Kia μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα

Kia μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα

Δημιούργησα ένα εκτενές αφιέρωμα για την κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Kia Motors, με μοντέλα που οδήγησα κατά το παρελθόν, κάτι που μου δίνει τα εχέγγυα να περιγράψω αναλυτικά το κάθε όχημα ξεχωριστά και να αναδείξω λεπτομέρειες για την οδηγική συμπεριφορά τους. Επίσης σε τούτη τη λίστα συμπεριλαμβάνω μόνο τα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει, και όχι γενικά όλα τα οχήματα της εταιρείας. Τέλος, να σημειωθεί πως η σειρά είναι τυχαία και δεν σχετίζεται με τις τιμές, ούτε με τα κυβικά εκατοστά του κινητήρα.

Kia Sorento 3.3 V6

Ενώ η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου κάνει συνεχώς βήματα ανάπτυξης η Kia καταφέρνει όχι μόνο να είναι ανταγωνιστική αλλά και να πραγματοποιεί τεράστια άλματα εξέλιξης. Είναι φυσικό βέβαια ο ρυθμός που αναπτύσσεται η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία να είναι ταχύτερος καθώς η διαφορά που κάποτε τη χώριζε από τις παραδοσιακές δυνάμεις ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή.

Μετά το Ceed, ένα ακόμη “βέλος” στη φαρέτρα των Κορεατών, το Sorento, εμφανίζεται δριμύτερο μετά το facelift στο οποίο το υπέβαλλαν οι ιθύνοντες της Κia. Οι αλλαγές δεν είναι πάρα πολλές και έχουν να κάνουν με τα νέα φωτιστικά σώματα εμπρός, τη χρωμιωμένη μάσκα καθώς και τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω. Παρά το ότι οι αλλαγές είναι περιορισμένες το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι βελτιωμένο, με το νέο Sorento να μοιάζει πιο συμπαγές και “επιθετικό”.

Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με τον κινητήρα αφού πλέον υπάρχει μόνο ένας βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 3.300 κ.εκ. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή ο νέος κινητήρας παρουσιάζει μειωμένη κατανάλωση από τον πρόγονό του ενώ είναι και πιο ισχυρός.

Εκ των έσω

Το εσωτερικό του Sorento μοιάζει ποιοτικό και η πρώτη εντύπωση επιβεβαιώνεται μόλις αποφασίσει ο οδηγός να κινηθεί πέρα από την άσφαλτο. Οι τριγμοί είναι πολύ περιορισμένοι ακόμα και σε κακής ποιότητας χωματόδρομους. Πολύ θετική εντύπωση αφήνει το αυτοκίνητο στο θέμα της άνεσης τόσο στην κίνηση στην άσφαλτο, αλλά και -ιδιαίτερα- εκτός δρόμου.

Η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης δρα ευεργετικά στην άνεση και οι επιβάτες νοιώθουν σαν να κινούνται σε “μαγικό χαλί”. Βέβαια η ανάρτηση επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παίρνει αυξημένες κλίσεις στις στροφές αλλά εκτός του ότι, γενικά, ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου είναι “μαλακός” είναι γεγονός ότι κανένας δεν θα αγοράσει το Sorento για την ικανότητά του να στρίβει σε… φιδίσιους δρόμους.

Εκτός δρόμου, η ύπαρξη κοντών σχέσεων έχει θετική επίδραση στις ικανότητες του αυτοκινήτου οι οποίες είναι αυξημένες. Η κορεατική εταιρία δίνει την επιλογή δύο εκδοχών του συστήματος τετρακίνησης καθώς υπάρχει η αυτόματη τετρακίνηση του αυτοκινήτου της δοκιμής μας και η παραδοσιακή κατ’ επιλογή τετρακίνηση. Γενικότερα το στήσιμο του αυτοκινήτου είναι για χωμάτινες -τουλάχιστον- διαδρομές καθώς το ελαφρύ και πολύστροφό τιμόνι σε συνδυασμό με την μαλακή ρύθμιση των αναρτήσεων που προαναφέραμε είναι χαρακτηριστικά, εκτός δρόμου, αυτοκινήτου.

Αυτό δε σημαίνει ότι το Sorento είναι κακό εντός δρόμου. Η συμπεριφορά του είναι καλή και δεν θα αιφνιδιάσει τον συνετό οδηγό. Ενδεχομένως αν θελήσει κάποιος να οδηγήσει το Sorento σε πιο έντονους ρυθμούς να αντιμετωπίσει προβλήματα από τις απότομες μετατοπίσεις του βάρους.

Η γενική εικόνα του αυτοκινήτου στο δρόμο πάντως είναι συνολικά πολύ καλή. Ο κινητήρας κρίνεται ικανοποιητικός με μόνη ένσταση την υψηλή κατανάλωση. Καλό σε γενικές γραμμές είναι και το αυτόματο κιβώτιο των πέντε σχέσεων παρά το γεγονός ότι οι αλλαγές ταχυτήτων δεν γίνονται ιδιαίτερα άμεσα.

Από 32.450 ευρώ…

…ξεκινά η βασική έκδοση ενώ το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν της κορυφαίας Premium που κοστίζει 37.700 ευρώ. Ο υπερπλήρης εξοπλισμός μετριάζει κάπως την εντύπωση ότι η τιμή αγοράς της συγκεκριμένης έκδοσης είναι κάπως υψηλή.

Συγκεκριμένα ο εξοπλισμός περιλαμβάνει 4 αερόσακους, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, αυτόματη τετρακίνηση, αυτορυθμιζόμενη πίσω ανάρτηση, προβολείς ομίχλης, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, ηλεκτρική ηλιοροφή, μπάρες οροφής, δερμάτινο σαλόνι, τιμόνι και επιλογέας ταχυτήτων, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού, ράδιο-CD με MP3 και Bluetooth και φυμέ τζάμια.

Συμπερασματικά…

… το νέο Sorento αποτελεί ένα ακόμα βήμα της Kia προς την καταξίωση. Πρόκειται για ένα καλό αυτοκίνητο που κάνει όσα υπόσχεται και σίγουρα θα καλύψει αυτούς που αναζητούν ένα αυτοκίνητο για πραγματικές εκτός δρόμου εξορμήσεις. Σίγουρα τα 37.700 ευρώ που χρειάζονται για την απόκτηση της κορυφαίας έκδοσης δεν είναι ευκαταφρόνητο ποσό αλλά αν τα συγκρίνουμε με το κόστος αντίστοιχων προτάσεων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μία συμφέρουσα αγορά.

Kia Sportage 2.0 4×2

Μπορεί το σκληροτράχηλο προφίλ του Sportage να παραπέμπει σε απρόβλεπτες βόλτες σε δύσβατα μονοπάτια και μεγάλες συγκινήσεις, όμως η αλήθεια στο προσθιοκίνητο SUV της Kia είναι λίγο διαφορετική. Αυτός δεν είναι και ο σκοπός του άλλωστε, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι σήμερα οι αγοραστές που δεν αγοράζουν ένα SUV για να τους ξελασπώσει στα δύσκολα, αλλά κυρίως για τους μεγάλους χώρους, το κύρος και φυσικά την άνεση.

Η τετρακίνηση κοστίζει

Το κέρδος από μια τέτοια επιλογή είναι χοντρικά 2.500 ευρώ, η διαφορά δηλαδή του προσθιοκίνητου από το τετρακίνητο Sportage, το οποίο παρόλα αυτά δεν θα σταματήσει σε μικρά εμπόδια, καθώς απέχει 19,5 ολόκληρα εκατοστά από το έδαφος. Εκτός αυτού, στο θέμα χώρων θα σου δώσει ό,τι περιμένεις από ένα SUV 4,35 μέτρων, εκτός ίσως από το πορτμπαγκάζ, που δεν ξεπερνά τα 367 λίτρα, δίνει όμως τη δυνατότητα για διπλό άνοιγμα της πόρτας, προσφέροντας μεγάλη ευκολία.

Όσοι από εσάς στο άκουσμα του Sportage φέρνετε στο νου μία λιτή και φτωχική εικόνα στο εσωτερικό, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη. Οι άνθρωποι της Kia (στο εργοστάσιο της Ζίλινα στη Σλοβακία) έδειξαν για ακόμη μία φορά καλή διαγωγή σε αυτόν τον τομέα, βασιζόμενοι στο Ceed, και αναβάθμισαν σημεία όπως η κεντρική κονσόλα, ο πίνακας οργάνων και το ταμπλό, αφήνοντας έτσι στους επιβάτες την εικόνα του σύγχρονου και ποιοτικού. Παράπονα για τους χώρους για μικροαντικείμενα δεν πρέπει να υπάρχουν, παρά μονάχα από τους πιο απαιτητικούς, καθώς διαθέτει ντουλαπάκια και ποτηροθήκες για τα απαραίτητα, όχι όμως και για το κάτι παραπάνω.

Δοκιμασμένη συνταγή

Η «καρδιά» του ανανεωμένου Sportage, γνωστή από το πρόσφατο παρελθόν του, δεν είναι άλλη από τον δίλιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 142 ίππων, ο οποίος όμως αναγκάζεται να κινεί τα… παραπανίσια 1.467 κιλά του κορεατικού SUV. Αυτό δεν έχει θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις (τα 0-100 χλμ./ώρα σε 11,6”) και στη ροπή στις χαμηλές στροφές, όσο ανεβάζει στροφές όμως παίρνει τα πάνω του και ξεπερνά τα 18 χλγμ. ροπής κοντά στις 4.500 σ.α.λ. Σε γενικές γραμμές, η ελαστικότητα του μοτέρ αφήνει θετική εντύπωση και σώζει την κατάσταση όταν το Sportage είναι φορτωμένο, ενώ και η κατανάλωσή του δεν ξεπερνά τα 11 λίτρα / 100 χλμ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του νέου Sportage, ενός ολοκληρωμένου και τίμιου SUV, είναι βέβαια η τιμή πώλησής του, που ξεκινά μόλις πάνω από τις 19.000 €. Τιμή που θα γλυκοκοίταζε κανείς σε άλλη περίπτωση μονάχα σε αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, άντε και στο 1.600άρι Qashqai. Με λίγα λόγια, έχει όλα τα φόντα να τα πάει τόσο καλά όσο τα πήγε στο πρόσφατο παρελθόν του.

Kia pro_Ceed 1.6

Το όνομα του νέου αυτοκινήτου της Kia, στα αγγλικά, σημαίνει «προοδεύω». Η πορεία της Kia, το τελευταίο ειδικά διάστημα, δείχνει ακριβώς αυτό. Μία συνεχή πρόοδο που έχει τελικό στόχο πρώτον την καταξίωση της εταιρείας στο μυαλό των καταναλωτών σε παγκόσμιο επίπεδο και δεύτερον την καταξίωση της εταιρείας στην πιο δύσκολη αγορά παγκοσμίως, αυτή της Ευρώπης. Το pro_Ceed είναι σχεδιασμένο στην Ευρώπη και μελετημένο σύμφωνα με τις ανάγκες των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Επί της ουσίας…

… το νέο Kia διαθέτει πιο σπορτίφ εμφάνιση από τα υπόλοιπα αδέλφια της οικογένειας των Ceed, παρά το γεγονός ότι οι γραμμές του αμαξώματος δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτές του πεντάθυρου, με τις βασικές αλλαγές να επικεντρώνονται στα πίσω φωτιστικά σώματα, στους προφυλακτήρες και σε διάφορα “νεύρα” που διατρέχουν το αμάξωμα.

Σε σχέση πάντα με το πεντάθυρο, το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 15 χιλιοστά, είναι και χαμηλωμένο κατά 30 χιλιοστά, ενώ το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί κατά 84 κιλά. Η μικρότερη απόσταση από το έδαφος δίνει στο pro_Ceed καλύτερο πάτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας, που έτσι κι αλλιώς συγκεντρώνουν καλή βαθμολογία στο συγκεκριμένο τομέα.

Άλλα πολύ θετικά στοιχεία του Ceed που έχουν περάσει και στο pro_Ceed αποτελούν η ποιότητα κατασκευής που ξεπερνά τα ως τώρα δεδομένα της εταιρείας αλλά και το συνολικό προσφερόμενο πακέτο που περιλαμβάνει καλό εξοπλισμό, επτά χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και προσιτή τιμή αγοράς. Η έκδοση της δοκιμής μας εξοπλίζονταν με τον κινητήρα των 1.600 κ.εκ. ο οποίος είναι ισχυρός και ελαστικός, πλην όμως θορυβώδης. Επίσης, η μέτρια αίσθηση του τιμονιού και του επιλογέα ταχυτήτων αμαυρώνουν λίγο την πολύ καλή εικόνα του αυτοκινήτου.

Συμπερασματικά…

… το pro_Ceed αποτελεί, όπως όλα τα Ceed που είχαμε στη διάθεσή μας, μία πολύ καλή και οικονομική λύση. Μοναδική μας ένσταση είναι η έκδοση με τον κινητήρα των 1.6 λίτρων, η οποία δεν είμαστε βέβαιοι ότι αξίζει τα επιπλέον χρήματα που απαιτούνται για την απόκτησή της, τη στιγμή που η φθηνότερη έκδοση με τον 1.400άρη κινητήρα θα καλύψει απόλυτα το αγοραστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Kia Carens

Όπως έδειξε και το Ceed -ο κυριότερος εκπρόσωπος της Kia στο παιχνίδι των πωλήσεων- έτσι και η δεύτερη γενιά του Carens δείχνει ότι η Κia μπορεί. Το νέο μεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο της έρχεται για να αλλάξει μια και καλή το πρόσωπο της κορεατικής φίρμας, στα μάτια κυρίως των Ευρωπαίων αγοραστών.

Το νέο Carens είναι ένα εντελώς καινούργιο αυτοκίνητο, βασισμένο στο πάτωμα του Magentis, με μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά και αυξημένη πρακτικότητα, μιας και προσφέρεται και σε 7θέσια διάταξη. Η σχεδίαση είναι μοντέρνα, ενώ μπορεί να συμφωνήσει κανείς και με τους ισχυρισμούς των σχεδιαστών του μοντέλου ότι παραπέμπει και λίγο σε SUV.

Άνεση και πρακτικότητα

Στο εσωτερικό, η εικόνα των μέτριων πλαστικών έχει αντικατασταθεί από προσεγμένη σχεδίαση, η οποία ωστόσο δεν εντυπωσιάζει. Η περιμετρική ορατότητα είναι καλή, ενώ οι χώροι για τους επιβάτες είναι υπέρ το δέον ικανοποιητικοί. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και οι επιβάτες της τρίτης σειράς καθισμάτων απολαμβάνουν τις ίδιες ανέσεις με τους υπόλοιπους επιβάτες (θήκες, ποτηροθήκες) -με εξαίρεση το χώρο για τα πόδια, κάτι που λίγο πολύ ισχύει για όλα τα 7θέσια μεσαία MPV.

Η πολυχρηστικότητά του ενισχύεται από το γεγονός ότι η 3η σειρά αναδιπλώνεται πλήρως, δημιουργώντας έναν επίπεδο χώρο φόρτωσης. Ο χώρος αποσκευών και με τις τρεις σειρές καθισμάτων στη θέση τους είναι 74 λίτρα, με την 3η σειρά αναδιπλωμένη είναι 414 λίτρα, ενώ σε περίπτωση αναδίπλωσης των δύο τελευταίων σειρών δημιουργείται ένας επίπεδος χώρος φόρτωσης των 2.106 λίτρων.

Η πράξη δείχνει ότι το Carens ξεχωρίζει για την καλή ποιότητα κύλισης και την ικανοποιητική άνεση που οφείλονται στις σχετικές ρυθμίσεις της ανάρτησης. Η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι ασφαλής ενώ το τιμόνι και τα φρένα κρίνονται απόλυτα θετικά σε αντίθεση με τον ασαφή επιλογέα ταχυτήτων.Οι τροχοί δεν χάνουν εύκολα την πρόσφυσή τους, ενώ ακόμα και στο όριο, αυτό που θα δει κανείς είναι μια τυπική υποστροφή. Παρ’ όλα αυτά, η οδική συμπεριφορά του Carens δεν συγκινεί. Πάντως, οι επιδόσεις κρίνονται απόλυτα ικανοποιητικές για τον κινητήρα βενζίνης (0-100 χλμ./ώρα σε 11,0 και τελική ταχύτητα 190 χλμ./ώρα).

Καλό αλλά..

Σκοπός του νέου Carens είναι να στριμώξει ανταγωνιστές όπως το Renault Scenic, το Opel Zafira και το VW Touran. Όπως και να έχει πάντως, είναι ένα σύγχρονο πρακτικό αυτοκίνητο με συμπαθητική εμφάνιση, μεγάλους χώρους και ασφαλή οδικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, η τιμή πώλησής του δεν βοηθά το Carens να αντιμετωπίσει το δύσκολο ανταγωνισμό…

Kia ceed

Από τη στιγμή που η Κia πήρε την απόφαση να δημιουργήσει ένα αυτοκίνητο το οποίο να απευθύνεται κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, ήταν θέμα χρόνου να κάνει την τεράστια επένδυση που απαιτείται για τη δημιουργία μίας γραμμής παραγωγής στην Ευρώπη, ούτως ώστε να διευκολύνει το μεγάλο αυτό project.

Η συγκεκριμένη επένδυση έγινε στη Σλοβακία και το πρώτο προϊόν της είναι το cee’d. Ένα μοντέλο στο οποίο η Κia ποντάρει πολλά, ώστε να αντιστρέψει την εικόνα που τη χαρακτηρίζει, ως μία εταιρεία που παράγει αυτοκίνητα τα οποία έχουν ως κύριο γνώρισμά τους τη χαμηλή τιμή, αλλά και τις παραχωρήσεις σε αρκετούς τομείς.

Προσφέρει σύγχρονο σχεδιασμό…

Με την πρώτη ματιά, το cee’d σε κάνει να το συμπαθήσεις. Χωρίς να πρόκειται για κάτι το ιδιαίτερο, είναι σύγχρονο σε εμφάνιση και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές του. Ο αεροδυναμικός συντελεστής (Cx=0,33) είναι από τους καλύτερους της κατηγορίας, γεγονός που δείχνει ότι οι Κορεάτες πέρασαν πολλές ώρες μελέτης δημιουργώντας το νέο τους μοντέλο.

Οι εκπλήξεις από το νέο Kia δεν σταματούν στην εξωτερική εμφάνιση. Το εσωτερικό είναι σύγχρονο και ευχάριστο, ενώ η μεγαλύτερη έκπληξη έρχεται από την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται, τα οποία είναι πολύ ευχάριστα στο μάτι και μαλακά στην αφή. Η διαμόρφωση του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας έχει γίνει με γνώμονα την εργονομία και την πρακτικότητα.

Πολύ καλούς χώρους

Η θέση οδήγησης είναι καλή, καθώς οι πολλές ρυθμίσεις των καθισμάτων και του τιμονιού επιτρέπουν σε οδηγούς όλων των διαστάσεων να βολευτούν. Γενικά, οι χώροι στο εσωτερικό είναι αρκετοί για τέσσερα άτομα και κανένας από τους επιβάτες δεν θα αισθανθεί μειονεκτικά. Ο μοναδικός που θα χρειαστεί να κάνει κάποιες παραχωρήσεις είναι ο πιθανός πέμπτος επιβάτης, που θα πρέπει να βολευτεί στη μεσαία θέση, η οποία δεν είναι, ως είθισται άλλωστε, ό,τι πιο βολικό, ιδίως για μεγάλα ταξίδια.

Ο χώρος αποσκευών, που φτάνει τα 340 λίτρα, βρίσκεται, από άποψη χωρητικότητας, στο μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ το κατώφλι φόρτωσης και το άνοιγμα της πίσω πόρτας ευνοούν την εύκολη φόρτωση ογκωδών αντικειμένων.

Θετική εντύπωση αφήνει το νέο Κia και αφού βολευτείς στη θέση οδήγησης και βγεις στο δρόμο. Η ποιότητα κύλισης είναι πολύ καλή, ενώ στους… όχι κορυφαίους ελληνικούς δρόμους εκτιμά κανείς τη δουλειά που έχει γίνει στην Kia σχετικά με τη συναρμογή των υλικών, η οποία, χωρίς να φτάνει τα επίπεδα των VW Golf και Ford Focus, σίγουρα είναι καλύτερη από το μέσο όρο της κατηγορίας.

Καλή συμπεριφορά στο δρόμο

Στην οδήγηση, το νέο Κia είναι αρκετά καλό, αν και είναι ο μοναδικός τομέας στον οποίο απέχει αρκετά ακόμα από τους κορυφαίους ανταγωνιστές. Ο επιλογέας ταχυτήτων δεν είναι ό,τι καλύτερο, καθώς δεν ευνοεί τις γρήγορες αλλαγές. Επίσης, το τιμόνι είναι αρκετά ελαφρύ και δεν πληροφορεί επαρκώς τον οδηγό για το τι συμβαίνει στο οδόστρωμα. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι το ceed δεν είναι καλό στο δρόμο.

Απλώς η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η Κia μας “υποχρεώνει” να το κρίνουμε με κριτήρια αντίστοιχα των κορυφαίων προτάσεων της κατηγορίας. Για παράδειγμα, τα φρένα του (εμπρός αεριζόμενοι και πίσω απλοί δίσκοι) είναι από τα πιο αποτελεσματικά της κατηγορίας, τόσο σε αίσθηση όσο και σε απόδοση.

Γενικά, το αυτοκίνητο δεν προβληματίζει ποτέ, στρίβει ελεγχόμενα, ενώ και η απόσβεση των ανωμαλιών του οδοστρώματος από την ανάρτηση είναι ικανοποιητική. Το αυτοκίνητο, σε γενικές γραμμές, είναι άνετο και δεν κουράζει τον οδηγό και τους επιβάτες, ακόμα και μετά από μεγάλο ταξίδι. Τέλος, η ηχομόνωση στις υψηλές ταχύτητες θα μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς ο θόρυβος του κινητήρας στι υψηλές στροφές περνά στην καμπίνα των επιβατών.

Κορυφαίες επιδόσεις και εξοπλισμό…

Η Kia εξοπλίζει το cee’d με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα στα 1.400 κ.εκ. Οι 109 ίπποι που αποδίδει το καινούριο σύνολο της Κia προσδίδουν στο αυτοκίνητο πολύ καλές επιδόσεις. Ιδίως στις υψηλές στροφές το ευρωπαϊκό Kia έχει κορυφαία απόδοση, και αφήνει πίσω του αρκετά ακριβότερους ανταγωνιστές του.

Ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι πολύ καλός, καθώς κανένας από τους κορυφαίους ανταγωνιστές του δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το επίπεδο εξοπλισμού του, σε συνάρτηση με την τιμή του. Στη βασική έκδοση LX Ηeart της δοκιμής μας, που κοστίζει 13.300 ευρώ, το αυτοκίνητο διαθέτει air-condition, ABS, 6 αερόσακους (οδηγού-συνοδηγού, 2 πλευρικούς & 2 τύπου κουρτίνας), ράδιο-CD με mp3 και σύστημα τηλεχειρισμού στο τιμόνι, υδραυλικό τιμόνι με ρύθμιση 4 κατευθύνσεων, immobilizer, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και συναγερμό, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, υπολογιστή ταξιδιού, ενεργά προσκέφαλα, κάθισμα οδηγού με ρύθμιση καθ’ ύψος και ρύθμιση στήριξης μέσης.

Και ζητά μόλις 13.300 ευρώ

Συμπερασματικά, το νέο Κia cee’d είναι μία αγορά που, αναμφισβήτητα, συμφέρει. Αυτό δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο, καθώς παραδοσιακά η αγορά ενός Kia συνέφερε, αφού οι τιμές αγοράς ήταν κατά πολύ χαμηλότερες από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της εκάστοτε κατηγορίας. Πλέον, ενώ το πλεονέκτημα της χαμηλότερης τιμής συνεχίζει να υφίσταται, η Κia προτείνει ένα ολοκληρωμένο αυτοκίνητο, που κοιτάζει στα μάτια τους ανταγωνιστές του. Αυτό, σε συνδυασμό με την επταετή εγγύηση που προσφέρει η εταιρεία (πενταετής για όλο το αυτοκίνητο και δύο επιπλέον χρόνια για τα μηχανικά μέρη), κάνουν το cee’d μία από τις πιο συμφέρουσες λύσεις.

Kia Ceed XL 1.6

Εντάξει, το εμπεδώσαμε. Η Kia στη μετά Ceed εποχή ήρθε για να μείνει. Μία ακόμη απόδειξη αποτελεί και η έκδοση station με την επωνυμία XL που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Το αυτοκίνητο διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του hatchback, ενώ έχει και το βασικό πλεονέκτημα του μεγάλου χώρου φόρτωσης που φτάνει τα 534 λίτρα.

Όμορφο απο έξω, ίδιο από μέσα

Ενώ κανείς θα περίμενε η station έκδοση να δείχνει ογκώδης και άχαρη, μπορούμε να πούμε ότι συνολικά είναι πιο ενδιαφέρουσα από την πεντάθυρη, καθώς ο τρίτος όγκος δένει αρμονικά με το υπόλοιπο αυτοκίνητο. Η όμορφη σχεδίαση με τα κάθετα πίσω φωτιστικά έχει ως highlight την πίσω κολώνα σχήματος Ζ, που βοηθά το αυτοκίνητο να κρύψει τον όγκο του. Έτσι τα 23 περίπου εκατοστά επιπλέον που κουβαλά στην… πλάτη του -σε σχέση με την πεντάθυρη έκδοση- αντί να το δυσκολεύουν του δίνουν ένα πιο ξεχωριστό χαρακτήρα.

Το εσωτερικό είναι ίδιο και απαράλλαχτο με αυτό του hatchback, όπερ σημαίνει ότι είναι ποιοτικό, καλά κατασκευασμένο, εργονομικό και ευχάριστο στην όψη. Οι χώροι είναι αρκετοί για πέντε άτομα, με το μεσαίο επιβάτη των πίσω καθισμάτων να πρέπει να κάνει -ως συνήθως- κάποιες παραχωρήσεις. Ο χώρος αποσκευών θα καλύψει σίγουρα τις ανάγκες των πέντε προαναφερθέντων επιβατών.

Υπεραρκετή δύναμη

Η έκδοση με τον κινητήρα των 1.600 κ.εκ. που είχαμε στη διάθεσή μας σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες του οδηγού. Καταλήγουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αγοραστές των μικρομεσαίων station δεν έχουν… αγωνιστικές φιλοδοξίες. Οι 122 ίπποι που αποδίδει ο κινητήρας της Kia είναι υπεραρκετοί για τη γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση της γνωστής, πλέον, παρέας των πέντε. Σχετικά αρνητικό στοιχείο αποτελεί ο θόρυβος του κινητήρα, ο οποίος γίνεται ιδιαίτερα αισθητός στην καμπίνα των επιβατών όταν λειτουργεί σε υψηλές στροφές.

Ο τομέας της άνεσης, χωρίς να είναι το δυνατό σημείο του αυτοκινήτου, δεν θα απογοητεύσει τους επιβάτες. Η μόνη ένσταση αφορά τον πίσω άξονα, ο οποίος είναι έντονα προσανατολισμένος στην άνεση και αφήνει το πίσω μέρος να “πλέει” στις υψηλές ταχύτητες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι σταθερό και ασφαλές. Κάθε άλλο…

Γεμάτο πακέτο

Σίγουρα το Kia Ceed XL δεν είναι το καλύτερο της κατηγορίας του. Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να πούμε ότι το συνολικό προσφερόμενο πακέτο (αυτοκίνητο, τιμή αγοράς εξοπλισμός 7ετης εγγύηση κ.ά.) ενδεχομένως και να είναι. Αυτό θα μπορούσαμε να το πούμε με σιγουριά για την έκδοση των 1.400 κ.εκ., καθώς οι 13 ίπποι που χωρίζουν τις δύο εκδόσεις κινητήρα δεν αντικατοπτρίζουν τα 2.000 ευρώ που χωρίζουν τα δύο προσφερόμενα πακέτα.

Ο εξοπλισμός στη μία και μοναδική έκδοση είναι πλήρης (περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, clima, ABS, 6 αερόσακους, ESP, ράδιο-cd/MP3 με χειριστήρια στο τιμόνι και θύρα USB, trip computer, προβολείς ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, πλήρες ηλεκτρικό πακέτο), με την τιμή της εν λόγω έκδοσης να φθάνει τα 18.200 ευρώ, η οποία, τηρουμένων των αναλογιών, χωρίς να μπορεί να χαρακτηρισθεί «ευκαιρία», κρίνεται ανταγωνιστική.

Kia Rio

Η επιτυχία της Kia είναι αναμφίβολα το ότι προσφέρει από τότε που (επαν)εμφανίστηκε στο προσκήνιο, (κυρίως με το ceed έγινε αυτή η μεγάλη αλλαγή) αυτοκίνητα με αξία μεγαλύτερη του κόστους απόκτησής τους. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα πίσω από όλα της τα μοντέλα, από την εποχή των πρώτων της μοντέλων μέχρι και σήμερα. Με το νέο της Rio, τα δεδομένα αυτά παραμένουν έχοντας όμως αποκτήσει μια πολύ σύγχρονη «αποτύπωση».

Σχεδίαση

Η αισθητική είναι σαφώς αναβαθμισμένη και όσο trendy χρειάζεται μια κατηγορία με σαφή προτεραιότητα στην πρακτικότητα και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στις μετακινήσεις. Στο δια χειρός Πίτερ Σρέγιερ αμάξωμα, βραβευμένου σχεδιαστή από τον ανεξάρτητο δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBest, έχει γίνει πιο εμφανής ο διαχωρισμός της κλίσης μεταξύ παρμπρίζ και καπό, ενώ το σύνολο προβολέων και μάσκας, δίνουν το νέο οικογενειακό – σχεδιαστικό – στίγμα.

Από εκεί και πέρα, δεν είναι και λίγα τα πράγματα που θα μπορούσε να πει κανείς πως κάνουν το νέο μεσαίο Kia να ξεχωρίζει. Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων πίσω και το τελείωμα των πίσω θυρών -με τη διαμόρφωση των πλευρικών παραθύρων- είναι αυτά που μπορούν να θεωρηθούν ως στοιχεία που ορίζουν αισθητικά την προσωπικότητα του νέου Rio. Απόλυτα φυσιολογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το βάρος έχει πέσει στην πρακτικότητα και αυτό υπογραμμίζεται από την «ημίψηλη» εμφάνιση που προδιαθέτει για την απλόχερη προσφορά εσωτερικού ύψους.

Eις τα «εντός»

Στο εσωτερικό, λοιπόν, όπου το διαθέσιμο ύψος που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις, κάνει την καμπίνα να φαίνεται πιο ευρύχωρη απ’ ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί εδώ ρόλο παίζει και το πλάτος. Ευχάριστη έκπληξη είναι η διαμόρφωση του ταμπλό με τον επιλογέα να είναι τοποθετημένος αρκετά ψηλά και φυσικά κοντά στο δεξί χέρι του οδηγού. Το τιμόνι ρυθμίζεται τόσο καθ’ ύψος, όσο και τηλεσκοπικά, ενώ η αντίστοιχη ρύθμιση του καθίσματος του οδηγού είναι μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού.

