Η μαμά μου ο ρέιντζερ

Μάνα είναι μόνο μία… Όταν πρόκειται όμως για ορφανά ελεφαντάκια, τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτή τη διαπίστωση κάνουν καθημερινά οι ρέιντζερ του μοναδικού ορφανοτροφείου ελεφάντων στον κόσμο, του Davis Sheldrick Wildlife Trust Orphanage, το οποίο εδρεύει στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένιας.

Πίνακας περιεχομένων

Στοργή

Οι μικροί ελέφαντες φτάνουν σχεδόν πάντα τραυματισμένοι, γιατί οι λαθροθήρες χρησιμοποιούν όπλα για να θανατώσουν τις μητέρες τους. Η φροντίδα των ορφανών είναι εντατική: χρειάζονται στοργή, εκπαίδευση και προπόνηση. Στους ελεύθερους ελέφαντες η οικογένεια αποτελείται από μια ομάδα θηλυκών η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την επιβίωση των μικρών. Κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους “μεταφέρονται” από την προβοσκίδα της μητέρας τους, μέχρι να γίνουν τριών ετών.

Μαθήματα μπάνιου

Κάθε ελεφαντάκι προστατεύεται από τρεις ρέιντζερ, οι οποίοι τα φροντίζουν συνεχώς. Αυτοί τα μαθαίνουν να πίνουν γάλα από το μπιμπερό και τους κάνουν συντροφιά καθοδηγώντας τα επί τρία συναπτά έτη. Κάθε μέρα τα πηγαίνουν για μπάνιο σε μια πισίνα γεμάτη λάσπη, στιγμή μεγάλης απόλαυσης για τα ευμεγέθη μικρά. Όταν μεγαλώσουν περισσότερο μεταφέρονται στο Εθνικό Πάρκο του Τσάβο, όπου η πισίνα αντικαθίσταται μ’ έναν αληθινό ποταμό. Σταδιακά τα ζώα απελευθερώνονται και ενώνονται με κάποια από τις ομάδες ελεφάντων που περιπλανώνται στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας