Ο Υπουργός των οικονομικών και εθνικής οικονομίας και τα δρώμενα στην οικονομία

Ο Υπουργός των οικονομικών και εθνικής οικονομίας σχετικά με τα δρώμενα στην οικονομία

Το υπουργείο Οικονομικών ύψους θα εξαγγείλει επιπλέον μέτρα ύψους 6 δισεκατομμύρια ευρώ σε λίγες ημέρες αφού δοθεί πρώτα το ok του Πρωθυπουργού. Με αυτό τον τρόπο ευελπιστεί ο Κύριος Παπακωνσταντίνου να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 7,5% το τέλος του 2011. Από τη μία υπάρχει ανάγκη να μειωθούν τα έξοδα και από την άλλη να αυξηθούν τα έσοδα.. «Είναι δύσκολες, αλλά δίκαιες και αποτελεσματικές οι παρεμβάσεις» τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και είπε ότι θα αποφευχθούν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά ούτε και αυξήσεις του ΦΠΑ.

Αποφάσεις στις 1 Ιουλίου 2011

Σχετικά με τα κλειστά επαγγέλματα και στην κριτική που ασκούν κάποιοι ότι τα επαγγέλματα δεν έχουν ανοίξει ουσιαστικά, τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο διαγράφονται όλοι οι περιορισμοί από της 1ης Ιουλίου 2011 χωρίς να είναι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. O υπουργός ξεκαθάρισε: «Όταν σταματάει την λειτουργία του ή συγχωνεύεται ένας οργανισμός είναι δυνατόν να υπάρξουν και απολύσεις εργαζομένων». Ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε σε δημοσιογράφους πως τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο θα μειωθεί κατά 150.000 και πληροφόρησε για «πάγωμα» προσλήψεων. Ανέφερε ότι το καινούργιο μισθολόγιο φέρει έναν πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο μισθοδοσίας στον Δημόσιο τομέα, και πρόκειται για ένα «ορθολογικό και οριζόντιο μισθολόγιο το οποίο ταυτόχρονα θα είναι και δίκαιο γιατί δεν θα ανέχεται λόγου χάρη αδικαιολόγητες διαφορές από υπουργείο σε υπουργείο».

Το μέλλον διαγράφεται δύσκολο, αλλά όχι καταθλιπτικό

«Μετά από ένα χρόνο αγώνα στο κυβερνητικό έργο υπάρχουν ακόμα μεγάλα προβλήματα στην οικονομία» δήλωσε, για και συνεχίζει: «Βρισκόμαστε σε ένα ρευστό και πολύπλοκο διεθνές περιβάλλον, πάμε ενάντια στον άνεμο και δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις». Ο υπουργός θεωρεί ότι το ζήτημα της χώρας είναι διαρθρωτικό επί το πλείστον «και ως τέτοιο πρέπει να το βλέπει κανείς, σχετίζεται με το δημόσιο τομέα που δεν είναι παραγωγικός και σχετικά με αυτά που μπορεί να αποδώσει στον Έλληνα πολίτη είναι τεράστιος και έχει να κάνει με γενικές δομές που δεν λειτουργούν».

Τόνισε πως η χρονιά που πέρασε δεν ήταν εύκολη και «δεν έχουμε δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, αλλά πάμε προς την σωστή κατεύθυνση και τα αποτελέσματα αρχίζουν να διαφαίνονται». Σύμφωνα με τον υπουργό, το πολιτικό σύστημα στο σύνολο του συνειδητοποιεί τη δυσκολία της υπόθεσης, ενώ εξήγγειλε ότι μερικές από τις θέσεις της Νέας δημοκρατίας θα δρομολογηθούν σύντομα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, «σημειώθηκε αύξηση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος μετά από εννέα τρίμηνα μείωσης του ΑΕΠ» και έκανε λόγο για «αύξηση εξαγωγών» και μια «κάπως μικρή, αλλά μια ανάκαμψη της εμπιστοσύνης».

Προηγούμενο άρθροΜέθοδος ελέγχου για ατέλειες σε αεροπλάνα από ανθρακονήματα
Επόμενο άρθροΟ δήθεν φίλος μας , ο George soros
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας