ΑρχικήΔιαδίκτυοΟι ιστότοποι ηλεκτρονικής πειρατείας μπλοκαρίστηκαν στην Αυστραλία

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικής πειρατείας μπλοκαρίστηκαν στην Αυστραλία

Οι ιστότοποι ηλεκτρονικής πειρατείας μπλοκαρίστηκαν στην Αυστραλία.

Την Παρασκευή ένα αυστραλιανό δικαστήριο διέταξε τους παρόχους διαδικτύου να μπλοκάρουν περισσότερους από 40 ιστοτόπους πειρατείας μετά από μία επιτυχημένη υπόθεση εκδίκασης υπέρ των κορυφαίων διανομέων ταινιών, σε μια σημαντική απόφαση για την κοινή χρήση περιεχομένου στο διαδίκτυο.

Η Αυστραλία είναι ένας από τους κορυφαίους παραβάτες στον κόσμο των εκπομπών όπως το “Game of Thrones” και τα στούντιο έχουν ξεκινήσει νομικές ενέργειες τα τελευταία χρόνια για να αποκλείσουν διεθνείς ιστότοπους που προσφέρουν πρόσβαση σε τέτοιο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των δύο μεγαλύτερων στην χώρα – Telstra και Optus – θα πρέπει να μπλοκάρουν τοποθεσίες όπως το EZTV, το Demonoid, το Lime torrents και το Putlocker. “Η παράβαση ή η διευκόλυνση της παράβασης από τις ηλεκτρονικές τοποθεσίες είναι καταφανής και αντικατοπτρίζει μια κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων”, ανέφερε ο δικαστής John Nicholas στην απόφασή του.

Η απόφαση του Nicholas ακολούθησε την απόφαση του τον Δεκέμβριο που διέταξε την παρεμπόδιση των ιστοτόπων Pirate Bay, Torrentz και IsoHunt. Οι τοπικοί πειρατές έχουν στοχεύσει την Καμπέρα, ενώ το κοινοβούλιο το 2015 είχε εγκρίνει νόμους που επιτρέπουν στους κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν από τα δικαστήρια να παραγγείλουν μπλοκάρισμα σε υπερπόντιες ιστοσελίδες που μοιράζονται παράνομο περιεχόμενο.

Η τελευταία υπόθεση οδήγησε τον διανομέα κινηματογραφικών ταινιών Village Roadshow να επιτύχει το ακατόρθωτο που μέχρι σήμερα έμοιαζε αδύνατο, υποστηριζόμενο από άλλα στούντιο, συμπεριλαμβανομένων των Disney, Twentieth Century Fox, Paramount Pictures, Columbia Pictures, Universal και Warner Bros. Village, ο εκτελεστικός πρόεδρος Graham Burke καλωσόρισε την απόφαση και πρόσθεσε ότι ” Το μπλοκάρισμα έχει εφαρμοστεί πολύ αποτελεσματικά σε όλο τον κόσμο και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την κλοπή του περιεχομένου».

“Οι κλέφτες που τρέχουν πειρατικές περιοχές δεν συνεισφέρουν τίποτα στην Αυστραλία – δεν απασχολούν κανέναν και δεν πληρώνουν φόρους στο κράτος μας. Από τα τεράστια κέρδη που κερδίζουν, κανένας σεντ δεν επιστρέφει στους αρχικούς δημιουργούς του περιεχομένου. “Η βιομηχανία ψυχαγωγίας δήλωσε ότι τέτοιες λήψεις τους κοστίζουν δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ωστόσο, οι υποστηρικτές των καταναλωτών δήλωσαν ότι οι ιστοτόποι αποκλεισμού που φιλοξενούν συνδέσμους κοινής χρήσης αρχείων αποδείχθηκαν αναποτελεσματικοί, καθώς οι χρήστες θα μπορούσαν να παρακάμψουν τους περιορισμούς μέσω της χρήσης εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN) και άλλων μέσων.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166