Μετατίθεται η συγχώνευση Despec με VDDG

Την αναβολή της συγχώνευσης μέσω εξαγοράς με την εταιρία Despec Groep BV (VDDG) αποφάσισε το δ.σ. της Despec Technology Holdings. Σημειώνεται ότι ανάλογη θέση ετήρησε και η γενική συνέλευση των μετόχων της Bravelend Holding BV, που αποτελεί το μοναδικό μέτοχο της Despec Groep BV (VDDG). H αναβολή της συγχώνευσης κρίθηκε σκόπιμη την τρέχουσα περίοδο λόγω των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς αγορές αλλά και στο ελληνικό Xρηματιστήριο.

Yπενθυμίζεται ότι οι δύο εταιρίες αρχικά είχαν συμφωνήσει πως η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί μέσω αύξησης κεφαλαίου της Despec Technology Holdings υπέρ των μετόχων της Bravelend με τιμή έκδοσης των νέων μετοχών τα 4,5 ευρώ και στη συνέχεια εξαγορά του 100% της Bravelend με χρήση των εσόδων της αύξησης κεφαλαίου.

H έντονη πτωτική πορεία των αγορών, ύστερα από τη λήψη της απόφασης που είχε επιπτώσεις και στη μετοχή της Despec Technology Holdings, είχε ως συνέπεια να ανατραπεί ο αρχικός σχεδιασμός και οι υπό συγχώνευση εταιρίες να αναβάλουν τη διαδικασία μέχρι οι χρηματιστηριακές συνθήκες να επιτρέψουν την πραγματοποίησή της.

Σημειώνεται ότι η Despec Technology Holdings κατέχει σήμερα ποσοστό 30% στην Bravelend που ελέγχει κατά 100% την Despec Groep BV (VDDG). Oι δύο εταιρίες θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους στο επίπεδο της εκμετάλλευσης των δικτύων διανομής που διαθέτουν, δίνοντας έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργιών που υπάρχουν.