Κάθε ξημέρωμα ένας φασισμός γεννιέται

Τα τανκς στο πολυτεχνείο μπήκαν στις τρεις η ώρα τα χαράματα. Στην ΕΡΤ οι στρατιωτικοποιημένες μονάδες της αστυνομίας (ΥΜΕΤ, ΥΑΤ, ΟΠΚΕ ) εισέβαλαν στις 4 . Αυτή η μία ώρα που φαινομενικά κρατάει τις ερπύστριες μακριά από τους δρόμους δεν έχει παρέλθει ακόμα.

Όμως φασισμός δεν είναι μόνο οι ερπύστριες των τεθωρακισμένων και οι ιαχές χουντικών αρβύλων.

Η συγκυβέρνηση Νέα Δημοκρατία – ΠΑΣΟΚ τους δεκαέξι τελευταίους μήνες, αφού τεχνηέντως κατάφερε να ελέγχει για ακόμη μια φορά την εξουσία της χώρας και να ”καλλωπίζει” την αστική της ”δημοκρατία” με πολιτικές εξαθλίωσης και μνημονιακά αδιέξοδα που εξασφαλίζουν τη ”σταθερότητα” , παράλληλα έδινε μέρα με τη μέρα , χάραμα με το χάραμα ραντεβού με το φασισμό.

Ένα φασισμό που σαν άλλος δήμιος κρύβει τα χαρακτηριστικά του και παίρνει τη μορφή της αναγκαίας κάθε φορά συνθήκης μνημονιακής ”σταθερότητας” . Είτε αυτή λέγεται βασανισμός πολιτών στα κρατητήρια , είτε στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων ,είτε εισβολές, προπηλακισμοί και ψευδείς κατηγορίες σε κατοίκους δίπλα σε μεταλλεία , είτε διαπόμπευση οροθετικών γυναικών, είτε απαξίωση κάθε δημόσιου και κοινωνικού αγαθού με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του ,είτε φίμωση της ελευθεροτυπίας και χάλκευση της ενημέρωσης …Είτε είτε είτε

Η ελληνική πραγματικότητα και η καθημερινότητα που την προσδιορίζει είναι από μόνες τους συνθήκες σφαγιασμού της δημοκρατίας και κάθε ελευθερίας.

Φυσικά μέσα σε αυτή την πραγματικότητα η ελεύθερη και αδέσμευτη δημόσια ραδιοτηλεόραση , η πάλη για την ανεξαρτησία της και ο αγώνας διατήρησης εγκαταστάσεων και υλικού από τους πραγματικούς αγωνιστές της ΕΡΤ ,που περίτρανα υλοποιήθηκε τους πέντε αυτούς μήνες έπειτα το πρώτο πραξικοπηματικό μαύρο , ενοχλούσε επικίνδυνα το φασιστικό τσιφλίκι της συγκυβέρνησης. Αυτό είναι γνωστό.

Όπως γνωστό είναι πως η βίβλος της οικονομίας που ευαγγελίζονταν ο Milton Friedman και οι ιδέες της Θάτσερ εμποτισμένες με τη σύγχρονη χρηματοπιστωτική τοξικότητα του αιμοβόρου καπιταλισμού ,είναι αδύνατο να περάσουν σε μια ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία.Η πολιτική του ”Σοκ και Δέος ” ήρθε να αντικαταστήσει τα τεθωρακισμένα και τις ερπύστριες με λουκέτα και χειροπέδες της νομιμοποιημένης καταστολής της αστυνομίας ,με χαφιεδισμούς και μίσος…με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου !Με μαύρισμα σε οτιδήποτε κοιτάει έστω και από την κλειδαρότρυπα την ελευθερία .

Αν ο φασισμός αναβλύζει κάτω από τα χακί και τα κράνη , κάτω απ τις γραβάτες και τα θωρακισμένα bmw…

Η ελευθερία και η δημοκρατία βρυχώνται εκεί έξω.

Με την αλύγιστη φωνή αυτών που ξέρουν να την προφέρουν!

Ο Μπακούνιν κάποτε είχε πει ”Ελευθερία χωρίς σοσιαλισμό είναι προνόμιο και αδικία. Σοσιαλισμός χωρίς ελευθερία είναι υποδούλωση και βαρβαρότητα ”

Ο αγώνας είναι ξεκάθαρος !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας