ΑρχικήΕιδήσειςΗ Theresa May θέλει οι επιχειρήσεις του Διαδικτύου να αφαιρούν το εξτρεμιστικό...

Η Theresa May θέλει οι επιχειρήσεις του Διαδικτύου να αφαιρούν το εξτρεμιστικό περιεχόμενο μέσα σε 2 ώρες

Η Theresa May θέλει από τις επιχειρήσεις του Διαδικτύου να ανιχνεύσουν και να αφαιρέσουν το εξτρεμιστικό περιεχόμενο μέσα σε 2 ώρες.

Η πρωθυπουργός Theresa May ζητά από τις διαδικτυακές εταιρείες να εργαστούν για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση εξτρεμιστικού περιεχομένου που μοιράζονται τρομοκρατικές ομάδες εντός δύο ωρών ενόψει της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (20 Σεπτεμβρίου) στη Νέα Υόρκη.

Η May θα απευθυνθεί σε κορυφαία ανώτερα στελέχη της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του Kent Walker, γενικού συμβούλου της Google. Monika Bickert, επικεφαλής της παγκόσμιας πολιτικής στο Facebook. και τον David Heiner, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft. Θα συναντηθεί επίσης με τον Emmanuel Macron και τον Paul Gentiloni, πρωθυπουργούς της Γαλλίας και της Ιταλίας, αντίστοιχα.

Ο Guardian ανέφερε μια ανάλυση του Home Office που διαπίστωσε ότι η προπαγάνδα του Isis παραμένει στο διαδίκτυο για 36 ώρες, επιπλέον 27.000 σύνδεσμοι με τέτοιες εξτρεμιστικές πληροφορίες μοιράστηκαν τους πρώτους 5 μήνες του 2017.

Η May θέλει να αφαιρεθούν τέτοιες πληροφορίες εντός 2 ωρών και θα ζητήσει από τις εταιρείες να αναπτύξουν την τεχνολογία που απαιτείται για να συμβεί αυτό, αναφέρει η έκθεση.

Ο πρωθυπουργός θα πει στις εταιρείες: πως “Οι τρομοκρατικές ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι συνδέσεις με την προπαγάνδα τους απομακρύνονται γρηγορότερα από ότι φαντάζονται και είναι επιτακτική ανάγκη εσείς οι μεγάλες οι εταιρείες να δίνετε μεγαλύτερη έμφαση στο μπλοκάρισμα αυτού του αμφιλεγόμενου περιεχομένου με ταχύτατο ρυθμό για να παραμένετε πάντα ένα βήμα μπροστά από αυτούς”.

“Η βιομηχανία πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω και πιο γρήγορα στην αυτοματοποίηση της ανίχνευσης και της απομάκρυνσης του online τρομοκρατικού περιεχομένου και στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που εμποδίζουν την μεταφόρτωσή των ηθικών αξιών”, σύμφωνα με την έκθεση.

Η Theresa May θα επικεντρωθεί στην τρομοκρατία στην ομιλία που πρόκειται να εκδώσει και θα πει ότι “τελικά δεν είναι μόνο οι ίδιοι οι τρομοκράτες που πρέπει να νικήσουμε, είναι οι εξτρεμιστικές ιδεολογίες που τις τροφοδοτούν.« Είναι οι ιδεολογίες που κηρύττουν μίσος, σπέρνουν τη διχόνοια με σκοπό να διαιρέσουν την κοινωνία, υπονομεύοντας την ανθρωπότητα. Πρέπει να είμαστε πολύ πιο ισχυροί στην πάταξη αυτών των ιδεολογιών και να τις απομακρύνουμε – από όλα τα μέρη των κοινωνιών μας ».

Οι στόχοι για έλεγχο θα είναι πλατφόρμες όπου οι πληροφορίες μπορούν να διαδοθούν εύκολα, όπως το Twitter, τοποθεσίες όπου μπορεί να αποθηκευτεί περιεχόμενο, όπως το YouTube, και ιστότοποι συσσωμάτωσης όπως το WordPress.

Η έκθεση ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που μοιράζεται γρήγορα είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται starburst, που σημαίνει ότι η αρχική και άμεση εξάπλωση είναι ταχύτατη και εκτεταμένη. Ενώ οι εταιρείες του Διαδικτύου λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν αυτό το γεγονός, η βρετανική κυβέρνηση πιστεύει ότι οι εταιρείες Διαδικτύου θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα, αναφέρει ο Guardian.

Έχει αναφερθεί ότι, όταν ένα άτομο παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον για τέτοια υλικά, οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης συνεχίζουν να το κατευθύνουν σε παρόμοιο περιεχόμενο.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166