Η Amazon θα πωλήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στις Αμερικανικές αρχές

Η Amazon θα πωλήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στις Αμερικανικές αρχές

Η Amazon θα πωλήσει το σύστημα αναγνώρισης προσώπου στις Αμερικανικές αρχές.

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) ανέφερε σήμερα ότι η Amazon πωλεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου στις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Μέσω των αιτήσεων που έλαβε η ACLU για πληροφορίες σχετικά με το καινούργιο εγχείρημα δείχνουν ότι η εταιρεία συνεργάστηκε με την πόλη του Ορλάντο, της Φλόριντα το Όρεγκον και το Γραφείο του Σερίφη της Ουάσιγκτον για να αναπτύξει την πλατφόρμα AI facial recognition platform, μια πλατφόρμα αναγνώρισης προσώπου τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Καλιφόρνια, στην Αριζόνα και σε άλλες πόλεις εξέφρασαν επίσης ενδιαφέρον για την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις (εφόσον δεν ζητηθούν πρόσθετες λειτουργίες), η Amazon χρεώνει το σύστημα μόλις 400 δολάρια για την εγκατάσταση, και μία μικρή συνδρομή λόγων δολαρίων κάθε μήνα στη συνέχεια.

Παρά το γεγονός ότι η αναγνώριση προσώπου που προσφέρει η Amazon είναι φθηνότερη από τα ανταγωνιστικά συστήματα της NEC και άλλων παραδοσιακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα, είναι ανώτερη από πολλές απόψεις. Μπορεί να εντοπίσει μέχρι και 100 άτομα σε πραγματικό χρόνο μέσω κάμερας, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα της εταιρείας, ακόμα και όταν τα πρόσωπά τους δεν είναι ορατά ή είναι δυσδιάκριτα. Επιπλέον, μπορεί να παρέχει σπουδαία στοιχεία, αναλύοντας τις ιδιότητες του προσώπου για να προσδιορίσει διάφορα πράγματα, όπως το εύρος ηλικίας και η συναισθηματική κατάσταση του εκάστοτε ατόμου.

«Το σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Amazon συνεχώς εκπαιδεύεται σε νέα δεδομένα μέσω της μηχανικής μάθησης για να διευρύνει την ικανότητά του να αναγνωρίζει αντικείμενα, σκηνές και δραστηριότητες για να βελτιώσει τις ικανότητές του πάνω σε αυτό το αντικείμενο», λέει η Amazon. «Κατά την ανάλυση βίντεο, ο εκάστοτε διαχειριστής του συστήματος μπορεί επίσης να προσδιορίσει συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως την παράδοση δεμάτων ή γραμμάτων προς τον καταναλωτή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας