ΑρχικήΑπόψειςΗ ΕΡΤ είναι των Ελλήνων

Η ΕΡΤ είναι των Ελλήνων

Το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν η κόκκινη γραμμή που δέν έπρεπε ποτέ να παραβιασθεί. Η κυβέρνηση κατέρριψε κάθε ρεκόρ θρασύτητας. Τουλάχιστον όμως ξέρουμε, επιτέλους, για ποιό πράγμα θα περάσει ο κ. Σαμαράς στην Ιστορία.

Η υπόθεση έχει όλα τα στοιχεία του πολιτικού εγκληματος.

Παρανομία: Το Σύνταγμα καθορίζει ρητώς πότε είναι δυνατόν να ληφθούν τέτοιου είδους μέτρα. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι απολύτως αντισυνταγματική.

Αυθαιρεσία: Η κυβέρνηση αγνόησε και παρέκαμψε τη Βουλή, επιβάλλοντας την απόφασή της ερήμην του νομοθετικού σώματος.

Βία: Αστυνομική δύναμη χρησιμοποιήθηκε για την παρεμπόδιση της κίνησης εργαζομένων και για την εκκένωση κτιρίων της ΕΡΤ.

Συνωμοσία: Ο σχεδιασμός κατάλυσης της ΕΡΤ, ακριβώς όπως σε δικτατορικά καθεστώτα, περιλάμβανε – εκτός της αστυνομίας – ιδιωτικά μέσα αλλά και δημόσιους οργανισμούς όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ, που εσύρθησαν στη συνωμοσία, για να ελεγχθούν ή να φραγούν ηλεκτρονικές και τηλεοπτικές συνδέσεις και εκπομπές.

Τρομοκρατία: Η διακοπή του τηλεοπτικού σήματος με βίαιο τρόπο, με το μαύρισμα της οθόνης, μετέφερε μέσα σε κάθε σπίτι κλίμα απειλής και τρόμου – όπως επεδίωκαν, προφανώς, οι αυτουργοί της πρωτοφανούς αυτης αχρειότητας.

Εξευτελισμός: Η υπογραφή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (το 19ο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης) από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξέθεσε θλιβερά και ανεπανόρθωτα τον φορέα του υπάτου θεσμού του Πολιτεύματος.

Αυταρχισμός: Ο παγερός τόνος, το στρατιωτικό ύφος και η αγαλλίαση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κατά την αναγγελία του κλεισίματος της ΕΡΤ (της οποίας και ο ίδιος υπήρξε αδόκιμος υπάλληλος), παρέπεμπαν σε ό,τι πιό σκοτεινό έζησε ο λαός μας πριν από μερικές δεκαετίες.

Βαρβαρότητα: Η έλλειψη κάθε μέριμνας και κάθε συγκεκριμένης δέσμευσης για τους απολυόμενους της ΕΡΤ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αποτελεί μνημείο περιφρόνησης και σκληρότητας για χιλιάδες οικογένειες.

Χυδαιότητα: Η παρουσίαση του προσωπικού της ΕΡΤ συλλήβδην ως αχρήστων, προβληματικών ή διεφθαρμένων ισοδυναμεί με πράξη μαζικής εξύβρισης και ταπείνωσης της προσωπικότητας βιοπαλαιστών της ενημέρωσης και της επικοινωνίας – που δεν έχουν καμία σχέση, ασφαλώς, με τους όποιους χρυσωμένους κηφήνες που η παρούσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν διορίσει ανάμεσά τους.

Μυστήριο: Αλήθεια, τί απέγινε ο τελευταίος διορισθείς Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ; Άφαντος ήταν ήδη μερικά 24ωρα πριν από το έγκλημα! Και τώρα; Μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε!

Στέλιος Θεοδωρίδης
Είμαι ένας απλός και ταπεινός άνθρωπος. Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομα σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166