Ω, μεγάλε Μπάαλ! Η Microsoft συνεργάζεται με την Apple!

Οι φίλοι μας στην Αμερική συνήθως χρησιμοποιούν τη φράση «πάγωσε η κόλαση» όταν ακούνε κάτι τέτοιο. Εμείς λέμε απλά «με την καμία», ή κάτι παραπλήσιο. Και όμως, το απίστευτο έγινε: η Microsoft θα συνεργαστεί με την Apple! Ναι, ΔΕΝ αστειεύομαι!

Συγκεκριμένα, η Microsoft “καβάτζωσε” περίπου 7 λεπτά από την ομιλία του Steve Jobs στην Apple Worldwide Developers Conference για να κάνει μια ανακοίνωση. Αυτό άρχισε να “παίζει” ως είδηση από χθες σε πολλά sites, αλλά μόλις πριν λίγες ώρες αποκαλύφθηκε το “γιατί”: ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer (για όσους αγνοούν το ονοματάκι του, “αυτός-που-πήρε-τη-θέση-του-Bill-Gates”, “το μεγάλο κεφάλι”, ο Χερ Κουμαντάτ” της Microsoft), θα παρουσιάσει μέσα σε αυτά τα 7 λεπτά το πώς η νέα έκδοση του Visual Studio, 2010, θα επιτρέπει τη δημιουργία εφαρμογών για το Mac OS X και το iPhone OS.

Πάρτε βαθειά ανάσα… Εισπνοή… Εκπνοή… Πάμε πάλι…

ΔΕΝ θα χρειάζεται πια να αγοράσει κανείς “εργαλεία της Apple”, ΔΕΝ θα ισχύει (και επίσημα πια) το “για να φτιάξεις κάτι για Mac πρέπει να έχεις Mac”… Και, κατ’ επέκταση, φαντάζομαι, για το iPad.

Και έτσι, η Apple “παρακάμπτει” διακριτικά “εκείνο το προβληματάκι με την Adobe” (Apple και Adobe… “σφάζονταν” μέχρι… χμμ… ακόμη και τώρα για το ότι “δεν θα υπάρχει υποστήριξη Flash στο iPhone/iPad και, κατά συνέπεια, δεν θα μπορεί να φτιάξει κανείς εφαρμογές για αυτό με βάση τεχνολογία της Adobe”). Βλέπετε, το Visual Studio 2010 δεν θα δημιουργεί αρχεία που “να βασίζονται σε κάποια τεχνολογία της Microsoft”, αλλά που θα τρέχουν απευθείας στο Mac OS ή το iPhoneOS (σε αντίθεση με τα προγράμματα που θα δημιουργούνταν για αυτά μέσω λύσεων της Adobe, όπου θα έπρεπε να υπάρχουν τα αρχεία του Flash στη συσκευή για να λειτουργήσουν).

Παράλληλα, η παραπάνω επίσημη ανακοίνωση έρχεται μόλις μια μέρα μετά από τη μνημειώδη στιγμή όπου η οικονομική αξία της Apple στο χρηματιστήριο ξεπέρασε αυτή της Microsoft, σε μια νέα πραγματικότητα που μεταφράζεται ως “η Apple είναι (πια) η πιο σημαντική τεχνολογική εταιρεία στον πλανήτη”.

Έτσι, και αποδεικνύει πως “δεν είναι τόσο κλειστή” όσο ήθελε να την παρουσιάσει η Adobe, αφού είναι “ανοιχτή σε προτάσεις” (αρκεί ο άλλος “να παίζει με τους κανόνες της”, όπως κάνει τώρα η Microsoft), αλλά ΚΑΙ να… μειώσει λίγο τη Microsoft, με την οποία συνεχίζει την… αιώνια διαμάχη της (ξεχνώντας πως σήμερα δεν θα υπήρχε ως εταιρεία δίχως την οικονομική στήριξη της Microsoft πριν κάποια χρόνια).

Είναι ωραία στιγμή αν είσαι κάτοχος (και φανατικός οπαδός) των Mac, σωστά;

Σημειώνω: “τρέχω” Windows και Gentoo Linux. Όχι Mac OS X. Και δεν έχω Mac, iPhone ή άλλο προιόν της Apple – που δεν πολυσυμπαθώ. Πρέπει, όμως… πραγματικά “να είναι ωραία στιγμή να είσαι κάτοχος (και φανατικός οπαδός) ενός Mac”. Και γνωρίζω κανα-δυο που, παράλληλα, πάσχουν από… κόμπλεξ ανωτερότητας, που μετά από αυτό δεν τους βλέπω “να ξαναπροσγειώνονται”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας