ΑρχικήΥπολογιστέςΙσχυρή αύξηση πωλήσεων Chromebook, χάρη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Ισχυρή αύξηση πωλήσεων Chromebook, χάρη στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τα Chromebook είναι φορητοί υπολογιστές που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Chrome της Google. Κατά το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί μία άνευ προηγουμένου αύξηση πωλήσεων αυτών των συσκευών, κυρίως γιατί είναι εύχρηστα, και φθηνά, (να σημειωθεί πως η τιμή τους ξεκινάει από τα 180 ευρώ), και φυσικά, χάρη στις μεταβαλλόμενες ανάγκες που εισήγαγε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τα Chromebook είναι κινητές συσκευές που ταιριάζουν απόλυτα στις απαιτήσεις όσων πρέπει να λάβουν μαθήματα από το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να τινάξουν την μπάνκα στον αέρα, όπως συμβαίνει με τα Laptop που είναι αντικειμενικά πιο ακριβά, αλλά σίγουρα πιο ισχυρά σε επιδόσεις και ευνοούν την παραγωγικότητα.

Η Canalys, στην πιο πρόσφατη ανάλυση της αγοράς που έκανε, επισημαίνει πως αυτή η κατηγορία προϊόντων σημείωσε αύξηση 122% σε παγκόσμια βάση κατά το τρίτο κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο την περσινή χρονιά. Συνολικά πωλήθηκαν 9,4 εκατομμύρια Chromebook, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 8 από τις 124 εκατομμύρια συσκευές αυτού του τύπου, συμπεριλαμβανομένων των tablet και των φορητών υπολογιστών , που πωλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2020.

Στη δεύτερη θέση μεταξύ των συσκευών που κατέγραψαν τους πιο σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης τη συγκεκριμένη περίοδο, βρίσκουμε την κατηγορία των αποσπώμενων συσκευών, δηλαδή εκείνων των φορητών συσκευών που μπορούν να μετατραπούν για παράδειγμα από netbook σε tablet και αντιστρόφως, ανοίγοντας διαφορετικούς χώρους χρήσης για τους χρήστες. Σε αυτήν την κατηγορία, η αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους ήταν της τάξεως του 88%.

Αντιθέτως υπήρχε μείωση πωλήσεων σε εκείνα τα προϊόντα που δεν είναι κινητά, και εννοούμε φυσικά τους επιτραπέζιους υπολογιστές, τα workstation desktop και τα PC tower. Σε αυτές τις κατηγορίες, η μείωση ήταν κατά μέσο όρο περίπου 30%, επιβεβαιώνοντας το γεγονός, ότι οι καταναλωτές προτιμούν τα ευέλικτα μηχανήματα που δύναται να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον και συνθήκη.

Μεταξύ των κατασκευαστών που πωλούν Chromebook ξεχωρίζει η Lenovo, η οποία κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς με 18,9%, αλλά σε αυτό το νούμερο συμπεριλαμβάνονται και οι πωλήσεις υπολογιστών και tablet. Η Apple ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 17,7% του συνόλου, ενώ η HP είναι τρίτη με το 15%. Η Dell βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 9,7%, ενώ η Samsung βρίσκεται στην πέμπτη θέση με μερίδιο αγοράς 8%. Για όλους, εκτός από την Dell, υπάρχει αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Samsung και η Apple είναι αυτές που έχουν σημειώσει τους καλύτερους αριθμούς για τα δικά τους δεδομένα.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166