Η Toyota θα κυκλοφορήσει 10 μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2020

Η Toyota θα κυκλοφορήσει 10 μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2020

Η Toyota θα κυκλοφορήσει 10 μοντέλα, αμιγώς ηλεκτρικά μέχρι το 2020

Η Toyota σχεδιάζει να δημιουργήσει και να κυκλοφορήσει περισσότερα από 10 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αυτοκινήτων στη σειρά της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2020, σηματοδοτώντας τη δέσμευση της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα της τεχνολογίας.

Η Toyota Motor Corp. στην παρούσα φάση δεν προσφέρει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, παρόλο που παράγει υβριδικά μοντέλα, τα οποία ο κινητήρας εναλλάσσεται μεταξύ ηλεκτροκίνησης και λειτουργίας με φυσικό αέριο.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της εταιρείας, ο Shigeki Terashi δήλωσε τη Δευτέρα ότι τα EVs της Toyota θα προσφερθούν για πρώτη φορά στην Κίνα, το οποίο είναι ένα έθνος που ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, με επιδοτήσεις και άλλες πολιτικές, οπότε κατά αυτό τον τρόπο αναμένεται να οδηγήσει σε τεράστια ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας.

Ο Terashi λέει ότι τα EVs της Toyota θα διατεθούν σε μεταγενέστερο χρόνο στην Ιαπωνία, την Ινδία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η εταιρεία λέει ότι μέχρι το 2025, κάθε μοντέλο της Toyota θα βγαίνει και σε ηλεκτροκίνητη έκδοση, όπως και σε υβριδική έκδοση.

Την περασμένη εβδομάδα η Toyota ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση δημιουργίας μπαταριών για οχήματα σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών Panasonic Corp. Ο Terashi τόνισε ότι η συμφωνία με την Panasonic είναι «ένα κρίσιμο κομμάτι» στη στρατηγική της Toyota, και πώς αυτή η συμπεριφορά αναδεικνύει και προωθεί την καλή ιαπωνική εταιρική σχέση.

Οι πρόοδοι στην τεχνολογία των μπαταριών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των EVs. Μια σημαντική στροφή προς τη χρήση τους θα απαιτούσε περισσότερη χρήση και ανακύκλωση των σπάνιων και δαπανηρών υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες, όπως το λίθιο.

Η Toyota ανακοίνωσε άλλους στόχους για τα πράσινα οχήματα. Μέχρι το 2030, ελπίζει να πουλήσει 5,5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως. Η Toyota πωλεί περίπου 10 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως ετησίως.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα επενδύσει σε αυτήν την προσπάθεια 1,5 τρισεκατομμύρια γιεν (13 δισ. Δολ.) για να πραγματοποιήσει το στόχο της έως το 2030, δηλαδή θα κατασκευάζει η ίδια περισσότερο από το ήμισυ των μπαταριών που θα χρησιμοποιεί.

Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Nissan Motor Co., η Volkswagen AG και η Honda Motor Co., προσφέρουν ή συνεργάζονται με άλλους εταίρους πάνω σε ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών μπαταριών θερμαίνεται. Δεν είναι σαφές εάν η Panasonic θα αναδειχθεί νικήτρια σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Η Toyota γενικά επιδιώκει να αναπτύσσει εσωτερικές τεχνολογίες-κλειδιά, αντί να τις αγοράζει από εξωτερικούς συνεργάτες. Αυτό περιλαμβάνει τεχνογνωσία για τσιπ υπολογιστών και ρομποτική, οι οποίες αναμένεται επίσης να αποτελέσουν πυλώνες ανάπτυξης για τον τομέα των αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας