Keep Walking, Greece. Η καμπάνια που έχει γυριστεί στην Ελλάδα

Στα social media, οι ψηφοφορίες είναι φυσικό να γίνονται πολύ συχνότερα απ’ ό,τι στην πραγματική ζωή. Και μέσω μιας τέτοιας διαδικασίας, το ελληνικό «εκλογικό σώμα» όσων συμμετείχαν στο πρωτοποριακό Keep Walking Project του Johnnie Walker επέλεξε ως αγαπημένη εφαρμογή του τις πλάκες πεζοδρομίου Pavegen, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια μέσω της κίνησης των πεζών στην επιφάνειά τους -η σχετική διαδραστική εγκατάσταση πρόκειται, μάλιστα, να υλοποιηθεί στην Αθήνα τους αμέσως προσεχείς μήνες.

Υπό αυτήν την έννοια, το τηλεοπτικό σποτ Keep Walking, Greece -το πρώτο κομμάτι αυτής της παγκοσμίου εμβέλειας καμπάνιας, που έχει γυριστεί στην Ελλάδα- θα μπορούσε να θεωρηθεί κάτι σαν προθέρμανση. «Βγήκαμε στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και πιάναμε πραγματικές στιγμές, με πραγματικούς ανθρώπους, όχι ηθοποιούς- θέλαμε να αποτυπώσουμε ένα πραγματικό πρόσωπο της Ελλάδας κοιτάζοντας προς τη θετική και αισιόδοξη πλευρά», θα πει ο Ανδρέας Γρηγοριάδης, διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής δημιουργικού τμήματος της The Newtons Laboratory, που είχε την ευθύνη της παραγωγής.

Αντιστοίχως αισιόδοξα δικαιούνται να βλέπουν τα πράγματα και οι Ελληνες bartenders (τέσσερις άντρες και μία γυναίκα) που προκρίθηκαν στον πρώτο ελληνικό προκριματικό του εφετινού παγκόσμιου διαγωνισμού Bartender of the Year, που διοργανώνει το τμήμα των premium brands της Diageo και στον οποίον έχουν δηλώσει συμμετοχή πλέον των 10.000 bartenders από 40 χώρες του κόσμου. Ο εν λόγω προκριματικός είχε θέμα Gentlemen’s Drinks, μα όπως σχολίασε ο εκ των νικητών Τεό Τερζόπουλος, «Για μένα, ο τίτλος του τζέντλεμαν δεν έχει να κάνει με την κοινωνική τάξη στην οποία ανήκει κανείς, αλλά με την προσήλωση σε κάποιες αξίες, κανόνες και κώδικες».

Καινούριους δρόμους, αντίθετα, φαίνεται να ανοίγουν η Fix Dark της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας -η οποία ξυπνάει αναμνήσεις από την εποχή όπου οι επισκέπτες της Δ.Ε.Θ. έσπευδαν να απολαύσουν μια παγωμένη «μαύρη» μπίρα στο περίπτερο της Φιξ- αλλά και το Bacardi Oakheart, το νέο μέλος της εμβληματικής οικογένειας, που γεννιέται από το συνδυασμό Bacardi Superior και Bacardi Gold με προσθήκη αρωμάτων και μπαχαρικών. Απλώς, προσθέστε πάγο και ανακαλύψτε το.

Σύντομο δελτίο

Νέες αφιξεις στον κόσμο του οίνου

Πολύς ο ντόρος για τη συμπάθεια των ελληνικών κρασιών προς την Κίνα… Στη γενικότερη εγχώρια εμπορική ανομβρία, το μέτωπο της Κίνας δείχνει να είναι σωτήριο για κάποιους παραγωγούς. Πολύ καλή παρουσία τα τελευταία χρόνια έχει η Οινοποιία Τσάνταλη στην κινεζική αγορά, ενώ το οινοποιείο του (και) δημάρχου Θεσσαλονίκης, του (Κυρ-)Γιάννη Μπουτάρη, έχει ήδη προβεί σε επενδυτική συνεργασία στην Κίνα και αναμένουμε να στριφογυρίσουμε στο ποτήρι μας τα αποτελέσματα…

Σημαντικές προσθήκες στις ζώνες ονομασιών προέλευσης είχαμε πρόσφατα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων ετικετών, που για πολλά χρόνια βρίσκονταν σε δεύτερη μοίρα, αν όχι στην αφάνεια. Δημιουργήθηκε επιτέλους η ζώνη Π.Ο.Π. Μαντινεία για την παραγωγή αφρώδους κρασιού από την ποικιλία μοσχοφίλερο, η ζώνη Π.Ο.Π. Λήμνος για τα ερυθρά κρασιά από την ποικιλία καλαμπάκι ή λημνιό και η ζώνη Π.Ο.Π. Χάνδακας στην Κρήτη, που βάζει στο χάρτη την ενδιαφέρουσα λευκή ποικιλία βιδιανό.

Ο Ντέιβιντ Λιντς συνιστά τη νέα επιλογή για τη νέα καμπάνια της Dom Perignon, που θα κυκλοφορήσει τέλη 2012 με αρχές 2013. Μετά τις καμπάνιες του Καρλ Λάγκερφελντ, του Μαρκ Νιούτον και την επετειακή αφιέρωση στον Αντι Γουόρχολ, ο Ντέιβιντ Λιντς αναμένεται να δώσει το δικό του στίγμα στο υγρό σύμβολο της κλάσεως και της πολυτέλειας, με τίτλο The Power of Creation.