Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας θα αναβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Το NHS (το αντίστοιχο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας) αναμένεται να πραγματοποιήσει πολύ σύντομα μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση, σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά σχέδια.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Ματ Χάνκοκ φαίνεται πως θα κάνει πράξη το όραμα του για την υιοθέτηση προηγμένων συστημάτων και υψηλής τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη της χώρας, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας τεχνολογίας που θα επιτρέψει την πρόσβαση σε δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας έτσι στα συστήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους, να παραμένουν ασφαλή και να αναβαθμίζονται εύκολα σε συνεχή βάση, κάτι που συναντάται σπάνια, ακόμα και στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αυτά θα είναι τα βασικά πρότυπα της νέας τεχνολογίας του NHS, και τα συστήματα που δεν πληρούν αυτά τα πρότυπα θα καταργηθούν σταδιακά.

Ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε: «Η τεχνολογική επανάσταση έρχεται στο NHS. Αυτά τα ισχυρά πρότυπα θα διασφαλίσουν ότι κάθε μέρος του NHS μπορεί να χρησιμοποιήσει την καλύτερη τεχνολογία για να βελτιώσει την ποιότητα νοσηλείας των ασθενών, την ασφάλεια τους με τυχόν διάρρευση των πληροφοριών τους, να μειώσει τις καθυστερήσεις στα επείγοντα περιστατικά και σε εκείνα των εξωτερικών ιατρείων και να επιταχύνει τις συναντήσεις».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Με τον εκσυγχρονισμό της υγειονομικής περίθαλψης ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες στο NHS, διότι έτσι θα προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες στο ευρύ κοινό, με την βοήθεια πάντα των σπουδαίων καινοτομιών. Θέλουμε αυτή η προσέγγιση να ενισχύσει τις τεχνολογικές καινοτομίες που διαθέτει η χώρα μας – εντός και εκτός του NHS – επιπλέον θέλουμε να ακούσουμε προσωπικό που εργάζεται στην υγειονομική περίθαλψη, όπως και τους εμπειρογνώμονες και τους δημιουργούς αυτών των συστημάτων, με την προοπτική να διασφαλιστεί ότι τα πρότυπά μας θα προσφέρουν τις πιο προηγμένες υπηρεσίες στον τομέα της υγείας και της φροντίδας σε όλο τον κόσμο».

Το συγκεκριμένο εγχείρημα (δηλαδή το initial tech vision του nhs) ξεκίνησε παράλληλα με μία άλλη σπουδαία πρωτοποριακή ιδέα που φέρει την ονομασία NHS Digital technology. Αυτά τα δύο τεχνολογικά πρότυπα θα επισημοποιήσουν τον τρόπο με τον οποίο τα συστήματα πληροφορικής θα επικοινωνούν μεταξύ τους και πώς οι ψηφιακές υπηρεσίες μπορούν να επεκταθούν πέρα ​​από τα οργανωτικά όρια της ιατρικής

Η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας αυτή τη στιγμή διαβουλεύεται με εμπειρογνώμονες στον τομέα της τεχνολογίας και με τους προμηθευτές για να εξασφαλίσει ότι ετούτα τα πρότυπα θα είναι οι πιο αποτελεσματικές επιλογές για τους πολίτες της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας