Η ByteDance κοιτάζει πέρα ​​από το TikTok και επενδύει σε ηλεκτρονικά βιβλία

Η ByteDance κοιτάζει πέρα ​​από το TikTok και επενδύει σε ηλεκτρονικά βιβλία

Η ByteDance, η εταιρεία που κατέχει την ιδιοκτησία του κοινωνικού δικτύου TikTok, θα επενδύσει το ισοδύναμο των 170 εκατομμυρίων δολαρίων στο Zhangyue (η επένδυση θα γίνει σε Κινεζικό Γουάν), ένα από τα μεγαλύτερα οικοσυστήματα ebook της Κίνας, το οποίο μεταξύ άλλων κατασκευάζει ηλεκτρονικούς αναγνώστες (ebook reader), ενώ διαθέτει μία πλατφόρμα με άπειρα ψηφιακά βιβλία που προσφέρονται επί πληρωμή. Η επένδυση θα επιτρέψει στην ByteDance (ακριβέστερα σε μια θυγατρική της) να αποκτήσει το 11% των μετοχών της πλατφόρμας, η οποία διαθέτει περίπου 170 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα.

Η αγορά ανάγνωσης ψηφιακών βιβλίων βιώνει μια περίοδο μεγάλης ανάπτυξης στην Κίνα, χάρη κυρίως στην εξάπλωση των smartphone. Η τελευταία έρευνα δείχνει ότι το 2019, οι χρήστες ξόδεψαν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα για να διαβάσουν βιβλία τύπου eBook. Οι χρήστες των eBook θα αυξηθούν σε περίπου 510 εκατομμύρια μέχρι το επόμενο έτος, και τα έσοδα του κλάδου αναμένεται να υπερδιπλασιαστούν σε σύγκριση με το 2015 (από 1 δισεκατομμύριο που ήταν σε πάνω από 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, με τη συναλλαγματική ισοτιμία).

Συγκεκριμένα, η ByteDance θα έχει τον απόλυτο έλεγχο σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, καθώς θα μπορεί να ορίσει τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Για την Zhangyue, τα πλεονεκτήματα είναι προφανή. Η ByteDance κατέχει ένα από τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά μεταξύ των νέων ανθρώπων. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει το TikTok στην Κίνα, αλλά ένας πανομοιότυπος κλώνος του που φέρει την ονομασία Douyin, τα οποία και τα δύο ανήκουν στην ίδια εταιρεία. Επιπλέον, η ByteDance θα παρέχει στη Zhangyue τεχνολογική υποστήριξη σε τομείς όπως η αγορά διαφημίσεων, η δημιουργία εσόδων και άλλα.

Η ByteDance πραγματοποιεί τεράστιες επενδύσεις για να εισχωρήσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς, και παράλληλα να μειώσει τον επιχειρηματικό κίνδυνο σε περίπτωση που κάποιες επενδύσεις αποτύχουν. Εκτός από το Zhangyue, η εταιρεία προσπαθεί να εδραιωθεί στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού για απομακρυσμένη εργασία, με το Lark.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας