ΑρχικήΑπόψειςΟ δρόμος για τα αστέρια

Ο δρόμος για τα αστέρια

Πριν από περίπου τρία χρόνια η NASA ζήτησε από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων να οραματιστούν το μέλλον της ανθρώπινης εξερεύνησης του διαστήματος. Τα συμπεράσματά τους παρουσιάζουμε στο κύριο άρθρο του τεύχους μας.

Είναι η πρώτη φορά από το 1972, όταν ο τελευταίος άνθρωπος πάτησε το πόδι του στη Σελήνη, που η NASA διαθέτει ένα εμπνευσμένο πρόγραμμα για τα επόμενα βήματα του ανθρώπου στο σύμπαν. Και είναι σημαντικό που τα κυριότερα σημεία του προγράμματος αφορούν στον εντοπισμό άλλων πλανητών με παρόμοιες συνθήκες μ’ εκείνες της Γης σε κοντινά μας αστέρια.

Οι ειδικοί οραματίζονται μια νέα γενιά τηλεσκοπίων σε τροχιά, ικανά να εντοπίσουν αυτούς τους πλανήτες, καθώς και μια βάση κοντά στη Σελήνη, από την οποία θα ξεκινήσουν τα μελλοντικά διαστημόπλοια για να τους εξερευνήσουν. Οράματα όπως αυτά δείχνουν τις πραγματικές ανθρώπινες αξίες και ικανότητες για τα μεγάλα και τα σπουδαία.

Οφείλουμε να πιστέψουμε σ’ αυτές τις αξίες. Ειδικά σήμερα, που ζούμε σ’ έναν κόσμο αβέβαιο, γεμάτο μισαλλοδοξία και φανατισμό, όπου η “σκοτεινή” πλευρά του ανθρώπου κάνει έντονη την παρουσία της παντού, τρομοκρατώντας και επιλέγοντας τον πόλεμο από την ειρήνη. Ας τα σκεφτούμε όλα αυτά καθώς θα κάνουμε τον προσωπικό μας απολογισμό το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Κι ας είναι ο νέος χρόνος ειρηνικός και δημιουργικός για όλους…

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Zathura: A Space Adventure (2005)

Hoard (video game review)

Zatoichi (2003)

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166