Η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να υποστηρίξουν την οθόνη του iPhone X Super Retina στο iOS 11 και στο watchOS 4 από την 1η Απριλίου

Η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να υποστηρίξουν την οθόνη του iPhone X Super Retina στο iOS 11 και στο watchOS 4 από την 1η Απριλίου

Η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να υποστηρίξουν την οθόνη του iPhone X Super Retina στο iOS 11 και στο watchOS 4 από την 1η Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου 2018 και μετέπειτα, όλοι οι προγραμματιστές εφαρμογών της Apple θα είναι υποχρεωμένοι να υποστηρίξουν εγγενώς την οθόνη του iPhone X Super Retina, δημιουργώντας τις νέες εφαρμογές iOS στο το iOS 11 SDK ή σε νεότερη έκδοση, και τις νέες εφαρμογές του Apple Watch να κατασκευαστούν στο watchOS 4 SDK ή σε νεότερη έκδοση.

Το νέο πρόγραμμα της Apple ενημέρωσε τους προγραμματιστές σχετικά με τις καινούργιες απαιτήσεις με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εχθές το απόγευμα.

Η καινούργια προωθητική ενέργεια της Apple για την υποστήριξη της οθόνης Super Retina θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πρωτοφανής, αφού επρόκειτο για ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας το οποίο θα ενισχύσει τα μελλοντικά αναπτυξιακά της σχέδια.

Κατά το παρελθόν η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει παρόμοιες τακτικές για τα έργα της να με την προοπτική να υπάρξει εγγύηση για την υποστήριξη των μεγαλύτερων οθονών στα iPhone, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple απαιτεί από τους προγραμματιστές να περιλαμβάνουν στις εφαρμογές τους τα απαραίτητα στοιχεία για την στήριξη υψηλότερης ανάλυσης στις καινούργιες τις οθόνες.

Οι νέες απαιτήσεις για τους προγραμματιστές που έθεσε η Apple, διαφοροποιεί παντελώς το τοπίο που υπάρχει στις νέες εφαρμογές στο App Store: Οι υπάρχουσες εφαρμογές μπορούν να εξακολουθήσουν να κατασκευάζονται με παλαιότερες εκδόσεις των SDK iOS και watchOS, αλλά η Apple δήλωσε σήμερα ότι θα σταματήσει να δέχεται εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί με το watchOS 1 SDK από την 1η Απριλίουκαι έπειτα Σχεδόν το 65%των συσκευών iOS λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο λειτουργικό σύστημα iOS 11 , το 28% είναι στο iOS 10 και το 7% σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS. Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχουν παρόμοια στατιστικά για το watchOS.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας