ΑρχικήΟχήματαΗ Mclaren έχει τη λύση στην μελλοντική κατάργηση καυσίμων, με ηλεκτρικό supercar

Η Mclaren έχει τη λύση στην μελλοντική κατάργηση καυσίμων, με ηλεκτρικό supercar

Η Mclaren έχει τη λύση στην μελλοντική κατάργηση καυσίμων, με ηλεκτρικό supercar.

Καθώς η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στις μηχανές εσωτερικής καύσης, οι μεγάλοι και οι μικροί κατασκευαστές εστιάζουν την προσοχή τους στις μπαταρίες και τους ηλεκτρικούς κινητήρες, ακόμα και όταν μιλάμε για τους υπερσύγχρονους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η McLaren.

Και ενώ η Ferrari ισχυρίζεται ότι όλα τα νέα της αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά από το 2019 και μετά, από τηννάλλη πλευρά ο Βρετανός αντίπαλος που ονομάζεται McLaren λέγεται ότι διαθέτει ήδη ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar με μηδενικές εκπομπές ρύπων κατά την ώρα λειτουργίας

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές που μιλάνε στο Autocar, η McLaren σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα ηλεκτρικό supercar που θα έχει τις ίδιες δυνατότητες όπως το 675LT, ένα από τα γρηγορότερα, πιο ισχυρά και θετικά αναθεωρημένα οδικά αυτοκίνητα της McLaren που έγιναν ποτέ.

Για το περιβάλλον, το 675LT είναι ένα supercar 666 ίππων που τροφοδοτείται με κινητήρα twin-turbo V8. Μπορεί να επιταχύνει από 0-62mph (100km / h) σε 2,9 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 205mph. Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης κατέχει το ρεκόρ γύρου δοκιμής στο Top Gear.

Παρόλο που δεν υπάρχει ημερομηνία έναρξης για την ηλεκτρική McLaren, η πηγή λέει ότι θα φτάσει κάποια στιγμή μετά την περιορισμένη έκδοση, τριών θέσεων hypercar – με την κωδική ονομασία BP23 – κάπου στα μέσα του 2018.

Και πριν από αυτό η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει μια αντικατάσταση του τελευταίου range-topper, το υβριδικό P1. Το οποίο είναι γνωστό εσωτερικά ως το P15 και αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2017 και θα έχει ένα υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που αποτελείται ταυτόχρονα από βενζινοκινητήρα και ηλεκτρικό κινητήρα.

Οι υβριδικοί κινητήρες αναμένεται να προσαρμοστούν βάσει των προκατόχων το 570 (2020) και του νέου 720S (το 2021), ανέφερε η πηγή.

Η McLaren δήλωσε προηγουμένως ότι εργάζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, αλλά μόνο ως δοκιμαστική και πειραματική εργασία για την καλύτερη κατανόηση των ηλεκτρικών κινητήρων και τη βοήθεια της εταιρίας Woking να επιτύχει το δικό της στόχο να προσφέρει έως και το 2023 τόσες υβριδικές μονάδες όπως τα βενζινοκίνητα.

Τώρα, σύμφωνα με την έκθεση, η McLaren θα κατασκευάσει πέντε παραδείγματα του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου και θα τα προσφέρει στους πιο πιστούς πελάτες της στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάπτυξης των μελλοντικών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εταιρεία, η οποία, αν δικαιολογήσουμε την περιορισμένη F1 της δεκαετίας του ’90, κατασκευάζει μόνο οδικά αυτοκίνητα σε οποιαδήποτε σημαντική κλίμακα από το 2011, η οποία δεν είναι ξένη προς την ισχύ της μπαταρίας.

Από το 2018, ο κλάδος της McLaren Applied Technologies της εταιρείας θα παράγει μπαταρίες για όλες τις ομάδες της Formula E που ανταγωνίζονται στη σεζόν 2018/2019.

Αυτή θα είναι η πρώτη σεζόν όπου τα αυτοκίνητα θα πρέπει να ολοκληρώνουν κάθε αγώνα με μόνο μία μπαταρία, αντί της τρέχουσας μορφής, όπου οι οδηγοί θα οδηγούν ένα πλήρως φορτισμένο αυτοκίνητο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166