ΑρχικήΕιδήσειςΚολοσσιαία μετανάστευση πουλιών «τρόμαξε» τα ραντάρ

Κολοσσιαία μετανάστευση πουλιών «τρόμαξε» τα ραντάρ

Η ακτίνα του σμήνους ξεπερνούσε τα 145 χιλιόμετρα!

Κάποια στιγμή, μέσα στη νύχτα, στις 17 Φεβρουαρίου 2020, τα ραντάρ καιρού στην κομητεία του Κι Γουέστ (Key West), στη Φλόριντα, δέχτηκαν μια «καταιγίδα» μεταναστευτικών πτηνών.

Ένα GIF που δημιουργήθηκε από τον τοπικό σταθμό της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (NWS) δείχνει το τεράστιο σύννεφο των μεταναστευτικών πτηνών σε πράσινο και κίτρινο χρώμα, μαζί με παράλληλα βροχή, που απεικονίζεται σε σκούρο μπλε χρώμα.

«Το ραντάρ του Key West είχε μια πολυάσχολη νύχτα, αλλά όχι λόγω του καιρού», σχολίασε η NWS Key West. «Ήταν η πιο εντυπωσιακή απεικόνιση αποδημητικών πτηνών, η οποία που έγινε σε μια νύχτα».

Η μαζική μετανάστευση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει εκατοντάδες χιλιάδες – αν όχι εκατομμύρια – πουλιών, ξεκινά από τον Φεβρουάριο κάθε έτους, και συμβαίνει συνήθως υπό την κάλυψη της νύχτας.

Ακόμα και σε τέτοιο τεράστιο αριθμό, τα πουλιά κινούνται πιο μυστικά από ό, τι νομίζετε. Διανύουν τεράστιες αποστάσεις χρησιμοποιώντας μόνο τα αστέρια και το μαγνητικό πεδίο της Γης ως οδηγούς, και μόνο αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες μπορούν να εντοπιστούν από τα ραντάρ.

«Υπήρχε ένα είδος σταθερού στρώματος αέρα πάνω από εμάς, το οποίο εκτρέπει την ακτίνα ραντάρ πιο κοντά στην επιφάνεια», δήλωσε η μετεωρολόγος Κέιτ Λένινγκερ (Kate Lenninger). «Έτσι, μπορέσαμε να εντοπίσουμε σήματα από περισσότερα αντικείμενα χαμηλής πτήσης».

Μετά από μερικές ώρες, αυτό το τεράστιο σμήνος πουλιών είχε περάσει ​​από το Key West και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους στο Μαϊάμι, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην ηπειρωτική χώρα λίγο πριν την ανατολή.

Τα ραντάρ καιρού χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητικούς παλμούς για να μετρήσουν τη θέση και την ένταση των βροχοπτώσεων, συμπεριλαμβανομένης της βροχής.

Μετρούν τον χρόνο που χρειάζονται οι παλμοί να επιστρέψουν από ένα αντικείμενο, του οποίου επεξεργάζονται την τοποθεσία, εξηγούν οι μετεωρολόγοι.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166