ΑρχικήΔιαδίκτυοΙστότοποι με ερωτικό περιεχόμενο βάζουν σε κίνδυνο την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο

Ιστότοποι με ερωτικό περιεχόμενο βάζουν σε κίνδυνο την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο

Ιστότοποι με ερωτικό περιεχόμενο βάζουν σε κίνδυνο την ταυτότητά σας στο διαδίκτυο.

Οι ιστοσελίδες ενηλίκων είναι συνήθως οι λιγότερο αξιόπιστες όσον αφορά την προστασία των πληροφοριών και των δεδομένων των χρηστών – και ενδέχεται να προκαλέσουν διαρροές των προσωπικών σας πληροφοριών, σύμφωνα πάντα με την εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wandera.

Η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στο smartphone ή στο tablet σας μπορεί να φέρει τεράστιους κινδύνους, χωρίς καν οι χρήστες να το πάρουν είδηση.

Η εταιρία ασφάλειας επιχειρήσεων Wandera δημοσίευσε μια σειρά από έρευνες σχετικά με τους ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου και τους συναφείς κινδύνους για τους χρήστες κινητών συσκευών.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο, σχεδόν το ένα τέταρτο του κακόβουλου λογισμικού σε κινητές συσκευές προέρχεται από ιστότοπους με βαθμολογία xxx.

Αυτό σημαίνει ότι βλέποντας πορνό στο smartphone σας φέρνει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο από το να το παρακολουθείτε σε ένα παραδοσιακό set-up PC.

“Τα λειτουργικά συστήματα στα smartphones, ειδικά το Android, δεν είναι τόσο ασφαλή όσο οι επιτραπέζιοι υπολογιστές, υπάρχουν πολλά τρωτά σημεία που μπορούν εύκολα να εκμεταλλευτούν οι χάκερ”, προειδοποιεί η Wandera.

Και δεν είναι μόνο το κακόβουλο λογισμικό που οι χρήστες πρέπει να ανησυχούν.

Οι τοποθεσίες βίντεο ενηλίκων είναι συνήθως οι λιγότερο αξιόπιστες όταν πρόκειται για την προστασία των πληροφοριών και των δεδομένων των χρηστών, προειδοποίησε.

Σύμφωνα με την Wandera, 40 από τις 50 πρώτες τοποθεσίες ενηλίκων που ελέγχθηκαν, έχουν εκτεθεί σε ιούς.

Στο επίσημο blog της, η Wierera Content Marketing δήλωσε: “Η πορνογραφία και άλλες κατηγορίες περιεχομένου για ενήλικες είναι πασίγνωστες για το χαλαρό χειρισμό των PII [Personally Identifiable Information].

“Στην πραγματικότητα, 40 από τις 50 πρώτες τοποθεσίες ενηλίκων εκτέθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας. Σύμφωνα με αυτή την τάση, τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 800.000 χρηστών του ιστότοπου ενηλίκων Brazzers εκτέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2016, ακολουθούμενη από επιτυχή επίθεση σε 400 εκατομμύρια λογαριασμούς στο δίκτυο AdultFriendFinder τον Νοέμβριο.

“Ένα χρόνο πριν, η αμφιλεγόμενη εξωσυζυγική εφαρμογή Ashley Madison παραβιάστηκε από εισβολείς, αποκαλύπτοντας το PII κάθε χρήστη στη βάση δεδομένων του.”

Στην περίπτωση του Ashley Madison, τα πραγματικά ονόματα των χρηστών , οι διευθύνσεις, τα ιστορικά αναζήτησης και τα αρχεία συναλλαγών πιστωτικών καρτών διέρρευσαν στο διαδίκτυο και οι επιτήδειοι μπορούν να τα εκμεταλλευτούν ανά πάσα στιγμή.

Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μοχλός για τον εκβιασμό χρηστών.

Οι υπεύθυνοι ψηφιακής προστασίας της ιδιωτικής ζωής και η ομάδα Open Rights Group προειδοποίησαν προηγουμένως τον κόσμο σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ομάδας Open Rights Group , Jim Killock, δήλωσε σε συνέντευξή του: Μια βάση δεδομένων για τις πορνογραφικές συνήθειες των βρετανών πολιτών θα είναι πολύτιμη για τους χάκερ που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για να εκβιάσουν τους ανθρώπους.

“Όπως είδαμε με το χακάρισμα της ιστοσελίδας Ashley Madison, αν αυτές οι πληροφορίες αξιοποιηθούν από τους κακοποιούς, θα μπορούσε να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες.

“Δεν είναι παράνομο να παρακολουθείτε πορνό, αλλά αν είστε δάσκαλος ή γιατρός, ίσως να μην θέλετε οι μαθητές ή οι ασθενείς σας να γνωρίζουν το ότι κάνετε.

“Οι συνηθισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να εκβιαστούν για να κάνουν κάτι που είναι απολύτως νόμιμο.

“Οι χάκερ θα μπορούσαν επίσης να στοχεύουν διασημότητες και πολιτικούς για εκβιασμούς ή να πουλήσουν τις πληροφορίες στα ΜΜΕ”.

Εάν χρησιμοποιείτε τον ίδιο συνδυασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικού πρόσβασης σε διάφορους ιστότοπους – αυτές οι διαρροές θα μπορούσαν να αφήσουν ένα μικρό αριθμό online λογαριασμών σας ευάλωτο σε επίθεση.

Αξίζει πάντα να αφιερώσετε χρόνο για να δημιουργήσετε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο.

Για παράδειγμα, πάρτε το πρώτο γράμμα κάθε λέξης από το αγαπημένο σας τραγούδι, φράση ή ποίημα – και χρησιμοποιήστε αυτά τα γράμματα, τα οποία εμφανίζονται σαν τυχαία ανακατεύθυνση, ως κωδικό πρόσβασης.

Η εφαρμογή η οποία ονομάζεται «διαχειριστής κωδικών πρόσβασης» είναι ένας άλλος τρόπος για τη δημιουργία και την ασφαλή αποθήκευση μοναδικών κωδικών πρόσβασης με γράμματα, σύμβολα και αριθμούς.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166