Ο δρόμος για τα αστέρια

Πριν από περίπου τρία χρόνια η NASA ζήτησε από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων να οραματιστούν το μέλλον της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος. Τα συμπεράσματά τους παρουσιάζουμε στο κύριο άρθρο του τεύχους μας.

Είναι η πρώτη φορά από το 1972, όταν ο τελευταίος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, που η NASA διαθέτει ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα για τα επόμενα βήματα του ανθρώπου στο σύμπαν. Και είναι σημαντικό που τα κυριότερα σημεία του προγράμματος αφορούν στον εντοπισμό άλλων πλανητών με παρόμοιες συνθήκες μ’ εκείνες της Γης σε κοντινά μας αστέρια.

Οι ειδικοί οραματίζονται μια νέα γενιά τηλεσκοπίων σε τροχιά, ικανά να εντοπίσουν αυτούς τους πλανήτες, καθώς και μια βάση κοντά στη Σελήνη, από την οποία θα ξεκινήσουν τα μελλοντικά διαστημόπλοια για να τους εξερευνήσουν. Οράματα όπως αυτά δείχνουν τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες και ικανότητες για τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Οφείλουμε να πιστέψουμε σ’ αυτές τις αξίες. Ειδικά σήμερα, που ζούμε σ’ έναν κόσμο αβέβαιο, γεμάτο μισαλλοδοξία και φανατισμό, όπου η “σκοτεινή” πλευρά του ανθρώπου κάνει έντονη την παρουσία της παντού, τρομοκρατώντας και επιλέγοντας τον πόλεμο από την ειρήνη. Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά καθώς θα κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Κι ας είναι ο νέος χρόνος ειρηνικός και δημιουργικός για όλους…

Προηγούμενο άρθροΤηλεπικοινωνίες: Χρεοκοπίες τηλεπικοινωνιακών εταιρειών
Επόμενο άρθροΜποτιλιάρισμα τέλος από το 2004
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας