HIM: Φινλανδικό ροκ συγκρότημα

Εκείνες οι goth – rock παρουσίες από την καρδιά του Ελσίνκι της Φιλανδίας με τους σκοτεινούς, μελαγχολικούς περί αιώνιας αγάπης και θανάτου στίχους, με frontman μια μαυροφορεμένη ψηλή και αδύνατη σιλουέτα με smokey eyes σε συνδυασμό με την τόσο σέξι μπάσα φωνή του, που ακούει στο όνομα Ville Valo, πόσο καιρό είχατε να τους φέρετε σαν εικόνα στο μυαλό σας;

Ξέρετε, να τους έχετε απέναντι σας, να ακούτε πχ. το Join Me (in death) live και να βουρκώνετε από παιδικές/παλιές αναμνήσεις καθώς εκείνες ξεχειλίζουν από τα πάντα σας; Προμηθευτείτε με ένα εισιτήριο, βγάλτε από την ντουλάπα σας εκείνη την παλιά μπλούζα με το heartagram που θα έχετε ακόμα φυλαγμένη και αναμείνατε έως την 1 η Αυγούστου.

Ναι, ναι! Καλά ακούσατε (για όσους τυχαίνει να μην το έχετε πάρει γραμμή, ακόμα). Οι His Infernal Majesty aka HIM έρχονται για μια υπενθύμιση του παρελθόντος καθώς και μια παρουσίαση των πιο καινούργιων άλμπουμ τους από την τελευταία τους επίσκεψη στα μέρη μας, το 2007, συμπεριλαμβανομένων των “Screamworks: Love in theory and practice” – 2010 και “Tears on tape” – 2013.

Τώρα γιατί μερικοί, σαν και εμένα, περιμένουμε με τόση χαρά;

Συναισθηματικά γιατί:

Ιδιαίτερα η γενιά μου, “μεγάλωσε” με Him. Τουλάχιστον, γνωρίσαμε τους Him την περίοδο που αρχίζαμε να καταλαβαίνουμε πιο πολλά γύρω μας. Οι συχνές επισκέψεις τους στην Ελλάδα παράλληλα, συνέβαλαν σημαντικά σε αυτό.

Προσωπικά, τους γνώρισα ως το αγαπημένο συγκρότημα της ξαδέρφης μου, δανείστηκα τα cd της και κάπως έτσι άρχισαν όλα. Λίγο-πολύ, κάπως έτσι τους μάθαμε.Από κάπου ακούσαμε κάτι, κάποιου ήταν το τότε αγαπημένο συγκρότημα.Τα πρώτα cd’s που αγόρασα ποτέ από το χαρτζιλίκι μου κοινώς, ήταν τα δικά τους. Όπως καταλαβαίνετε, εκείνες οι όμορφες αναμνήσεις στα πιο σημαντικά χρόνια της ζωής μας καταχωρήθηκαν και διατηρήθηκαν αναλλοίωτα χωρίς να χαθεί στην πορεία το παραμικρό ίχνος συναισθήματος μέχρι και σήμερα.

Είναι επάξια ένα ιδιαίτερο, καθώς πρέπει και συμπαθητικό συγκρότημα:

Ανάμεσα σε demos, EP’s, singles κτλ, έχουν κυκλοφορήσει 8 studio albums.Ο γενικότερος ήχος τους; Rock, ρεσιτάλ μελωδίας (τις περισσότερες φορές) καθώς και gothic στοιχεία με επίκεντρο την όμορφη μπάσα φωνή του κύριου Valo συνοδευόμενη από τις μακρόσυρτες ανάσες που “τραβάει” πριν τραγουδήσει κλείνοντας τες μόνο με τον δικό του ξεχωριστό μελαγχολικό τρόπο, που εκείνος κατέχει. Τα live τους; Δυνατά, παθιασμένα, αναμφισβήτητα όμορφα μελαγχολικά – το έχουμε ανάγκη μετά από τόσο καιρό, θαρρώ.

Τα χρόνια περνάνε, κάθε μουσικός/συγκρότημα εξελίσσεται (συνήθως). Οι Him, ανήκουν σε αυτά τα συγκροτήματα.Τα πρώτα studio albums τους δεν έχουν καμία σχέση με τα μετέπειτα – με εξαίρεση την τελευταία κυκλοφορία τους, Tears on tape. Ότι πιο κοντινό έχει υπάρξει στους παλιούς Him από την πρώτη τους αλλαγή το 2005 με το Dark Light. Αυτό με τη σειρά του ο κόσμος θα το δικαιώσει ή θα το κατακρίνει. Ναι, ήμουν μέσα σε αυτούς που “απογοητεύτηκε” από την αλλαγή τους αλλά όταν κάθισα σοβαρά να δώσω ένα δεύτερο άκουσμα στο Dark Light που ότι είχα αγοράσει και κρατούσα στα χέρια μου με περίεργο ύφος, κατάλαβα.

Εξακολουθούσαν να είναι “σωστοί” μουσικά, απλά είχαν πειραματιστεί.Ο κάθε μουσικός/συγκρότημα έχει αυτό το δικαίωμα. Δεν υπογράφει κάποιο συμβόλαιο (να το πω πολύ απλά) πως θα δίνει πάντα αυτό με το οποίο τον γνωρίσαμε. Τώρα το αν θα παραμείνει εκεί το κοινό να παρακολουθεί τη πορεία του, είναι στη δική του κρίση. Κάπως έτσι και οι Him, συνεχίζουν να πειραματίζονται και να μας προσφέρουν με την ίδια χαρά και τιμή, την μουσική τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως είναι τα ίδια παιδιά που γνωρίσαμε από την αρχή. Προσγειωμένοι, μετρημένοι, επαγγελματίες και πάντα ζεστοί με το κοινό τους. Είναι κάτι χαρακτηριστικό τους. Η επαφή και η επικοινωνία με το κοινό τους. Στο τέλος, κάπου ανάμεσα στο συνδυασμό ποιότητας μουσικής, παρουσίασης και γούστου το να κατέχεις αυτό το τελευταίο μπορεί να δέσει κάποιον όσο δεν φαντάστηκε ποτέ του, με τον/την/τους εκάστοτε. Ίσως αυτό να ήταν και το κρυφό χαρτί που έπαιξε για εμάς τους ακόμα “πιστούς” τους.

Πλήρως εκστασιασμένη και εγώ με τη σειρά μου για το επερχόμενο live τους, πάω να φρεσκάρω το παλιό, heartagram μπλουζάκι μου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας