ΑρχικήΕιδήσειςΗ μαμά μου ο ρέιντζερ

Η μαμά μου ο ρέιντζερ

Μάνα είναι μόνο μία… Όταν πρόκειται όμως για ορφανά ελεφαντάκια, τα πράγματα αλλάζουν.

Αυτή τη διαπίστωση κάνουν καθημερινά οι ρέιντζερ του μοναδικού ορφανοτροφείου ελεφάντων στον κόσμο, του Davis Sheldrick Wildlife Trust Orphanage, το οποίο εδρεύει στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένιας.

Πίνακας περιεχομένων

Στοργή

Οι μικροί ελέφαντες φτάνουν σχεδόν πάντα τραυματισμένοι, γιατί οι λαθροθήρες χρησιμοποιούν όπλα για να θανατώσουν τις μητέρες τους. Η φροντίδα των ορφανών είναι εντατική: χρειάζονται στοργή, εκπαίδευση και προπόνηση. Στους ελεύθερους ελέφαντες η οικογένεια αποτελείται από μια ομάδα θηλυκών η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την επιβίωση των μικρών. Κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής τους “μεταφέρονται” από την προβοσκίδα της μητέρας τους, μέχρι να γίνουν τριών ετών.

Μαθήματα μπάνιου

Κάθε ελεφαντάκι προστατεύεται από τρεις ρέιντζερ, οι οποίοι τα φροντίζουν συνεχώς. Αυτοί τα μαθαίνουν να πίνουν γάλα από το μπιμπερό και τους κάνουν συντροφιά καθοδηγώντας τα επί τρία συναπτά έτη. Κάθε μέρα τα πηγαίνουν για μπάνιο σε μια πισίνα γεμάτη λάσπη, στιγμή μεγάλης απόλαυσης για τα ευμεγέθη μικρά. Όταν μεγαλώσουν περισσότερο μεταφέρονται στο Εθνικό Πάρκο του Τσάβο, όπου η πισίνα αντικαθίσταται μ’ έναν αληθινό ποταμό. Σταδιακά τα ζώα απελευθερώνονται και ενώνονται με κάποια από τις ομάδες ελεφάντων που περιπλανώνται στην περιοχή.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166