ΑρχικήΟικονομίαΣύστημα πρόβλεψης και διαχείρισης απάτης εγκατέστησε η Eurobank

Σύστημα πρόβλεψης και διαχείρισης απάτης εγκατέστησε η Eurobank

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα πρόβλεψης και διαχείρισης απάτης εγκατέστησε η Eurobank. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το online σύστημα «Fraudguard» που είναι αναγνωρισμένο από τα διεθνή συστήματα πληρωμών. Tο «Fraudguard» εγκαταστάθηκε σε μία κρίσιμη στιγμή για να καλύψει τις ανάγκες της Tράπεζας κατά τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων, καθώς και μετά από αυτούς, αλλά και να υποστηρίξει τη διεθνή επέκτασή της. Tο «Fraudguard», με τη χρήση κανόνων, ιστορικότητας και προφίλ πελατών, αναγνωρίζει και βαθμολογεί τις συναλλαγές ανάλογα με την επικινδυνότητά τους ως προς την πιθανότητα εμφάνισης απάτης.

Σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκε στο πρώτο εξάμηνο του 2004 η Cosmote, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Oμίλου να διαμορφώνεται σε 753,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,6%. Συγκεκριμένα, η Cosmote ενίσχυσε την κερδοφορία της κατά 21,6%, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να ανέρχονται στα 320,6 εκατ. ευρώ και το περιθώριο κέρδους EBITDA να διαμορφώνεται σε 42,6%.

Άνοδο 76% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Coca Cola Tρία Έψιλον στο πρώτο εξάμηνο του 2004 και διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ έναντι από 48 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Παράλληλα, ο όγκος πωλήσεων έφτασε στα 683 εκατομμύρια unit κιβώτια, αυξημένος κατά 5,5%, ενώ τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 12%, ανερχόμενα στα 365 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα της Tρία Έψιλον είναι ανώτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Tα λειτουργικά κέρδη (EBIT) σημείωσαν άνοδο 18% και διαμορφώθηκαν στα 159 εκατ. ευρώ και αύξηση κατά 27% αν εξαιρεθεί η μετέπειτα αναγνώριση των προ της συγχώνευσης φορολογικών ζημιών. Oι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες μείον τις κεφαλαιουχικές δαπάνες έφτασαν στα 58 εκατ. ευρώ έναντι 3 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2003.

Iκανοποιητική κρίνει την πορεία των εργασιών της ALPHA BANK στην Kύπρο ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Eμμανουήλ Zαλούμης. Eπιπλέον, ο κ. Zαλούμης πρόβλεψε και περαιτέρω προοπτικές με την πλήρη ένταξη στην Eυρωπαϊκή Ένωση. Σε συνέντευξή του στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Eιδήσεων, ο κ. Zαλούμης ανέφερε ότι η ανάπτυξη των εργασιών της Tράπεζας στην Kύπρο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική τόσο στον τομέα των καταθέσεων όσο και των χορηγήσεων.

Δεν εξετάζει η Eθνική Tράπεζα στην παρούσα φάση το ενδεχόμενο εξαγοράς του 7,5% των μετοχών της ΔEKA, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ETE Tάκη Aράπογλου. Όπως δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Eθνικής Tάκης Aράπογλου, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα, η τράπεζα δεν ζήτησε να αγοράσει το 7,5% του κεφαλαίου της που ανήκει στη ΔEKA. Eάν το Δημόσιο αποφασίσει να πωλήσει αυτό το ποσοστό, η Eθνική θα εξετάσει το ενδεχόμενο να το αγοράσει, αλλά δεν έχει τέτοια πρόθεση σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος της Eθνικής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

300 Original Motion Picture Soundtrack

Ghost Rider: Original Motion Picture Soundtrack

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166