Ο CEO της Google Sundar Pichai παραδέχτηκε «λάθη» σχετικά με υποτιθέμενη Ρωσική εκστρατεία παρεμβολών

Ο CEO της Google Sundar Pichai παραδέχεται «λάθη» σχετικά με υποτιθέμενη Ρωσική εκστρατεία παρεμβολών

Ο CEO της Google Sundar Pichai παραδέχτηκε «λάθη» σχετικά με υποτιθέμενη Ρωσική εκστρατεία παρεμβολών στις προηγούμενες Αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο CEO της Google, κ. Sundar Pichai, μίλησε για την εικαζόμενη Ρωσική εκστρατεία επιρροής που έλαβε χώρα την περασμένη χρονιά στην πλατφόρμα του, αναγνωρίζοντας ότι ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει κάνει λάθη.

Τους τελευταίους μήνες προέκυψε επιβεβαιωμένα ότι Ρωσικά troll ήταν υπεύθυνα για την διασπορά ψευδών ειδήσεων που φαίνεται να ήταν συνδεδεμένα με τη Ρωσική κυβέρνηση, με σκοπό να επηρεάσουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη στις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ – δηλαδή αγόραζαν διαφημίσεις από προϊόντα της Google, όπως το YouTube, το Gmail, ακόμη και από την ίδια την μηχανή αναζήτησης για να επιτύχουν το σκοπό τους.

«Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το θέμα, και πάντα ήμασταν εναντίον των πολιτικών παρεμβολών», ανέφερε στην ισπανική εφημερίδα El Pais, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη (7 Δεκεμβρίου).

“Αυτό που συνέβη στην Google σχετικά με αυτό το ζήτημα, έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα κάθε εφημερίδας», συνέχισε ο Pichai λέγοντας: «Λαμβάνοντας υπόψη την κλίμακα που έλαβε η υπόθεση, το πεδίο εφαρμογής και τον αντίκτυπο, είναι σαφές πως έχουμε κάνει λάθη, αλλά μέσα από τα λάθη μας βελτιωθήκαμε κιόλας»

Σε προηγούμενη δήλωση του ο Pichai είχε αναφέρει: Η Google δήλωσε ότι έχει ένα σύνολο αυστηρών διαφημιστικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των ορίων για στόχευση πολιτικών διαφημίσεων και απαγορεύσεις στόχευσης με βάση τη φυλή και τη θρησκεία. Επιπλέον υπογράμμισε το γεγονός πως διεξήχθη εσωτερική έρευνα για τη διερεύνηση των προσπαθειών κατάχρησης των συστημάτων τους.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της πολιτικής εμπλοκής από Ρωσικούς παράγοντες ήταν μόνο ένα από τα πολλά πρόσφατα ζητήματα της Google που σχετίζεται με τη δόλια κατάχρηση για επηρεασμό της κοινής γνώμης.

Τον Νοέμβριο, η πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο του YouTube κατηγορήθηκε ότι αποτέλεσε πεδίο αναπαραγωγής παιδοφιλικού περιεχομένου. Ταυτόχρονα, οι υπάλληλοι της εταιρείας παραδέχτηκαν ότι ο ιστότοπος αντιμετώπιζε σοβαρά κενά ασφαλείας που επέτρεπαν τη μεταφόρτωση τέτοιου είδους περιεχομένου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας