυχωτικό πάθος, ενώ αντίστοιχα μια γυναίκα στη θέα ενός στρίπερ ουρλιάζει και σκουντάει χασκογελώντας τη φίλη της παραδίπλα. Η πιθανότητα να πληρώσει για έρωτα μαζί του -εκτός αν είναι δυο φορές γριά- είναι μάλλον ανύπαρκτη, αφού με 20.000 δρχ. παίρνεις ένα ζευγάρι παπούτσια από τον “Σπηλιόπουλο”.

Τελευταία λέγεται ότι έχει γεμίσει ο κόσμος από εργένηδες. Αυτό που δε διευκρινίζει κανείς είναι ότι έχει γεμίσει καραφλούς, χοντρούς, κοντούς, μίζερους και φτωχούς εργένηδες, τους οποίους, για να μη χάνεται χρόνος όταν βγαίνουν ραντεβού, τα αποφασισμένα θηλυκά τούς βομβαρδίζουν με έναν μπούσουλα από ερωτήσεις: “Πού μένεις;”, “Με τι ακριβώς ασχολείσαι;”, “Τι αυτοκίνητο είπαμε πως έχεις;”. Έτσι, αυτή η νοοτροπία μεταφέρεται σε όλους, και αυτό γιατί ο χρόνος κοστίζει (και ειδικότερα στις γυναίκες γύρω στα 30).

Γυναίκα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης

Το θέμα είναι ότι συνήθως, αν δεν έχεις φίλο, απλώς δε θέλεις να έχεις φίλο ή καλύτερα δε θες να έχεις κάποιον απ’ αυτούς που σε θέλουν. Έτσι, προτιμάς να λες “δεν μπορώ να βρω κάποιον” και να κάνεις τη χαριτωμένη από το να παραδεχτείς (με κίνδυνο να σε πουν υπερφίαλη) ότι: “Η αλήθεια είναι ότι είμαι μια χαρά κοπελάρα και δεν έχω κανένα σκοπό να συμβιβαστώ με τον πρώτο τυχόντα, μόνο και μόνο για να λέω πως βρήκα κάποιον”.

Φυσικά, ένας από τους λόγους που μια γυναίκα γύρω στα 30 βρίσκει πως οι προοπτικές της για μια σχέση είναι θλιβερά λίγες είναι ο πανικός της, που την κάνει να κατηγοριοποιεί τις απαιτήσεις της. Και αφού απορρίπτει τους άντρες κάτω από 30 ως “καλό έρωτα, κακή προοπτική” και τους πάνω από 40 ως “καλή προοπτική σε λάθος συσκευασία”, μένει ως ιδανικό το τάργκετ γκρουπ από 30 έως 40, για να γιατρέψει όλες τις πικραμένες αναξιοπαθούσες.

Δηλαδή, πιο δημοφιλής τελικά αναδεικνύεται η πιο προβληματική κατηγορία. Αν ο υποψήφιος 30-40 είναι πετυχημένος, είναι μέσα στη φιγούρα και στον εγωκεντρισμό και θα φτύσεις αίμα για να του αποδείξεις ότι είσαι αντάξιά του? κι αν είναι αποτυχημένος, είναι μες στην γκρίνια και στη γρουσουζιά ούτως ή άλλως. Oπότε εσύ, αθώο κορίτσι κοντά στα 30, πρέπει να κάνεις κάτι για να αντεπεξέλθεις στις αντίξοες περιστάσεις.

Οι χρυσοί κανόνες

Θέλεις να βρεις άντρα;

Κανόνας πρώτος

Αποφάσισε τι τύπο ψάχνεις.

Κανόνας δεύτερος

Χαλάρωσε. Μην τα βάζεις με την εμφάνισή σου, μην κοιτάς τη φράντζα σου στο μαχαίρι, μη βάζεις 52 φορές λιπ γκλος και μην παστώνεσαι κάθε τέσσερα λεπτά με πούδρα. Είναι πολύ βαρετό. Και κανένας άντρας δεν ονειρεύεται μια βαρετή φίλη, όσο όμορφη και να είναι. Oι γυναίκες παραδίνουν σημασία στον καλλωπισμό τους και στον αντίκτυπο που έχει στους άντρες, αν και η αλήθεια είναι πως οι άντρες δε θέλουν τίποτε άλλο από το να σε απαλλάξουν απ’ όλα τα στολίδια σου. Και τι, να πηγαίνεις σαν την πατσαβούρα στα ραντεβού; Όχι βέβαια. Απλώς, δε χρειάζεται να σε πάρει κι ο άλλος χαμπάρι.

Εξάλλου, όλοι ξέρουμε ότι τα πολλά τα λούσα οι γυναίκες τα κάνουν για τις άλλες γυναίκες. Oπότε, στολίσου σαν παγόνι άμα θες, αλλά μη δείχνεις ότι ανησυχείς και για το πώς σε βλέπει εκείνος. Άσε που οι άντρες σε ένα πάρτι πιο πολύ θα κυνηγήσουν τη χαρούμενη πιτσιρίκα με το μίνι παρά τη σημαιοστολισμένη ατσαλάκωτη θεά, που μπορεί να την αποθεώνουν οι γκέι φίλοι της, αλλά οι άντρες που έχεις βάλει στο μάτι -κι εσύ κι εκείνη και όλες- θα την προσπεράσουν προτιμώντας πιο γήινες υποσχέσεις.

Κανόνας τρίτος

Κόψε τις εξυπνάδες. Κανείς δεν ονειρεύτηκε ραντεβού με τη μαντάμ Κιουρί, ούτε αυτό που ήλπισε από μια νύχτα ήταν να κάνει διαγωνισμό Τρίβιαλ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα αντρικά περιοδικά στα σαλόνια τους έχουν κουνελάκια και όχι την Αγγελική Νικολούλη να επιμένει ότι αυτή, η δαιμονία, διαλεύκανε την υπόθεση Κράμπη. Κόψε τις υπερβολές.

Μην το ρίχνεις στο πολύ χάχανο και στα αστεία, αλλά -προς Θεού- μην το ρίξεις και στη σοβαροφάνεια, προκειμένου να του δείξεις ότι δεν είσαι και καμιά του σκοινιού και του παλουκιού, και -αλίμονο- μην πιπιλήσεις και σ’ αυτόν την καραμέλα των τριών εραστών (διαβάζουν περιοδικά και οι άντρες και ξύπνησαν). Μη φέρνεις την κουβέντα σε “κλειστοφοβικά” θέματα -παιδιά, γάμους, σκυλιά- και προσπάθησε να είσαι όσο πιο χαλαρή γίνεται, αποφεύγοντας να του κατσικωθείς σαν το τσιμπούρι γνωστοποιώντας του ανά πάσα στιγμή την απελπισία σου.

Προτελευταία συμβουλή

Εξασκήσου. Αν είσαι μόνη σου και το απολαμβάνεις, δεν έχεις κανένα λόγο να σε πιάσει η λύσσα και να βγεις για κυνήγι. Αν όμως τελικά δεν περνάς καλά μόνη σου, καλό θα είναι να πάψεις να αναζητάς τον πρίγκιπα και να αρχίσεις να συμβιβάζεσαι με τους βατράχους που σε περιτριγυρίζουν.

Ύστερα είναι και το ταμπού του γάμου, καθώς όσο πλησιάζεις τα 30 -ή, ακόμη χειρότερα, όσο απομακρύνεσαι από τα 30- νιώθεις ότι σε έχουν απορρίψει όλες οι προηγούμενες γενιές και σε πιάνει ο καημός να ντυθείς νύφη, έστω και για λίγο. Καλύτερα ζωντοχήρα παρά γεροντοκόρη, που λένε και οι θείες Πελαγίες όλου του κόσμου, γι’ αυτό και δεν πειράζει αν κάνεις ένα γάμο εκ προμελέτης και πάρεις διαζύγιο μετά.

Η τελευταία -αλλά εξίσου σημαντική- συμβουλή, αν θες να αξιωθείς ένα ταίρι, είναι να μην προσπαθείς τόσο πολύ. Δεν είναι όλοι ηλίθιοι γύρω σου, ώστε να μην καταλάβουν την πρεμούρα σου. Σίγουρα όχι ο μορφονιός που έχεις βάλει στο μάτι (εσύ κι άλλες δέκα). Γι’ αυτό χαλάρωσε, ντύσου πρόχειρα και βάλε το κραγιόν σου κι άσε να δεις ο χρόνος τι θα φέρει.

Ιστορίες με καλό τέλος

Oι αναγνώστριες μας διηγούνται πώς ξέφυγαν από το φαύλο κύκλο του “ψάχνω σαν τρελή, αλλά δε βρίσκω”. Το συμπέρασμα είναι ότι -ως γνωστόν- τέλος καλό, όλα καλά….

Ήμουν μόνη μου ένα χρόνο και είχα λυσσάξει να βρω κάποιον. Ε, όσο εγώ στολιζόμουν κι έπαιρνα πόζες, τόσο το εξέπεμπα αυτό και δε με πλησίαζε άνθρωπος. Τελικά, κάποια φορά που ήμουν χαλαρή με την παρέα μου -είχα πιει και λίγο- και καθόλου δεν περίμενα να γνωρίσω κανέναν, βρέθηκε κάποιος φίλος φίλου, πιάσαμε την κουβέντα, φλερτάραμε και τελικά τα βρήκαμε.

  • Μαρία Δ.

Είχα περάσει μια μεγάλη ερωτική απογοήτευση και είχα συνήθεια, κάθε φορά που έβγαινα, να λέω χαρτί και καλαμάρι την πίκρα μου στον εν δυνάμει φίλο μου. Όπως είναι φυσικό, κανείς δεν ήθελε να ξαναδεί μια τύπισσα που τον έπρηξε με το μεγάλο της έρωτα. Κάποια στιγμή κατάπια και τα παράπονα και τη μιζέρια μου και τότε ήταν που είδα άσπρη μέρα.

  • Χριστίνα Χ.

O αγαπημένος μου υπηρετεί αυτή τη στιγμή Καθώς πλησίαζαν τα τριακοστά γενέθλιά μου, είχα παραφρονήσει με την ηλικία μου και είχα καταντήσει μια τραγική φιγούρα, που παραπονιόταν ότι δεν έχει παντρευτεί, δεν έχει παιδιά, δεν έχει φίλο, τίποτα. Όπως ήταν φυσικό, το διάστημα εκείνο της ζωής μου δε βρέθηκε κανείς να με ανεχτεί σε δεύτερο ραντεβού. Όταν το συνειδητοποίησα, συνήλθα – και υπήρξε και δεύτερο και τρίτο και δέκατο τρίτο ραντεβού.

  • Άννα Φ.

Διαβάστε επίσης:

Ομιλία σε κοινό (ακροατήριο), πως παρουσιάζουμε τον λόγο μας.

Προηγούμενο άρθροΤο… Pelorus του Roman Abramovitch
Επόμενο άρθροΗ ερωμένη του έλληνα φαντάρου
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας