ΑρχικήΟχήματαΟδική βοήθεια και οι νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία

Οδική βοήθεια και οι νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία

Ανακαταταξεις αναμένονται προς τα τέλη του Οκτωβρίου στο χώρο των εταιριών παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας. Τότε λήγει η διορία για κατάθεση αίτησης άδειας λειτουργίας με βάση το νέο νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα στη Βουλή και τις νέες προϋποθέσεις που ισχύουν ιδίως για συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων και αυτοκινήτων.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει περισσότερο τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (υποτίθεται πως εξασφαλίζονται με το νέο νόμο), αλλά και να μην επιβεβαιωθούν όσες πληροφορίες θέλουν αύξηση της ετήσιας συνδρομής. Γίνεται μάλιστα λόγος ακόμη και για… τριπλασιασμό!

Όπως καθετί που ψηφίζεται στην Ελλάδα, υπήρξαν αντιδράσεις, άλλες βάσιμες και άλλες επειδή απλά κάποιοι δεν θα μπορούν να αρμέγουν με την ίδια ευκολία την αγελάδα που λέγεται «Ελληνας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας».

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι όλα έγιναν προκειμένου να μπει τάξη στο χώρο της παροχής υπηρεσιών οδικής βοήθειας, ο οποίος «επί πολλά χρόνια λειτουργούσε με ασυδοσία». Σκοπός του νέου νόμου είναι, μεταξύ άλλων, να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες στους οδηγούς και να μειωθεί η ταλαιπωρία τους, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας όσων απασχολούνται στο χώρο της οδικής βοήθειας, να υποχρεωθούν όλες οι εταιρίες να τηρούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και να πάψει ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη, το νέο νόμο στηρίζουν η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών οδικής βοήθειας και οι οργανώσεις των εργαζομένων.

Αντίθετα, η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών θεωρεί πως «με το νέο νόμο επιχειρείται επιβολή των όρων λειτουργίας των ανταγωνιστικών επιχειρήσεων του κλάδου, ευνοώντας τη δημιουργία ολιγοπωλιακών καταστάσεων εις βάρος εκατομμυρίων ασφαλισμένων που θα κληθούν να πληρώσουν έως και τριπλάσια συνδρομή οδικής βοήθειας».

Σύμφωνα με την ΕΑΕ, αυτό που πρακτικά θα ισχύσει στην ελληνική αγορά είναι ότι οι φθηνές εταιρίες θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν προς τα πάνω τις τιμές τους και θα εναρμονιστούν με τις -ενδεχομένως- υψηλότερες τιμές των μεγάλων εταιριών, επειδή θα αναγκαστούν να κάνουν επενδύσεις, το κόστος των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές. Αυτό που δεν μας λέει η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών είναι γιατί αυτό το κόστος πρέπει να μετακυλιστεί στους καταναλωτές αντί να το αναλάβουν οι ίδιες οι εταιρίες, μια και είναι δική τους επένδυση προκειμένου να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Οι μικρότερες επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι από το νέο νόμο ευνοούνται οι 2-3 μεγάλες εταιρίες του κλάδου και ότι αυτές στην ουσία είναι εκείνες που ζήτησαν από την κυβέρνηση την ψήφισή του.

Το Σωματείο Επιχειρηματιών Οδικής Βοήθειας, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης, είναι αντίθετο στο νόμο και είχε οργανώσει εκδήλωση διαμαρτυρίας προκειμένου να αποτρέψει την ψήφισή του. Εχουν κι αυτοί το δίκιο τους, ότι οι συγχωνεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αφανισμό τις μικρότερες επιχειρήσεις οπότε και σε απολύσεις, αλλά δίκιο έχουν και οι οδηγοί – καταναλωτές όταν ταλαιπωρούνται στην (όχι σπάνια) περίπτωση που πρέπει να διασχίσουν 2 ή 3 νομούς από το σημείο της βλάβης μέχρι τη μεταφορά στον τόπο διαμονής τους και πρέπει να αλλάξουν 2-3 φορές γερανό.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τις εταιρίες παροχής οδικής βοήθειας. Η εντύπωση που αποκομίσαμε είναι ότι οι μικρότερες από αυτές έχουν κάποιο δίκιο με το μέρος τους. Ισως γι’ αυτό και δέχτηκαν να μας μιλήσουν για τις θέσεις και τις διαφωνίες τους με το νόμο. Αντίθετα, από τις μεγάλες εταιρίες τις οποίες κατηγορούν οι μικρές ότι ευνοούνται από το νόμο, αν και επικοινωνήσαμε δεν βρήκαμε πάντα ιδιαίτερη προθυμία.

Συνομιλώντας με στελέχη των θεωρούμενων μεγάλων εταιρίων είναι, γενικά, υπέρμαχοι του νόμου επειδή πιστεύουν ότι θα βάλει τάξη και θα διασφαλίζει το συνδρομητή παρέχοντας όχι μόνο καλύτερη αλλά και σταθερή υπηρεσία, πάντα με καθορισμένους όρους. Θεωρούν δε ότι αρκετές από τις μικρότερες εταιρίες του κλάδου αναγκαστικά θα συγχωνευτούν σε μεγαλύτερες μονάδες αν θέλουν να πάρουν άδεια για όλη τη χώρα ή θα οργανωθούν καλύτερα σε νομαρχιακή βάση. Και στις δύο περιπτώσεις, όπως λένε, η νέα εικόνα θα είναι καλύτερη από την παλιά.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας SBAI Mondial Assistance, Μιχάλης Χατζηπροδρόμου, διαφωνεί με την κυβερνητική θέση ότι με τα νέα μέτρα συμφωνεί η πλειοψηφία του κλάδου. Ενα από τα κύρια σημεία τριβής των μικρών εταιριών με το υπουργείο είναι η αυθαίρετη επιβολή ποσοτικών προϋποθέσεων σχετικά με τον αριθμό οχημάτων και προσωπικού που πρέπει να διαθέτει μια επιχείρηση προκειμένου να αδειοδοτηθεί.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι υπερβολικές και δεν ανταποκρίνονται ούτε στη λειτουργία των επιχειρήσεων ούτε στη ζήτηση υπηρεσιών από τους συνδρομητές. Κυρίως όμως, συνεχίζει ο κ. Χατζηπροδρόμου, δεν προκύπτουν από μελέτη η οποία όφειλε να έχει προηγηθεί και να λαμβάνει υπόψη τα γεωγραφικά, τουριστικά και πληθυσμιακά δεδομένα κάθε νομού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Europ Assistance, Γεώργιος Μουζούκης, «αδυνατεί να αντιληφθεί για ποια πλειοψηφία κάνει λόγο η κυβέρνηση. Τουλάχιστον τα 2/3 των ετήσιων περιστατικών οδικής βοήθειας εξυπηρετούνται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τις συνεργαζόμενες μ’ αυτές επιχειρήσεις τοπικού χαρακτήρα, δηλαδή τις εταιρίες που εξ αρχής είχαν εκφράσει την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στο σχέδιο νόμου».

Ο κ. Μουζούκης τονίζει την αύξηση κόστους από την εφαρμογή του νόμου, ο δε ελάχιστος αριθμός οχημάτων που υποχρεούται να διαθέτει μια επιχείρηση είναι υπερβολικός με βάση τον αριθμό των εξυπηρετούμενων περιστατικών και το χαρτοφυλάκιο των ασφαλιστηρίων οδικής βοήθειας. Δεν συνυπολογίζονται δε τα ιδιαίτερα εποχικά και άλλα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής».

Ολοκληρώνει τις σκέψεις του σημειώνοντας ότι «η απόπειρα να επιβληθεί στις επιχειρήσεις συγκεκριμένο καθεστώς λειτουργίας και η παρέμβαση σε ζητήματα εμπορικής τακτικής της κάθε επιχείρησης αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και οδηγεί εκ των πραγμάτων στη διαμόρφωση ολιγοπωλιακών καταστάσεων».

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166