ΑρχικήΟχήματαΗ Hyundai λέει αντίο στη βενζίνη με το νεο αυτοκίνητο υδρογόνου

Η Hyundai λέει αντίο στη βενζίνη με το νεο αυτοκίνητο υδρογόνου

Η Hyundai λέει αντίο στη βενζίνη με το νεο αυτοκίνητο υδρογόνου, το οποίο θα μπορεί να διανύσει μία απόσταση 800 χιλιομέτρων με μόνο ένα γέμισμα του ντεπόζιτου.

Η Hyundai Motor δήλωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους ένα όχημα δεύτερης γενιάς κυψελών καυσίμου υδρογόνου που θα ταξιδέψει 800 χιλιόμετρα (497 μίλια) με βάση τα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα οδήγησης. Πρέπει να σημειωθεί πως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τα Ευρωπαϊκά κριτήρια, διαφορετικά το όχημα δεν θα γίνει δεκτό στην αγορά της Ευρώπης, βάσει νομοθεσίας, για παράδειγμα άλλες απαιτήσεις προδιαγραφών έχει Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, άλλη η Ευρώπη και άλλη η Ασία.

Αν παραδοθεί το αυτοκίνητο στο κοινό, όπως είχε υποσχεθεί η Hyundai στις εξαγγελίες της, το νέο όχημα θα ταξιδέψει 40% περισσότερη απόσταση από το SUV της πρώτης γενιάς κυψελών καυσίμου, το Tucson ix FCEV (ix35 Fuel Cell ) που ξεκίνησε το 2013.

Τα αυτοκίνητα Fuel cell καυσίμου, λειτουργεί με μηδενικές εκπομπές ρύπων όπως τα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, και μπορούν να επαναφορτιστούν (γέμισμα ντεπόζιτου) σε δύο με τρία λεπτά σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία απαιτούν αρκετές ώρες για να επαναφορτιστούν πλήρως. Αλλά η έλλειψη σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου αποτελεί εμπόδιο για τη μαζική υιοθεσία από τον κόσμο.

Η Toyota, η Honda και η General Motors επενδύουν επίσης σε τεχνολογία Fuel cell καυσίμου, αλλά είναι γεγονός πως αυτά τα οχήματα δεν γνωρίζουν θερμή υποδοχή από το κοινό σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία μπορούν να βρουν εύκολα σταθμούς φόρτισης.

Η Νότια Κορέα σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου από 16 σταθμούς φέτος σε 100 σταθμούς μέχρι το 2020 για να αυξήσει δραματικά τις πωλήσεις οχημάτων τέτοιου τύπου. Η χώρα σκοπεύει να διαθέσει 10.000 οχήματα με κυψέλες καυσίμου στους δρόμους της μέχρι το 2020 για να βοηθήσει στην άμβλυνση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, δήλωσε το υπουργείο περιβάλλοντος το Μάρτιο. Αυτό θα ήταν ένα τεράστιο άλμα από μόλις 121 αυτοκίνητα το 2016.

Επίσης, η Hyundai Motor σχεδιάζει να προφθάσει στην οικολογική κούρσα των αυτοκινήτων με μακρύτερα ηλεκτρικά οχήματα οδήγησης, διότι συνήθως παράγουν μικροκαμωμένα αμάξια.

Σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό όχημα που θα έχει αυτονομία οδήγησης 500 χιλιομέτρων (311 μίλια) μετά το 2021. Πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους, σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα μικρό όχημα ηλεκτρικό σπορ, αλλά θα έχει μικρότερη αυτονομία που θα αγγίζει τα 390 χιλιομέτρα. Το 2021, η πολυτελή μάρκα Genesis θα παρουσιάσει κι αυτή ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Ένας λόγος για τον οποίο οι οδηγοί είναι απρόθυμοι να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα είναι ότι φοβούνται ότι δεν θα είναι σε θέση να βρουν σταθμό φόρτισης στη μέση ενός ταξιδιού. Το πρώτο καθαρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Hyundai που ξεκίνησε πέρυσι, το IONIQ είχε δυνατότητα να διανύσει μία διαδρομή 191 χιλιομέτρων με ένα φουλάρισμα, κάτι που είναι τελείως απογοητευτικό, αφού η Tesla και η General Motors προσφέρουν σχεδόν διπλάσια αυτονομία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166