Το σώμα στηρίζεται σωστά και γενικότερα η αίσθηση είναι ανάλογη αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Πολύ ευχάριστο κάνουν το περιβάλλον οι (έξτρα) δίχρωμες επενδύσεις στα καθίσματα, τις πόρτες και στο ταμπλό, εξασφαλίζοντας έναν πιο ακριβό, σύγχρονο αλλά και νεανικό «αέρα», με την ποιότητα να αποτελεί ένα ακόμα δυνατό στοιχείο του Rio. Στο ίδιο «ακριβό» μήκος κύματος βρίσκονται και οι εντυπώσεις από την ποιότητα κύλισης, με τις αναρτήσεις να προσφέρουν σταθερότητα και ασφαλή συμπεριφορά.

Εντυπώσεις

Πίσω από το τιμόνι του Rio με τον ωραίο σε αισθητική πίνακα οργάνων ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα αξιοπρεπές σε αίσθηση σύστημα διεύθυνσης και τον ιδανικά τοποθετημένο επιλογέα ταχυτήτων με τη βελτιωμένη αίσθηση σε σχέση με το παρελθόν. Δυνατό χαρτί είναι και τα φρένα, που με αεριζόμενους δίσκους εμπρός και απλούς πίσω, κάνουν τη διαφορά – τουλάχιστον στην ψυχολογία του οδηγού, καθώς δίσκους πίσω δύσκολα συναντά κανείς στην κατηγορία. Παράλληλα προσφέρουν και ικανοποιητική απόδοση αλλά και αντοχή. Μεταξύ των καλών χαρτιών του Kia Rio είναι και τα μηχανικά του σύνολα.

Αρχής γενομένης από τον κινητήρα των 1,2 λίτρων, αλλά κυρίως αυτόν των 1,4 λίτρων και απόδοσης 109 ίππων, με την πολιτισμένη λειτουργία, ο οποίος συνεργάζεται ιδανικά με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων από το οποίο προκύπτει και η όποια σπιρτάδα. Κι αυτό γιατί το θέμα δεν είναι ούτε οι επιδόσεις, ούτε η οδηγική απόλαυση. Από την άλλη όμως, το ταξίδι, έστω και με χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα, γίνεται ξεκούραστο, τόσο για τους επιβαίνοντες όσο και για τα αφτιά, χάρη στην πολύ καλή ηχομόνωση. Όφελος προκύπτει όμως και για την τσέπη, καθώς η μέση κατανάλωση έδειξε να «κολλά» για τα καλά στα 8,1 λίτρα/100 χιλιόμετρα.

Όμως αναμφίβολα η έκδοση που ταιριάζει γάντι στην ελληνική αγορά λόγω της οικονομικής κατάστασης, όπου η φορολογική επιδρομή έχει αφαιρέσει κάθε ευρώ από τους κατοίκους αυτής της χώρας, είναι η «μικρή». Αυτή των 1.200 κ.εκ. με τους 85 ίππους, με τα 5 λίτρα κατανάλωση σε μικτό κύκλο 100 χλμ, εκπομπές ρύπων 114 γραμ/χλμ, 168 χλμ/ωρα για την τελική ταχύτητα και 13,1 δευτ για την τελική ταχύτητα, που σίγουρα οι τιμές της επιτάχυνσης και της τελικής ταχύτητας δεν είναι το πρώτο από τα ζητούμενα όπως είναι η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων.

Εκδόσεις

  • Το Rio αναμένεται στην ελληνική αγορά τον επόμενο μήνα με τρεις διαφορετικούς κινητήρες, στα 1.200, 1.400 και 1.100 κ.εκ. diesel και σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις από πλευράς εξοπλισμού, Instyle, Uptown και Cosmic.
  • H βασική έκδοση περιλαμβάνει 6 αερόσακους, αιρ-κοντίσιον, κεντρικό κλείδωμα, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικόυς και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες,
  • Οι τιμές για την έκδοση 1.2 αρχίζουν από τα 12.790 για το 1.4 από τα 15.590 και για το 1.1 diesel από τα 14.390 ευρώ. Λόγω λανσαρίσματος ισχύει έκπτωση 1.200 ευρώ για όλα τα μοντέλα, ενώ η αντιπροσωπεία προσφέρει επιπλέον 2 χρόνια δωρεάν service εάν οι παραγγελίες γίνουν μέχρι τέλος Νοεμβρίου
  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • Kia
Προηγούμενο άρθροΑγορά πουκάμισο στις εκπτώσεις. Πως επιλέγουμε
Επόμενο άρθροNissan 370Z
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας