ΑρχικήΟικονομίαΗ Original Tech βοηθά τις τράπεζες να προσφέρουν καλύτερες δανειακές υπηρεσίες

Η Original Tech βοηθά τις τράπεζες να προσφέρουν καλύτερες δανειακές υπηρεσίες

Η Original Tech βοηθά τις τράπεζες να προσφέρουν καλύτερες δανειακές υπηρεσίες μέσω των εφαρμογών της.

Είναι πραγματικότητα πως οι Αμερικανοί πολίτες υποβάλλουν αίτηση για περισσότερα από 250 εκατομμύρια νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα κάθε χρόνο, αλλά η πλειοψηφία αυτών των αιτήσεων ολοκληρώνεται τελικά στο χαρτί ή μέσω τηλεφώνου. Μια νεοφυής επιχείρηση που ονομάζεται Original Tech θέλει να αλλάξει την υπάρχουσα υποδομή παρέχοντας ένα λογισμικό white-label για να βελτιώσει τις εφαρμογές στις οποίες κάποιος μπορεί να πάρει ένα τραπεζικό δάνειο μέσω αυτής.

Ενώ πολλά από τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν τις δικές τους τεχνικές ομάδες που εστιάζουν στην οικοδόμηση καλύτερων προϊόντων για τους καταναλωτές, είναι δύσκολο για τις μεσαίες αγορές και τις μικρότερες τράπεζες, τις πιστωτικές ενώσεις και τους μη τραπεζικούς δανειστές να προσφέρουν βέλτιστη εμπειρία στο χρήστη. Εδώ έρχεται η Original Tech για να φέρει τα πάνω κάτω.

Δίνει τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να υποβάλλουν αίτηση για δάνεια σε επιτραπέζιους υπολογιστές, tablet ή κινητές συσκευές χωρίς να χρειαστεί να περάσουν από τη μη αυτόματη διαδικασία συμπλήρωσης των εγγράφων σε χαρτί ή φαξ στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Για τους δανειστές, η Original Tech φροντίζει για τη συλλογή δεδομένων, την πρόληψη της απάτης και την επιβολή της συμμόρφωσης. Αλλά το σύστημά του έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί μέσα στις υπάρχουσες ροές εργασίας των δανειστών και τους επιτρέπει να εφαρμόζουν όλους τους δικούς τους κανόνες αναδοχής.

Η Original Tech ιδρύθηκε από τον Heang Chan , τον Sean Li και τον Chris Blaser , όλοι οι οποίοι ήταν πρώην υπάλληλοι της Blend , μια επιχείρηση B2B fintech που επικεντρώνεται στην παροχή λύσεων τεχνολογίας στους δανειστές ενυπόθηκων δανείων. Όπως και η Blend, η ομάδα Original Tech θέλει να αφαιρέσει τον πονοκέφαλο από τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους δανειολήπτες, συντομεύοντας ταυτόχρονα την ολοκλήρωση της αίτησης και αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των δανείων που εκδίδουν οι δανειστές.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαφορές: το Blend επικεντρώνεται επί του παρόντος σχεδόν αποκλειστικά στην παροχή εργαλείων λευκής ετικέτας για τη διεκπεραίωση εφαρμογών υποθηκών, ενώ το σύστημα του Original Tech μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλαπλά προϊόντα δανεισμού.

Επιπλέον, η Blend έχει ιστορικά υιοθετήσει μια από κορυφαίες τακτικές απόκτησης πελατών, έχοντας ως πελάτες μερικούς από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με θετικό αποτέλεσμα να αποκτηθεί τεράστια εμπειρία μέσα από αυτή τη συνεργασία. Εν τω μεταξύ, η Original Tech στοχεύει στη μέση αγορά και κάτω, για την αρχική προσέλκυση πελατών, καθώς πιστεύει ότι μπορεί να εξυπηρετήσει καλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με περιορισμένους τεχνικούς πόρους.

Τέλος, η Blend αύξησε το κεφάλαιο της περίπου κατά 60 εκατομμύρια δολάρια από τότε που ιδρύθηκε, ενώ το Original Tech χρηματοδοτείται από διάφορους επενδυτές ή μικροεπενδυτές που κυνηγάνε το όνειρο . Επίσης ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός είναι πως μερικούς από τους εργαζόμενους είναι οι απόφοιτοι από την τάξη του Y Combinator του 2017.

Αν και μόλις ξεκίνησε, η Original Tech στο πελατολόγιο της ανήκουν 10 σημαντικοί πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών όπως η Metropolitan Capital Bank, η Rockhold Bank, Conventus Lending, Guarantee Mortgage, Loan Factory, Pacific Private Money and Clear Choice Credit. Με την έναρξη της Ημέρας Επίδειξης την επόμενη εβδομάδα, η εταιρεία ελπίζει να προσελκύσει περισσότερη χρηματοδότηση και ίσως και κάποιο νέο ενδιαφέρον των πελατών.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166