Huawei Honor 2

To Honor 2 της Huawei έρχεται να προσφέρει μια πολύ καλή οθόνη, υψηλές επιδόσεις και αξιόλογα χαρακτηριστικά σε μια τιμή που δεν περνά απαρατήρητη. Με λίγα χρήματα παραπάνω υπάρχουν αρκετοί και δυνατοί ανταγωνιστές, αλλά το ανώτερο όριό σας είναι τα € 300 δείτε σοβαρά την επιλογή του Honor 2.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τρεις-τέσσερις εταιρείες που κατασκευάζουν smarthone να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος τόσο από πλευράς πωλήσεων όσο και από πλευράς προβολής. Πέραν όμως από τους γνωστούς μεγάλους, υπάρχουν και κάποιοι ανερχόμενοι αλλά αντίστοιχα μεγάλοι –ή και μεγαλύτεροι- κατασκευαστές συσκευών. Μια από αυτές της εταιρείες είναι η Huawei, ένα κολοσσός προερχόμενος από τη Κίνα, που χρόνια τώρα δραστηριοποιείται στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας. Κύρια δουλειά της είναι το χτίσιμο του back-end των δικτύων κινητής, όμως μέσα στη χώρα της και γενικότερα στην αγορά της Ασίας, προσφέρει πλήθος από Android Smartphones. Ένα από αυτά, είναι και το Honor 2, μια συσκευή που με τη πρώτη ματιά φαίνεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη τιμή του.

Το Honor 2 έρχεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από τη Wind και στη τιμή των €299 χωρίς κάποιος συμβόλαιο. Πρόκειται για ένα κόστος που γενικότερα θεωρείται η χρυσή τομή μεταξύ των φθηνών και σχετικά αδύναμων συσκευών και των πολύ ακριβότερων, κορυφαίων smartphone. Η Huawei ωστόσο, με το Honor 2, τοποθετεί τη συσκευή της περισσότερο προς το άνω κομμάτι της αγοράς, με μόνο η τιμή να θεωρείται midrange. Και πώς να μη το κάνει άλλωστε, αφού το Honor 2 έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να θεωρείται high end. Τετραπύρηνος επεξεργαστής, οθόνη 4.5’’ IPS με ανάλυση 720p, 8GB αποθηκευτικός με δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης, 8MPixel BSI κάμερα με διπλό LED flash, αφαιρούμενη μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας. Και όλα αυτά ελέγχονται μέσω λειτουργικού Android. Στη θεωρία, όλα φαίνονται εξαιρετικά. Στη πράξη, θα το δούμε στη πορεία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το Honor 2 είναι μια συσκευή που έκανε την εμφάνισή της στην Ασιατική αγορά το περασμένο φθινόπωρο. Στην Ευρώπη όμως ήρθε μόλις πρόσφατα, σε συγκεκριμένες χώρες και έπειτα από πίεση κάποιων provider όπως η δική μας Wind. Στη μεταφορά, η συσκευή έχασε 1GB μνήμης και έτσι η συσκευή που κυκλοφορεί στην Ελλάδα είναι εφοδιασμένη με 1GB. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ ευρωπαϊκής και ασιατικής έκδοσης. Το Honor 2 αποτελείται από πλαστικά μέρη, διαθέτει αφαιρούμενη πλάτη, οι διαστάσεις του να είναι σχετικά μεγάλες, με το πάχος του να είναι αυτό που κάνει τη μεγαλύτερη αρνητική εντύπωση, αφού ξεπερνάει το 1 εκατοστό. Αναλογικά με τη διαγώνιο της οθόνης, και οι υπόλοιπες διαστάσεις είναι κάπως μεγάλες κάτι που οφείλεται κυρίως στα μεγάλα περιθώρια που βρίσκονται γύρω από την ίδια την οθόνη. Τοποθετώντας το δίπλα δίπλα σε άλλες συσκευές όπως για παράδειγμα το Nexus 4 με την οθόνη των 4,7’’, τo Honor 2 έχει το ίδιο ύψος αλλά να είναι ελαφρώς μικρότερο στο πλάτος.

Παίρνοντάς το στο χέρι αφήνει ικανοποιητική αίσθηση με τις διαστάσεις του, με τη Huawei να έχει τοποθετήσει και τα βασικά πλήκτρα ελέγχου σε άριστο σημείο, τόσο για δεξιόχειρες όσο και για αριστερόχειρες. Τόσο το power όσο και τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου είναι στη δεξιά πλευρά και προς το πάνω μέρος και έτσι είτε με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού είτε με το δείκτη του αριστερού χεριού, έχουμε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Πέραν αυτών, συναντάμε και τρια capacitive πλήκτρα ελέγχου του λειτουργικού ακριβώς κάτω από την οθόνη, με το μεσαίο από αυτά να ενεργοποιεί το multitasting όταν το κρατάμε πατημένο. Τα συγκεκριμένα πλήκτρα αφής πάντως θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη αντιμετώπιση των αγγιγμάτων μας, καθώς δεν τα αντιλαμβάνονται πάντα και κυρίως όταν τα ακουμπήσουμε με ελάχιστη δύναμη.

Προηγούμενο άρθροΗ Microsoft εξαγοράζει τη Nokia: κρίνοντας τη συμφωνία με τα δεδομένα του παρελθόντος
Επόμενο άρθροJeff Scott Soto
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας