ΑρχικήΟχήματαΗ Uber χάνει οριστικά την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο από την 1η...

Η Uber χάνει οριστικά την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο από την 1η Οκτωβρίου

Η Uber χάνει οριστικά την άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο από την 1η Οκτωβρίου.

Ο οργανισμός μεταφορών του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει την άδεια της Uber ούτως ώστε να λειτουργεί νόμιμα ως ιδιωτικός φορέας μίσθωσης οχημάτων από την 1η Οκτωβρίου.

Η TFL, η οποία είναι υπεύθυνη για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την πόλη, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, των τρένων, του μετρό και των ταξί, εξέδωσε την παρούσα ανακοίνωση στις 22 Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ότι έχει ενημερώσει το υποκατάστημα της Uber στο Λονδίνο ότι δεν θα εκδώσει στην εταιρεία άδεια ιδιωτικής μίσθωσης μετά τη λήξη της ισχύουσας αδείας που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Περίπου 40.000 οδηγοί της Uber λειτουργούν σήμερα στο Λονδίνο, και η υπηρεσία χρησιμοποιείται από 3,5 εκατομμύρια πελάτες κάθε εβδομάδα. Σε πολλές περιπτώσεις, η υπηρεσία είναι φθηνότερη από τα παραδοσιακά ταξί μαύρου χρώματος, αλλά δυστυχώς τέθηκαν σοβαρά θέματα ασφάλειας για τους πελάτες.

Η Uber είπε ότι έχει 21 ημέρες για να προσβάλει την απόφαση. Εάν κάνει έκκληση, σημαίνει ότι η υπηρεσία τους δεν θα σταματήσει απότομα από τις αρχές Οκτωβρίου. Δεν είναι σαφές εάν αυτό θα επηρεάσει επίσης την Uber Eats, την υπηρεσία παράδοσης τροφίμων που διατίθεται σε ορισμένα μέρη της πρωτεύουσας.

Η TFL ανέφερε ότι η προσέγγιση της Uber στην επιχειρηματικότητα σε συνδυασμό με την απαράδεκτη συμπεριφορά της “αποδεικνύουν την έλλειψη εταιρικής ευθύνης σε σχέση με ορισμένα θέματα που έχουν πιθανές συνέπειες στη δημόσια ασφάλεια”.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα TFL, οι παρατυπίες είναι οι εξής:

  • Η προσέγγισή της για την αναφορά σοβαρών ποινικών αδικημάτων.
  • Η προσέγγισή της για τον τρόπο απόκτησης των ιατρικών πιστοποιητικών για τους οδηγούς.
  • Η προσέγγισή της για τον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνονται οι έλεγχοι της υπηρεσίας Enhanced Disclosure and Barring Service (DBS).
  • Η προσέγγισή της στην εξήγηση της χρήσης του Greyball στο Λονδίνο, λογισμικού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εμποδίσει τους ρυθμιστικούς φορείς να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στην εφαρμογή και να αποτρέψουν τους υπαλλήλους να αναλάβουν ρυθμιστικά καθήκοντα ή καθήκοντα επιβολής του νόμου.

Η δήλωση ανέφερε επίσης: “Η ρύθμιση της TFL για τα ταξί του Λονδίνου και για τα ιδιωτικά ταξίδια μίσθωσης έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών, τα οποία πρέπει να πληρούν αυστηρούς κανονισμούς και να αποδείξουν στην TFL ότι το πράττουν. ότι ο μεταφορέας είναι ικανός και κατάλληλος να κατέχει άδεια”.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου ο Sadiq Khan δήλωσε στο Facebook: “Θέλω το Λονδίνο να βρίσκεται στην πρωτοπορία της καινοτομίας και της νέας τεχνολογίας και να είναι ένα φυσικό σπίτι για συναρπαστικές νέες εταιρείες που βοηθούν τους Λονδρέζους παρέχοντας μια καλύτερη και οικονομικότερη υπηρεσία.

“Ωστόσο, όλες οι εταιρείες στο Λονδίνο πρέπει να συμβαδίζουν τους κανόνες και να συμμορφώνονται με τα υψηλά πρότυπα που περιμένουμε -ιδίως όταν πρόκειται για την ασφάλεια των πελατών. Η παροχή μιας καινοτόμου υπηρεσίας δεν πρέπει να είναι εις βάρος της ασφάλειας των πελατών”.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «υποστηρίζει πλήρως» την απόφαση της TFL να μην ανανεώσει την άδεια του Uber στο Λονδίνο. Πρόσθεσε: “Υποστηρίζω απόλυτα την απόφαση της TFL – θα ήταν λάθος εάν η TFL να συνεχίζει να χορηγεί άδεια στη Uber, αφού με τον τρόπο της απροκάλυπτα παραβιάζει τους ισχύοντες νόμους της Μεγάλης Βρετανίας και βάζει σε κίνδυνο τους Λονδρέζους”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166