ΑρχικήΥπολογιστέςΟ Ιδανικός Τρόπος Εξεύρεσης Τεχνικού Υπολογιστών

Ο Ιδανικός Τρόπος Εξεύρεσης Τεχνικού Υπολογιστών

Λαμβάνοντας υπόψη ποσό πολύτιμο εργαλείο είναι ο υπολογιστής σήμερα, το ίδιο σημαντικό να έχετε πάντα στη διάθεσή τον κατάλληλο τεχνικό για να τον επισκευάζει κάθε φορά που προκύπτουν προβλήματα. Η επιλογή ενός ανεπαρκούς τεχνικού απλώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση και όχι να τη βελτιώσει. Πως όμως εντοπίζεται ο καλός τεχνικός υπολογιστών;

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν αναμφίβολα αναπόσπαστο τμήμα της ζωής όλων των ανθρώπων. Όλοι μας εξαρτιόμαστε από αυτούς για την τέλεση των επαγγελματικών μας υποχρεώσεων ή για λόγους ψυχαγωγίας. Όταν ο υπολογιστής μας αντιμετωπίζει τεχνικής φύσεως προβλήματα, τα πράγματα δεν είναι ποτέ ευχάριστα, ιδίως αν δεν γνωρίζουμε που να απευθυνθούμε. Σε αυτό το σημείο υπεισέρχεται ο καταλυτικός ρόλος του τεχνικού υπολογιστών.

Τη σημερινή εποχή, είναι αναγκαίο να έχουμε ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή μας έναν τεχνικό στον οποίο θα μπορούμε να εμπιστευτούμε την τύχη του υπολογιστή μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο δικός μας τεχνικός υπολογιστών επιβάλλεται να διαθέτει όλα τα απαραίτητα προσόντα, και πάνω από όλα να είναι συνεργάσιμος μαζί μας. Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Ένας τυπικός τρόπος για να εντοπίσετε κάποιο καλό τεχνικό υπολογιστών είναι μέσω φίλων και γνωστών. Οι πιθανότητες να γνωρίζει κάποιος φίλος έναν καλό τεχνικό είναι σίγουρα με το μέρος σας, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν υπολογιστή και έχουν ανάγκη από τεχνικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, το διαδίκτυο μπορεί να σταθεί αρωγός των προσπαθειών να βρείτε έναν καταρτισμένο τεχνικό στην περιοχή σας. Υπάρχουν πολλές σχετικές ιστοσελίδες και φόρουμ αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, όπου μπορείτε να κάνετε απλά μία εγγραφή και να διαβάσετε σχόλια για διάφορους τεχνικούς υπολογιστών, και παράλληλα να συμμετέχετε σε συζητήσεις, εκφράζοντας απορίες.

Ο επόμενος σας τεχνικός υπολογιστών απέχει μόλις μερικά βήματα από εσάς. Πως όμως μπορείτε να κρίνετε αν διαθέτει τα απαιτούμενα προσόντα προτού του εμπιστευτείτε τον υπολογιστή σας; Μα φυσικά αξιολογώντας το παρελθόν του, δηλαδή που έχει εργασθεί, τι έχει σπουδάσει και πόση εμπειρία διαθέτει.

Συνοψίζοντας, ένας τεχνικός υπολογιστών μπορεί να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν ο υπολογιστής σας αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά η επιλογή του πρέπει να γίνεται με αυστηρά κριτήρια από μεριάς σας. Και φυσικά ένα στοιχείο που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί είναι να μην βάζετε πότε πρώτα το οικονομικό σκέλος για την επιδιόρθωση του μηχανήματος σας.

Φερειπείν, επειδή δεν έχετε αρκετά χρήματα για να μισθώσετε τις υπηρεσίες ενός έμπειρου τεχνικού, να κάνετε το λάθος να απευθυνθείτε σε κάποιο άτομο άσχετο με το αντικείμενο που απλά έτυχε να ασχολείται με το συγκεκριμένο τομέα και διορθώνει τους υπολογιστές των φίλων και των συγγενών του, και κάπως έτσι χρίστηκε γκουρού, δίχως όμως να έχει την απαιτούμενη εκπαίδευση για να τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται σε τέτοιες περιστάσεις, και φυσικά,το κυριότερο, να μην προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την υπάρχουσα.

Επιπρόσθετα, μία άλλη εξίσου σημαντική παράμετρος είναι ο τεχνικός που θα προβεί σε επισκευή του υπολογιστή σας να σας δώσει εγγύηση εύρυθμης λειτουργίας για τους επόμενους 12 μήνες ή έστω για μισό χρόνο, και αν αρνηθεί, τότε απλά να τον απορρίψετε αμέσως, διότι μάλλον δεν είναι σίγουρος για την ποιότητα της δουλειάς του. Τέλος, να θυμάστε ότι οι αποφάσεις δεν πρέπει να παίρνονται ούτε εν θερμώ, ούτε με βιασύνη, γιατί θα σας βγει σε κακό.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166