Νέα Δημοκρατία πρόσω ολοταχώς για Πρωτάθλημα

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η προεκλογική περίοδος έχει ήδη νικητή, που δεν είναι άλλος από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι τόσο ο αριθμός των μεταγραφών όσο η ποιότητα τους και σε συνδυασμό με τις ανάγκες της ομάδας.

Από την προεκλογική του Μαΐου ξεχωρίζει φυσικά η μεταγραφή (αναμενόμενη από πολλούς) του Άδωνη Γεωργιάδη. Με 44 επερωτήσεις (ρεκόρ περιόδου) σε 94 συνεδριάσεις σε ολομέλεια και με την κλήση του στην εθνική κυβέρνηση φάνταζε εξ αρχής, ως η καταλληλότερη λύση στο πρόβλημα της επιθετικής ρητορικής του κόμματος. Μόνο ερώτημα παραμένει αν θα είναι το ίδιο αποτελεσματικός και στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αντιμετωπίζοντας τα κλειστά προγράμματα των άλλων κομμάτων που αμύνονται των θέσεών τους με όλους τους βουλευτές τους.

Εξ ίσου σημαντική είναι και η προσθήκη του Μάκη Βορίδη που κλήθηκε και αυτός στην εθνική κυβέρνηση προσφάτως. Ο επονομαζόμενος και ως «τσεκούρι» έχει εξασφαλισμένη θέση στα κεντρικά πίσω έδρανα αμυνόμενος της πολιτικής του κόμματος προσφέροντας πολύτιμη στήριξη στους κεντροδεξιούς πολιτευτές ώστε να κάνουν παιχνίδι. Η μεταγραφή του μαζί με τον πολύπειρο Γιώργο Ανατολάκη κλείνουν μια και καλή το θέμα της άμυνας του κόμματος για αρκετό καιρό. Η προσθήκη ,δε, του δεξιού ακραίου Θάνου Πλεύρη από το ΛΑΟΣ υπόσχεται εφιάλτες στους αριστερούς οπισθοφύλακες των λοιπών κομμάτων.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. από την άλλη υπέστη μια οδυνηρή αφαίμαξη των δικών του «παιδιών» αφού η πλειοψηφία των αποχωρησάντων «έπαιζε μπάλα» στο ΛΑ.Ο.Σ. από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική. Δυστυχώς, το έλλειμμα διοίκησης του ΛΑ.Ο.Σ. δε φρόντισε να «δέσει» τους αποχωρήσαντες με ρήτρες πολιτικής δέσμευσης, με αποτέλεσμα η ΝΔ να λεηλατήσει όλα τα πολιτικά περιουσιακά του στοιχεία. Έμειναν πίσω ο θεματοφύλακας Καρατζαφέρης και οι υπέρβαροι μέσοι Ροντούλης και Αϊβαλιώτης. Ακτίδα αισιοδοξίας η μεταγραφή της ΜΠΑΡΜΠΑ η οποία ωστόσο θα πρέπει σύντομα να ξεπεράσει το σοκ της αλλαγής κατηγορίας από τα σαλόνια της δημοσιότητας στα αλώνια των βουλευτικών εδράνων με τους οπαδούς των αντιπάλων ομάδων μα μη δείχνουν κανένα έλεος και σεβασμό στην ζωντανή ιστορία του αθλήματος. Η παραμονή στην κατηγορία της Πρεμιερ Βουλίγκ δεν είναι δεδομένη.

Και αν το ΛΑΟΣ έχει απλώς πρόβλημα σε συγκεκριμένες βουλευτικές θέσεις το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάλυσης μη μπορώντας να συγκροτήσει αξιόμαχη κοινοβουλευτική ομάδα. Οι περισσότεροι βουλευτές αποχώρησαν κατόπιν προσφυγών, ως ελεύθεροι κατευθυνόμενοι στον συντοπίτη ΣΥΡΙΖΑ που είναι ένα νέο και νοικοκυρεμένο κόμμα χωρίς πολιτικές οφειλές και βάρη του παρελθόντος.

Μοναδική ελπίδα να κοντράρει κάποιος τη ΝΔ σε επίπεδο μεταγραφών και εντυπώσεων είναι φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ που απάντησε στην κατηγορία της έλλειψης πολιτικού ρόστερ με «καραβιές» μεταγραφών κυρίως ελεύθερους από το ΠΑΣΟΚ. Οι πολλές μεταγραφές σε συνδυασμό με τις παλιές καραβάνες (ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ και τον αγαπημένο της εξέδρας ΓΛΕΖΟ) έφεραν πλουραλισμό στην αριστερή πτέρυγα του κόμματος στην οποία υπάρχει συνωστισμός δίνοντας στον αρχηγό έναν «ευχάριστο πονοκέφαλο». Ωστόσο, προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο του κόμματος όπου οι κεντρώοι παίχτες (κυρίως οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ) δεν έχουν αφομοιώσει πλήρως το σύστημα του κόμματος. Προβλήματα υπάρχουν φυσικά και στα δεξιά της παράταξης όπου δεν υπάρχουν δεξιοί παίχτες και παίζουν μόνο αριστεροπόδαροι.

Λίγα πράγματα για τη ΔΗ.ΜΑΡ. στην οποία καλείται και φέτος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο γηραιός Φώτης ΚΟΥΒΕΛΗΣ καθώς και η παλιοσειρά Ψαριανός που ξέρουν πολιτική μπάλα αλλά τα χρόνια έχουν περάσει.

Τέλος οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» (κόμμα δορυφόρος της Ν.Δ. λένε οι κακές γλώσσες, αφού προσφέρει στη Ν.Δ ήσυχα κοινοβουλευτικά απογεύματα) δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κοινοβουλευτικής σωτηρίας, ενώ η Χρυσή Αυγή που έχει παγιώσει το αγωνιστικό στυλ ΤΑΜΠΟΥΡΙ και ΞΥΛΟ, δε θα χαριστεί σε κανένα από τους αντιπάλους της ΝΔ είτε εντός είτε εκτός έδρας κόβοντάς τους πολύτιμους κοινοβουλευτικούς πόντους και ανοίγοντας το δρόμο για το πρωτάθλημα στη Ν.Δ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας