Ο Opera browser προσθέτει πλήρη εικονική πραγματικότητα σε 360-degree στην έκδοση 49

Ο Opera browser προσθέτει πλήρη εικονική πραγματικότητα σε 360-degree στην έκδοση 49.

Έφτασε η ώρα για το Opera πλέον να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να πρωτοπορήσει προσθέτοντας υποστήριξη για την εικονική πραγματικότητα 360 μοιρών στο πρόγραμμα περιήγησης v.49, καθιστώντας ένα κομμάτι του trailblazer.

To Virtual reality αδιαμφισβήτητα είναι το καυτό θέμα της επικαιρότητας και στην παρούσα φάση το Opera το γνωρίζει καλά, επιθυμώντας κατά αυτό τον τρόπο να κερδίσει περισσότερους οπαδούς από τους άλλους μεγάλους ανταγωνιστές που είναι αλήθεια πως έχουν ξεφύγει πάρα πολύ και είναι δύσκολο να τους φτάσει.

Απλά το ζήτημα είναι ο χρήστης να διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό VR, ούτως ώστε να ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί και να να βυθιστεί στον υπέροχο κόσμο του Virtual realit. Για τους υπόλοιπους που δεν διαθέτουν τη συγκεκριμένη συσκευή, μάλλον έχει μικρή σημασία αυτό το γεγονός.

Η Όπερα θέλει να διευκολύνει τους ανθρώπους να αγκαλιάσουν ετούτη την υπέροχη πτυχή της τεχνολογίας.

«Η ταχεία ανάπτυξη των 360 βίντεο και το WebVR φέρνει μια συναρπαστική επανάσταση για το περιεχόμενο VR στο διαδίκτυο. Ωστόσο, με περιορισμένη υποστήριξη λογισμικού, ήταν δύσκολο για τους ιδιοκτήτες VR headset να απολαμβάνουν εύκολα την ταχέως αναπτυσσόμενη βιβλιοθήκη περιεχομένου 360 μοιρών Youtube, Facebook και άλλες πύλες βίντεο », δήλωσε η εταιρεία.

«Μέχρι στιγμής έπρεπε κάποιος να χρησιμοποιήσει ενοχλητικούς τρόπους για να επιτύχει τούτο το σκοπό, όπως : να κατεβάσει πρώτα το βίντεο, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου να βρεθεί, έπειτα να πατήσει το κουμπί λήψης και να περιμένει το κατέβασμα, κατόπιν να κλείσει το πρόγραμμα περιήγησης και να ξεκινήσει μια ξεχωριστή εφαρμογή player. ουσιαστικά αυτό το θα ήταν ένα απαρχαιωμένο βίντεο, χωρίς αξία για τη συσκευή» πρόσθεσε η εταιρεία

Η Όπερα, συνήθως είναι μια εταιρεία που σπάνια εκπλήσσει τον κόσμο ευχάριστα με τέτοιου είδους καλούδια, άλλωστε αυτό το καταμαρτυρεί και το ποσό πίσω βρίσκεται στον σκληρό ανταγωνισμό. Περήφανη για την ενέργεια της, εξήγησε πως επιθυμεί να ικανοποιήσει τους χρήστες της στο μέγιστο.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους χρήστες μας την καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία .Για αυτό το λόγο η Opera έχει αρχίσει να εστιάζει στη δημιουργία και την ενσωμάτωση της άμεσης αναπαραγωγής VR στο πρόγραμμα περιήγησης.Η λειτουργικότητα αυτή επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν βίντεο εικονικής πραγματικότητας και τυπικά βίντεο 2D», πρόσθεσε.

“Η πιο πρόσφατη έκδοση του Opera κυκλοφορεί με τη λειτουργία VR 360 player ενεργοποιημένη και θα ανιχνεύει αυτόματα αν υπάρχει εγκατεστημένο το VR headset. Όταν ένας χρήστης περιηγείται σε ένα βίντεο, ένα κουμπί πάνω από το βίντεο (δίπλα στο κουμπί pop out) της Opera με τίτλο ‘Watch in VR’ θα εμφανιστεί και θα χρειαστεί απλά να κάνει ένα απλό κλικ που θα καταπλήξει στον κόσμο των 360 μοιρών που προσφέρει το βίντεο. Ο θεατής θα αποκομίσει το μέγιστο των δυνατοτήτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας