ΑρχικήΥπολογιστέςΟι χάκερ που κλειδώνουν τους Mac υπολογιστές - συσκευές απαιτούν λύτρα

Οι χάκερ που κλειδώνουν τους Mac υπολογιστές – συσκευές απαιτούν λύτρα

Οι χάκερ που κλειδώνουν τους Mac υπολογιστές – συσκευές απαιτούν λύτρα.

Η Christina Bonnington στο The Daily Dot δήλωσε ότι οι χάκερ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Find My για να κλειδώσουν τη συσκευή σας από απόσταση και να ζητήσουν λύτρα.
Είπε ότι αυτοί οι χάκερ βρίσκουν χρήσιμο το Find My iPhone, το desktop counter και το Find My Mac.

“Αν μάθουν το αναγνωριστικό της Apple και τον κωδικό πρόσβασης, θα έχουν τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν για να κλειδώσουν από απόσταση τη συσκευή σας και να την κρατήσουν σε κατάσταση αιχμαλωσίας έως ότου πληρώσετε τα απαιτούμενα χρήματα”.

Το κλείδωμα της συσκευής συνοδεύεται από ένα μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη σας για να σας ενημερώσει, ζητώντας σας να πληρώσετε.

Ο συγγραφέας του Lifehacker, ο Nick Douglas ανέφερε ότι ένας χρήστης του Twitter μίλησε για το συγκεκριμένο θέμα. “Ο χάκερ ζητά Bitcoin για να επαναφέρει τη συσκευή στην αρχική της κατάσταση, το νόμισμα της εύκολης λύσης για τους κυβερνοεγκληματίες, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστεί”, δήλωσε ο Ντάγκλας.

Ο Jon Martindale από το Digital Trends ανέφερε: Το μήνυμα λύσης παραδίδεται στην ίδια την οθόνη κλειδώματος, συχνά με διεύθυνση Bitcoin για να τα καταθέσετε στο ψηφιακό του πρωτοκόλλου. Στην περίπτωση ενός χρήστη, ο χάκερ τους ζήτησε 0,01 Bitcoin για να ξεκλειδώσει τη συσκευή, περίπου $ 40.

Πληρώνοντας, ωστόσο, “Οι hackers emboldens ενδέχεται να συνεχίσουν την ίδια πρακτική,” παρατήρησε ο Martindale. “Το καλύτερο στοίχημα θα ήταν να επικοινωνήσετε απευθείας με την Apple για να να σας βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος”.

Περισσότερες συμβουλές; Ορισμένοι ιστότοποι πρότειναν κάποιες μεθοδολογίες, αλλά οι προτάσεις ήταν ουσιαστικά άνευ αξίας, εκτός από δύο συνεκτικά θέματα: (1) Ενημερώστε τους κωδικούς πρόσβασης συχνά. (2) Μην πληρώνετε τους τσαρλατάνους.

Ο Tyler Lee από το Ubergizmo είπε: “Προκειμένου να αποφύγετε την πειρατεία , οι χρήστες συνιστώνται να ενημερώσουν τους κωδικούς τους Apple ID καθώς και να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων . Όσοι έχουν πληγεί συνιστώνται επίσης να έρχονται σε επαφή με την Apple για να αποφύγουν τα χειρότερα”.

Το Lifehacker συνιστά να έχετε πάντα τελευταία ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού σας συστήματος ή των εφαρμογών σας “Θα σας πρότεινα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ” Find My Mac “…” Find My Device “η οποία εξακολουθεί να αποτελεί μια πιθανή πίσω πόρτα για απομακρυσμένες επιθέσεις σε οποιοδήποτε Mac και σε οποιοδήποτε iPhone χωρίς κωδικό πρόσβασης. Ωστόσο, πολλοί αναγνώστες θα προτιμούν τον κίνδυνο απομακρυσμένων επιθέσεων από τον κίνδυνο να μην ανακτήσουν ποτέ μια κλεμμένη συσκευή εξαιτίας των εισβολέων”.

Επίσης, η χρήση του ίδιου κωδικού πρόσβασης σε πολλές ιστοσελίδες και σημεία δεν είναι καλή ιδέα, λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα σενάρια.

Juli Clover, συντάκτης από το MacRumors λέει: “Οι χρήστες της Apple θα πρέπει να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης της Apple ID , να ενεργοποιήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων και να μην χρησιμοποιήσουν τον ίδιο κωδικό δύο φορές”.

Το Digital Trends ανέφερε ότι “θα σας βοηθούσε να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, μοναδικά διαπιστευτήρια σύνδεσης και έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων όπου είναι δυνατόν”.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ένα σχόλιο αναγνώστη από κάποιον που έχει εργαστεί στην “ασφάλεια ηλεκτρονικών υπολογιστών “, δήλωσε ότι το τηλέφωνό σας ήταν πολύ πιο πιθανό να κλαπεί φυσικά από το να εκμεταλλευτεί ένα hacker με αυτόν τον τρόπο.

Το Clover δήλωσε ότι τα ονόματα χρηστών και οι κωδικοί πρόσβασης των λογαριασμών iCloud που επηρεάστηκαν πιθανόν να εντοπίστηκαν μέσω διαφόρων παραβιάσεων δεδομένων ιστότοπων και όχι μέσω παραβίασης των διακομιστών της Apple.

Οι χάκερ θα χρειαστούν πρόσβαση στο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας στο iCloud, δήλωσε το Ubergizmo . Μόλις το έχουν, μπορούν να κλειδώσουν από απόσταση έναν υπολογιστή Mac χρησιμοποιώντας τον κωδικό πρόσβασης.

Επιπλέον, το Clover δήλωσε: Οι χρήστες με επιπτώσεις ενδέχεται να χρησιμοποιούν τις ίδιες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ονόματα λογαριασμών και κωδικούς πρόσβασης για πολλά accounts, επιτρέποντας σε άτομα με κακόβουλη πρόθεση να καταλάβουν τα στοιχεία iCloud τους.

Το BGR υπογράμμισε : “Όσο δεν επαναχρησιμοποιείτε ίδιους κωδικούς πρόσβασης και η σύνδεσή σας στο iCloud διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό username τότε είστε ασφαλείς”, δήλωσε ο Chris Smith.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166