Η HP με WebOS στο παιχνίδι των tablets

Με το μεγάλο iPhone iPad να έχει αποδείξει τη ζήτηση του κόσμου για tablets, και άλλες εταιρείες αρχίζουν να μπαίνουν στο παιχνίδι. Από ό,τι φαίνεται, μια από τις πρώτες που θα προλάβουν να κυκλοφορήσουν ένα ολοκληρωμένο ανταγωνιστικό προιόν είναι η HP, που σύμφωνα με δηλώσεις της στο DigiTimes θα κυκλοφορήσει μια σχετική συσκευή μέχρι τον Οκτώβριο του έτους.

Η δική της εκδοχή του “πως πρέπει να είναι ένα tablet” θα βασίζεται στο WebOS, το λειτουργικό σύστημα που είχε αναπτύξει η Palm για τα κινητά της τηλέφωνα (με γνωστότερο από αυτά το Pre), την οποία εξαγόρασε πριν λίγο καιρό η HP.

Το WebOS είναι εξαιρετικό όσον αφορά στις δυνατότητες multitasking και την ταχύτητα λειτουργίας του, ενώ διαθέτει έναν πραγματικά εύχρηστο και πρωτότυπο τρόπο διαχείρισης ενεργών εφαρμογών/μετάβασης από τη μια στην άλλη, που παραπέμπει σε… τράπουλα (με κάθε εφαρμογή να είναι ένα “χαρτί” που ο χρήστης διαλέγει, αν θέλει να τη χρησιμοποιήσει, ή “επιστρέφει στο πακέτο”, αν θέλει να τερματίσει τη λειτουργία της).

Ακόμη δεν είναι γνωστά πρόσθετα στοιχεία για το hardware που θα διαθέτει η συσκευή, την έκδοση του WebOS και τις όποιες μετατροπές ίσως δεχθεί για τη μετάβαση του από τις μικρές οθόνες των κινητών σε ένα μεγαλύτερο tablet. Αυτό που είναι εμμέσως γνωστό είναι πως η HP θέλει να διαφοροποιήσει τα (επερχόμενα) tablets της από τα netbooks, αφού ο αντιπρόεδρος της μονάδας Personal Computing Systems της HP, Monty Wong, δήλωσε πως τα netbooks ως συσκευές είναι πολύ όμοια με “τα κανονικά PCs” (και, άρα, όχι ιδανικές συσκευές για το WebOS και… “ελαφριά” χρήση).

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • HP
Προηγούμενο άρθροΟι υπολογιστές που κάνουν λάθη είναι το μέλλον;
Επόμενο άρθροΤο Google Buzz ανοίγει τις πόρτες του
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας