Η τρίτη διάσταση των εκθέσεων

Σε έναν κόσμο που έτσι κι αλλιώς κάνει καθημερινά τη μεγάλη επιστημονική φαντασία του πρόσφατου παρελθόντος να μοιάζει απολύτως ξεπερασμένη, οι δυνατότητες της 3D εκτύπωσης αποτελούν το επόμενο βήμα προς το μέλλον. Για την ακρίβεια αποτελούν ήδη το παρόν. Ένα παρόν, το οποίο μπορούν δουν, να καταλάβουν, να πιάσουν οι επισκέπτες της έκθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (στο -1). Αυτός ακριβώς άλλωστε είναι ο τίτλος της: «3D Printing: Μία έκθεση από το μέλλον… τώρα»

Το μέλλον λοιπόν όπου θα μπορούμε να εκτυπώνουμε τα πάντα, ό,τι περάσει από το μυαλό μας, είναι τώρα! Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές εκτυπώνουν πλέον από μουσικά όργανα και ανθρώπινα μέλη μέχρι σπίτια. Ακούγεται περίπου απίστευτο, αλλά η συγκεκριμένη έκθεση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δώσει στον επισκέπτη μια σφαιρική αντίληψη των άπειρων δυνατοτήτων που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία.

Στα εκθέματα περιλαμβάνονται 80 αντικείμενα και βίντεο από 36 καλλιτέχνες, σχεδιαστές ή και επιστημονικές ομάδες από ολόκληρο τον κόσμο. Η επίδραση του 3D printing στην αρχιτεκτονική, το design, την τέχνη και ασφαλώς την καθημερινή ζωή, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο. Παράλληλα, πέρα από την περιήγηση σε όσα εκπληκτικά έχουν εκτυπώσει οι πρωτοπόροι φιλοξενούμενοι της έκθεσης (διαρκεί μέχρι την 1η Μαρτίου, από τις 12.00 ως τις 21.00 το βράδυ), οι έχοντες καλλιτεχνικές και δημιουργικές ανησυχίες μπορούν να συμμετάσχουν στα εργαστήρια που γίνονται παράλληλα. Εκεί θα εκτυπώσουν κι εκείνοι μικρά ή μεγάλα αντικείμενα και θα φτιάξουν το δικό τους, ξεχωριστό σουβενίρ.

Η έκθεση έχει επίσης κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου εργαστήριο με 3D doodle pen: σαν να λέμε δηλαδή, ζωγραφική στον αέρα. Γενικώς πρόκειται επί της ουσίας για την εισαγωγή σε μια πτυχή της σύγχρονης τεχνολογίας που παραμένει εν πολλοίς άγνωστη στην Ελλάδα, παρότι διεθνώς βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στο 2014 ο Richard Arm έφτιαξε στο Νότιγχαμ της Βρετανίας την πρώτη καρδιά με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη, για καθαρά ερευνητικούς λόγους (ενίσχυση της πειραματικής χειρουργικής). Και το 2015 αναμένεται η πρώτη πλήρως τρισδιάστατα εκτυπωμένη καρδιά. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο θα αλλάξει τη ζωή όλων μας η 3D printing τεχνολογία. Αν δεν το αντιλαμβάνεστε ωστόσο, η έκθεση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα σας βοηθήσει να το αντιληφθείτε.

Προηγούμενο άρθροΒράζουν μαζί στο καζάνι της Wall Street
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα κινηματογραφικά κοστούμια του 2014
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας