ΑρχικήΑπόψειςΚάνε την πάπια. Άσ' τον να νιώσει επιβήτορας

Κάνε την πάπια. Άσ’ τον να νιώσει επιβήτορας

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Ok, είσαι μια νέα γυναίκα τολμηρή κι έχεις τη ζωή στα χέρια σου. Να σου πούμε κάτι; Αρκεί που το ξέρεις εσύ, άντε κι οι φίλες σου. Επειδή τελευταία οι άντρες έχουν ευνουχιστεί αρκετά, φρόντιζε να τονώνεις την αυτοπεποίθηση του συντρόφου σου με μικρά τρικ. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Είσαι δυναμική και εκ φύσεως ανεξάρτητη. Είναι ένα από τα πράγματα που λατρεύει το αγόρι σου σε σένα. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ είναι ερωτευμένος με τις ικανότητες της σούπερ γυναίκας που διαθέτεις, δεν είναι καθόλου σίγουρος για το τι σημαίνει αυτό για το status του. Μια μικρή ιστορική αναδρομή θα μας πείσει ότι οι άντρες είχαν φροντίσει και συνηθίσει να είναι το κέντρο του σύμπαντος.

Σήμερα, με τις γυναίκες να επιδεικνύουν πλέον τις δυνάμεις τους και τους παραδοσιακούς ρόλους των φύλων ν’ αλλάζουν δραματικά, οι άντρες βρίσκονται σε αμηχανία σχετικά με το ρόλο που πρέπει να παίξουν ως σύντροφοι. Και δεν είναι η «μάτσο» και γεμάτη αυτοπεποίθηση συμπεριφορά σου στην οποία αντιδρά. Όπου και να στρέψει το βλέμμα του, βλέπει τους κλασικούς αντρικούς ρόλους να δέχονται επίθεση.

Είναι ξεκάθαρο πως η επικράτησή μας έχει φέρει τα πάνω κάτω στους άντρες. Τους έχει κάνει να νιώθουν ευνουχισμένοι, κι αυτό είναι ένα σχεσικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Στην τελική, δεν μπορεί να προσφέρει το 100 % του εαυτού του για να κάνει το δεσμό σας να ευημερήσει όταν ο ίδιος νιώθει ότι είναι πιο λίγος από το μισό ενός ευτυχισμένου ζευγαριού. Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις παραχωρήσεις στη ζωή ή στον έρωτα. Κράτα την κυριαρχία σου, αλλά ταυτόχρονα εξασφάλισε ότι θα νιώθει σιγουριά στο ρόλο του με αυτούς τους μικρούς, ανανεωμένους ερωτικούς νόμους που θα κολακέψουν υποσυνείδητα το εγώ του, ώστε να νιώθει πιο άντρας και να ωφεληθεί η σχέση σου. Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Μην είσαι ξερόλας

Όταν ένας εκπρόσωπος της ομάδας της τεστοστερόνης έρχεται στο σπίτι εν εξάλλω (το αφεντικό τον κατσάδιασε, ο καλύτερός του φίλος τον πρόδωσε), το γυναικείο σύστημα ανακλαστικών μπαίνει σε φάση καλής Σαμαρείτισσας. Και αίφνης αρχίζεις να του λες πώς να λύσει το πρόβλημά του. Λάθος κίνηση! Νιώθει ήδη άσχημα με τον εαυτό του. Όταν τον φορτώσεις μ’ ένα κάρο συμβουλές, φαίνεται σαν να προσπαθείς να τον σώσεις, κι αυτό τον κάνει να νιώθει εντελώς ανίκανος.

Σε αντίθεση με τις φίλες σου, οι άντρες μπορεί να μοιράζονται τις έγνοιες τους με άλλους, αλλά μόνο ως παράπονο, δεν περιμένουν από κάποιον άλλον τη λύση, την οποία πιστεύουν ότι μπορούν και οφείλουν να βρουν μόνοι τους. Δεν είναι ότι δε σέβεται την άποψή σου, απλώς αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι η υποστήριξη και επιβεβαίωσή σου, ώστε να μη νιώθει άχρηστος.

Άκου αυτά που έχει να σου πει. Αντί να του πεις ότι θα ‘πρεπε να κάνει το ένα ή το άλλο, ενθάρρυνέ τον με κάτι όπως «νομίζω ότι χειρίστηκες καλά την κατάσταση». Αυτό το είδος ενίσχυσης θα του δείξει ότι στέκεσαι δίπλα του χωρίς να τον κάνει να νομίζει ότι δεν εμπιστεύεσαι τις κινήσεις του.

Η ‘Aμπερ, 25 ετών, το κατάλαβε όταν ο φίλος της απολύθηκε από τη δουλειά του. «Πρώτα κύκλωσα στις αγγελίες όλες τις πιθανές θέσεις εργασίας που θα τον ενδιέφεραν και προσφέρθηκα να του φτιάξω το βιογραφικό» λέει. «Νόμιζα ότι έτσι βοηθούσα, αλλά εκείνος πήρε αμυντική στάση και κλείστηκε στον εαυτό του.

Γι’ αυτό έκανα πίσω. Πριν καλά καλά το πάρω είδηση, βρήκε μόνος του μια πολύ καλή δουλειά. Εκείνος ένιωσε καλύτερα με τον εαυτό του κι εγώ μεγαλύτερη σιγουριά γι’ αυτόν». Αν αφήσεις το σύντροφό σου να τα βγάλει πέρα μόνος του, θα ανακαλύψεις ότι ένας πολύ ικανός, γεμάτος αυτοπεποίθηση χαρακτήρας θα αναδυθεί – κάτι ελκυστικό και σέξι, που επιβεβαιώνει ότι είσαι με έναν άντρα που μπορεί να έχει τον έλεγχο όταν το χρειάζεσαι.

Άσ’ τον να νιώσει επιβήτορας

Το να παίρνεις τα ηνία στη ζωή ή στο ερωτικό παιχνίδι δεν είναι κάτι καινούριο για σένα. Γιατί να μην τον αφήσεις όμως να κάνει την πρώτη κίνηση στο κρεβάτι; Το να ξεκινήσει ένας άντρας το σεξουαλικό παιχνίδι κι εσύ να ανταποκριθείς τον κάνει να νιώθει επιβήτορας, επειδή τα κύτταρά του δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ την εποχή των σπηλαίων και θέλει να αισθάνεται ικανός να ψάξει και να κατακτήσει το αντικείμενο του πόθου του.

Σε πρωτόγονο επίπεδο, η ανταπόκρισή σου στο κάλεσμά του θα κολακέψει το εγώ του. Αν χρειάζεται λίγη ενθάρρυνση για να πάρει μπρος, παρότρυνε το πάθος του αφήνοντας κάποια προκλητικά υπονοούμενα να αιωρούνται στη συζήτηση. Κάτι όπως «θυμάσαι το καλοκαίρι, που το κάναμε στην παραλία;» θα πρέπει να πυροδοτήσει τη διάθεσή του για έρωτα.

Τα έξυπνα προκαταρκτικά θα του δώσουν το μήνυμα ότι είναι σειρά του να πάρει τον έλεγχο. «Όταν θέλω να πάρει ο Τζέικ τον έλεγχο, βάζω τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι και κρατιέμαι από το κεφαλάρι του κρεβατιού» λέει η Σάρα, 25 ετών. «Έτσι ξέρει ότι το σώμα μου του ανήκει και αυτή η πρόσκληση είναι αρκετή». Ή ξεσάλωσε στο ερωτικό πανηγύρι εσύ, αλλά στη συνέχεια δώσε πίσω τα ηνία. Για παράδειγμα, μετά από λίγο άφησε τη στάση που είσαι εσύ από πάνω και πέσε στα τέσσερα.

Με τα χέρια του στους γοφούς σου, αναλαμβάνει το ρυθμό και την ταχύτητα στον έρωτα, πράγμα που θα τον κάνει να νιώσει ότι έχει τον έλεγχο. Απλά μην ξεχνάς να αγκομαχάς όταν τα σεξουαλικά τερτίπια του συντρόφου σου αρχίζουν να σε εξιτάρουν. Όταν του δείξεις ότι στέλνει τους δείκτες της ηδονής σου στα ουράνια, θα νιώσει τουλάχιστον σούπερμαν.

Απόδωσε του τα εύσημα

Και οι άντρες χρειάζονται επιβεβαίωση, αλλά πιθανότατα δε λαμβάνουν αρκετή. Έχεις ακούσει ποτέ άντρες να λένε μεταξύ τους «Πο πο, είσαι πολύ κούκλος σήμερα» ή «Τα παπούτσια σου είναι υπέροχα, πού τα βρήκες»; Μάλλον όχι. Αντίθετα με τις γυναίκες, που λούζουν η μία την άλλη στα κομπλιμέντα, οι άντρες δεν ακολουθούν αυτή την τακτική.

Το πιθανότερο είναι ότι ούτε η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνεργάτες του πρόκειται να αρχίσουν να τον επαινούν. Έτσι, όταν το κάνεις εσύ, εκείνος νιώθει ότι κάποιος τον εκτιμά, πράγμα που με τη σειρά του τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αρρενωπότητά του. Δε μιλάμε όμως για κολακεία. Αν τα κομπλιμέντα σου ακούγονται υπερβολικά ή προκάτ, δεν πρόκειται να πιστέψει ότι μιλάς ειλικρινά. Θυμήσου, είσαι η κοπέλα του, όχι ο αυλοκόλακας, για αυτό κινήσου σε διακριτικά πλαίσια.

Πες κάτι καλό για την ικανότητά του στα μαστορέματα ή για τις ποδοσφαιρικές του επιδόσεις. Έτσι κάνει και η Ντανιέλ, που ανακάλυψε τη δύναμη του επαίνου. «O Τάιλερ κι εγώ είχαμε πάει σ’ ένα μπαράκι με φίλους και δεν μπορούσα να ξεκολλήσω τα μάτια μου από πάνω του» λέει. Του ψιθύρισα λοιπόν στο αφτί πόσο καυτός έδειχνε ο ποπός του με το τζιν που φορούσε.

Σε δευτερόλεπτα με εκλιπαρούσε να αφήσουμε τους κολλητούς του και να με πάει σπίτι». Αν κάνεις μάλιστα το ίδιο όταν μπορούν να σε ακούσουν κι άλλοι, η αυτοεκτίμησή του θα γίνει πύραυλος. Τα κατ’ ιδίαν κομπλιμέντα ενισχύουν το γεγονός ότι, παρά την ανεξαρτησία σου, πιστεύεις ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στη σχέση σας. Όταν όμως τον κολακεύεις μπροστά σε τρίτους, του δείχνεις ότι είσαι περήφανη που είσαι πλάι του και ότι πραγματικά εννοείς αυτά που λες.

Χαλιναγώγησε την τάση σου για έλεγχο

Αν είσαι το ήμισυ που έχει τον έλεγχο των ραντεβού, άσ’ τον για μια φορά να γίνει αυτός ο διοργανωτής. Ζήτησέ του να διαλέξει την ταινία, με ποιους θα περάσετε το Σάββατο ή να σχεδιάσει μια απόδραση για το Σαββατοκύριακο. Ίσως να μην πρόκειται ακριβώς για ό,τι είχες κατά νου, αλλά πιθανόν να εκπλαγείς ευχάριστα με αυτά που θα συμβούν όταν έχει τον έλεγχο των δραστηριοτήτων.

Μερικά κίνητρα για να αφήσεις τα ηνία: Όταν γίνεσαι η ομαδάρχισσα της κατασκήνωσης, του θυμίζεις τη μαμά του. Το ντάντεμα αρέσει στους άντρες, αλλά όταν κατευθύνεις εσύ τα πάντα τον κάνεις να νιώθει μωρό. Η Τζούλια, 25 ετών, έκανε αυτό το λάθος όταν άρχισε να έχει το γενικό πρόσταγμα με τον καλό της, που έμενε σε άλλη πόλη. «Ήθελα να σχεδιάζω τα πάντα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να μη χάνουμε ούτε στιγμή με προβληματισμούς για το πώς θα περνούσαμε το χρόνο μας όποτε ερχόταν ο Σεθ» λέει.

«Τελικά, μου ομολόγησε ότι ένιωθε άχρηστος, επειδή δεν είχε κανένα λόγο στο πώς περνάγαμε τα Σαββατοκύριακα. Γι’ αυτό πέταξα κι εγώ τις λίστες και τον άφησα να κανονίσει τα της ημερησίας διατάξεως». Αυτό που ανακάλυψε η Τζούλια θα το βρεις κι εσύ: γνώρισε καλύτερα το σύντροφό της, επειδή έμαθε τι του αρέσει να κάνει, και έτσι κατάφερε να χαλαρώσει και να εστιάσει στο να περνάνε καλά, παρά να στενοχωριέται για το αν γίνονται όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Το πρωί καθηγήτρια, το βράδυ μαθήτρια

Πάντα ήθελες να μάθεις να οδηγείς μηχανή ή να ψήνεις μπριζόλες – δύο πράγματα στα οποία το αγόρι σου είναι άσος. Ζήτα του λοιπόν να σου μάθει. Ζητώντας από έναν άντρα να μοιραστεί την επιδεξιότητά του, θα του δείξεις ότι τον εκτιμάς και θα του δώσεις την ευκαιρία να επιδείξει τις γνώσεις του (εξάλλου στους άντρες αρέσει να κάνουν επίδειξη).

Είναι σημαντικό γι’ αυτόν να αισθάνεται ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στη σχέση. Κι αυτό ακριβώς του επιτρέπεις να κάνει με το να ζητάς να σου μάθει πράγματα. «Το αγόρι μου είναι φανατικός με το ποδόσφαιρο και δε χάνει αγώνα. Όταν παρακολουθούσαμε μαζί, δεν είχα ιδέα για το τι συνέβαινε και βαριόμουν του θανατά» λέει η Λιζ, 26 ετών. «Επειδή το αγόρι μου καυχιέται ότι ξέρει τα πάντα και εντοπίζει τις φάσεις πριν από το διαιτητή, του ζήτησα να μου εξηγήσει τι σημαίνει οφσάιντ. Ενθουσιάστηκε κι αμέσως ανέλαβε το ρόλο του φωτεινού παντογνώστη.

Τώρα παρακολουθούμε τους αγώνες μαζί και μάλιστα διαφωνούμε και για τις διάφορες φάσεις». Όπως ανακάλυψε η Λιζ, όταν οι σχέσεις φτάνουν στο σημείο της διεύρυνσης των οριζόντων και της γνώσης νέων πραγμάτων από τον άλλο -και για τον άλλο-, βλέπεις ότι τελικά είναι διασκεδαστικό και τονώνεις το δεσμό σου. Είναι επίσης πολύ σέξι να είσαι η αγαπημένη μαθήτρια του δασκάλου, που είναι για τους άντρες η αμέσως επόμενη φαντασίωση μετά τη γαλλικού.

Φλέρταρε σαν να είναι η πρώτη φορά

Κάποιος σε διπλαρώνει στο μπαρ και λέει: «Θα μπορούσα να χαθώ στα μάτια σου». OΚ, τετριμμένη ατάκα. Αλλά παραδέξου το: Όταν σου την πέφτουν, νιώθεις θεά, ανεξάρτητα με το αν ενδιαφέρεσαι. Το ίδιο ισχύει και για το αγόρι σου. Το φλερτ μ’ έναν άντρα είναι ο υπέρτατος ενισχυτικός παράγοντας αυτοπεποίθησης, επειδή του επιβεβαιώνει ότι αρέσει. Το κλειδί είναι να του δείξεις ακριβώς πόσο ποθητός είναι. Πρώτα απ’ όλα βέβαια πρέπει να θυμάσαι να φλερτάρεις.

Όταν σταματάς την προσπάθεια να τον ξελογιάσεις, στέλνεις αυτομάτως το μήνυμα «δε χρειάζεται να σ’ εντυπωσιάσω τώρα, που έχω δέσει το γάιδαρο», κάτι που τον κάνει να αισθάνεται μη επιθυμητός. Είτε η τεχνική ξελογιάσματος περιλαμβάνει τρίψιμο ποδιών κάτω απ’ το τραπέζι του εστιατορίου είτε καυτά φιλιά στη στάση του λεωφορείου, καλό θα ήταν να αναθερμαίνεις συχνά το πάθος. Η Κιάρα, 27 ετών, κρατάει ζωντανή τη σπίθα της έλξης αναβιώνοντας τη στιγμή που γνώρισε τον Τζος.

Ήμασταν σε ένα μπαρ κι έπαιζε στη διαπασών το Living on Prayer των Μπον Τζόβι. Στο επόμενο ραντεβού εμφανίστηκε στην πόρτα κρατώντας αυτό το CD . Έχουν περάσει δύο χρόνια, αλλά μία φορά το μήνα ανοίγω μια μπιρίτσα, βάζω το CD και ξαναζώ το εξιτάρισμα της πρώτης συνάντησης στο σαλόνι. Εν κατακλείδι, η όλη φάση του φλερταρίσματος του δείχνει ότι, άσχετα με το πόσο καιρό είστε ζευγάρι, αυτός βρίσκεται στην οθόνη του ραντάρ σου όπως και την πρώτη μέρα. Μπόνους: θα σε φλερτάρει κι αυτός.

Ανέβασε το εγώ του

Κάνεις τον καλό σου να νιώθει άντρας ή ποντίκι;

Με σκοτώνει όταν η κοπέλα μου μιλάει για λογαριασμό μου τη στιγμή που είμαι παρών, είτε όταν δίνει παραγγελία στο εστιατόριο είτε όταν αναφέρει την άποψή μου για κάτι».

  • Κένι, 28 ετών

«Oι προσβολές για τη σεξουαλική μου όρεξη είναι ό,τι χειρότερο. Μπορεί μια φορά να γυρίσω ψόφιος απ’ τη δουλειά κι εκείνη το κοροϊδεύει λες και το κάνουμε μία φορά το μήνα».

  • Τζον, 25 ετών

«Αυτό που με τσακίζει είναι όταν μια κοπέλα προσπαθεί να μου φτιάξει τα μαλλιά ή να βγάλει με ένα υγρό μαντιλάκι κάτι από το πρόσωπό μου δημοσίως. Έχω μαμά, ευχαριστώ, δε θα πάρω άλλη».

  • Ντέιβ, 29 ετών

«Τι μου λες; Ώστε το σκούρο μπλε δεν πάει με το μαύρο; Είχα μια σκασίλα…»

  • Πατ, 21 ετών

«Το να συγκρίνεις κάποιον με τον τέλειο πρώην σου (αφού ήταν υπέροχος, γιατί είναι άραγε τέως;) ή με το αγόρι της κολλητής σου τον κάνει να νιώθει τόσο ψηλός όσο μια πινέζα».

  • Σκοτ, 27 ετών
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166