ΑρχικήΟχήματαΗ Uber επιστρέφει ξανά στη Φινλανδία μετά από απουσία ενός χρόνου

Η Uber επιστρέφει ξανά στη Φινλανδία μετά από απουσία ενός χρόνου

Η Uber επιστρέφει ξανά στη Φινλανδία μετά από απουσία ενός χρόνου.

Η Uber θα ξεκινήσει εκ νέου τις δραστηριότητες στη Φινλανδία την Τετάρτη (4 Ιουλίου 2018) μετά από μια παύση ενός έτους, ανέφερε η ίδια η εταιρεία, επιδιώκοντας να επωφεληθεί από τη μεταρρύθμιση του νόμου για τις μεταφορές που έχει εφαρμόσει η συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή χώρα.

Η αμερικανική εταιρεία κατάφερε να πείσει τους παραδοσιακούς οδηγούς ταξί και τις αρμόδιες αρχές πολλών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έρθουν με το μέρος της, οι οποίοι την κατηγορούσαν για αθέμιτο ανταγωνισμό και πως παραβιάζει τους κανόνες αδειοδότησης.

Στη Φινλανδία, η Uber είχε νόμιμη άδεια λειτουργίας και της επιτρέπονταν να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην τοπική αγορά, με την προϋπόθεση ότι οι οδηγοί της διέθεταν έγκυρες άδειες ταξί, αλλά από τη στιγμή που πριν ένα χρόνο η εταιρεία έγινε στόχος των αστυνομικών ερευνών, οι οδηγοί διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το πόστο εργασίας τους, και τελικά η εταιρεία αναγκάστηκε να παύσει τις επιχειρησιακές δραστηριότητες στη σκανδιναβική χώρα.

Ωστόσο με την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις μεταφορές που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου, καταργώντας το ανώτατο όριο για τον αριθμό των αδειών ταξί που εκδίδει η κυβέρνηση και τους περιορισμούς του ναύλου, δημιουργήθηκε ένα ευνοϊκό νομικό πλαίσιο για τέτοιου είδους υπηρεσίες, όπως της Uber.

Η εταιρεία ξανάρχισε τις υπηρεσίες uberX και UberBLACK την Τετάρτη το απόγευμα στην πρωτεύουσα της χώρας που είναι το Ελσίνκι, συμπεριλαμβανομένων των , Espoo, Vantaa και Kauniainen.

«Οι οδηγοί που έχουν λάβει νόμιμη άδεια άσκησης του επαγγέλματος σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα είναι πλέον σε θέση να εξυπηρετούν με τα οχήματά τους εκατοντάδες χιλιάδες Φινλανδούς για να φτάσουν στον προορισμό τους με το πάτημα ενός κουμπιού από το κινητό τηλέφωνο», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Uber Nordics, ο Joel Jarvinen.

Πρέπει να επισημάνουμε το γεγονός πως αυτή η επιτυχία της Uber να ξανά επιστρέψει στην Φινλανδία, χωρίς να ανοίξει μύτη, θεωρείται ένα τεράστιο επίτευγμα για την εταιρεία που συνεχίζει να ηγείται ακάθεκτα στον τομέα της, μεγαλώνοντας το χάσμα που έχει από τους ανταγωνιστές της.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166