Όταν βγαίνετε βόλτα με άλλο ζευγάρι

Όταν βγαίνετε βόλτα με άλλο ζευγάρι

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Είναι περίεργο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Όταν εσύ κι ο φίλος σου βγαίνετε έξω με ένα άλλο ζευγάρι, υπάρχει η αίσθηση ότι βγαίνετε ερωτικό ραντεβού μαζί τους. Τουλάχιστον μάθετε να το κάνετε σωστά.

Το διπλό ραντεβού πάντα φαίνεται εύκολο και διασκεδαστικό, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν περίπλοκα χωρίς να το καταλάβεις. Ανασφάλειες, παραξενιές, ευθιξία, ακόμη και κάποια έλξη μπορεί να δημιουργηθούν ανάμεσα σε τέσσερις ανθρώπους, το ίδιο εύκολα που γίνεται και με τους δύο. Πάντως, είτε είστε εξπέρ του είδους είτε αρχάριοι, οι πληροφορίες που ακολουθούν θα σας προετοιμάσουν να ξεπεράσετε τα προβλήματα.

Γνωρίζοντας τα γούστα τους

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Ναι, ξέρουμε ότι εσύ και ο καλός σου τρελαίνεστε για ινδικό φαγητό, αλλά πριν κλείσεις τραπέζι, ρώτα το άλλο ζευγάρι αν απεχθάνονται κάποιες κουζίνες. Σίγουρα δε θα ήθελες να τους δεις να δακρύζουν και να βγάζουν φλόγες απ’ το καυτερό κάρι, έτσι δεν είναι; Ιδού μια καλή πρόταση: Όσο περισσότερο καιρό βγαίνετε με το συγκεκριμένο ζευγάρι, τόσο λιγότερο… περιπετειώδης μπορεί να είναι η επίσκεψη σε ένα εστιατόριο.

Oπότε, αν είναι η πρώτη φορά που βγαίνετε έξω μαζί, πηγαίνετε σε ένα μέρος οικείο σε όλους ή κάπου όπου σερβίρονται γνωστές γεύσεις, για να εστιάσετε περισσότερο στη γνωριμία. Και για το καλό της βρώσης αλλά και όλων σας, μην τους πιέζετε να μοιραστείτε το φαγητό από πιάτα της επιλογής σας – μπορεί να φρικάρουν αν πρέπει να δοκιμάσουν από το πιάτο με τις τηγανητές ουρές ιγουάνα.

Μπουκιά και χρυσάφι

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Είναι εύκολο να διαλέξεις ένα γνωστό εστιατόριο πολλών σκούφων χωρίς να συνειδητοποιήσεις ότι οι τιμές είναι πολύ υψηλές για το βαλάντιο του άλλου ζευγαριού, πράγμα που θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο και ν’ αναγκαστείτε εσείς να πληρώσετε πολύ περισσότερα απ’ ό,τι θα θέλατε. Γι’ αυτό, συνεννοήσου με την άλλη κοπέλα ρωτώντας την: «Είναι εντάξει αυτή η επιλογή;». Μία απ’ τις δυο σας θα πει αν υπάρχει κάποιο οικονομικό πρόβλημα ή τέλος πάντων θα βρει μια δικαιολογία.

Έτσι, στη συνέχεια οι δυο σας θα διαλέξετε κάποιο άλλο μέρος κοινής αποδοχής και κανένας δε θα νιώσει άβολα. Για να μην την πατήσετε, μάθετε τις τιμές των εστιατορίων απ’ τα ειδικά περιοδικά ή ρωτήστε φίλους που έχουν πάει πριν από σας.

Cine στρίβειν

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Μερικές φορές ο αγαπημένος σου μαζί με το φίλο του τον Άρη κανονίζουν έξοδο με τις κοπέλες τους. Η κοπέλα του Άρη όμως είναι τόσο συναρπαστική όσο και μια συζήτηση για την καλλιέργεια του μπρόκολου στη Γουαδελούπη. Η στρατηγική σου: Πηγαίνετε να δείτε μια ταινία, ούτως ώστε η κατά πρόσωπο επαφή και η πίεση της συζήτησης να περιοριστούν. Με λίγο Ματ Ντέιμον ή Μάρτιν Σκορσέζε, για να έχετε θέμα, η… Γουαδελούπη μπορεί ξαφνικά να γίνει ενδιαφέρουσα.

Χασμουρήθηκε κανείς;

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Μπορεί να δημιουργηθεί πολύ άσχημη ατμόσφαιρα όταν δύο από τα άτομα της παρέας έχουν έναν κοινό σύνδεσμο που οι άλλοι δύο δεν έχουν, αν για παράδειγμα είστε φιλενάδες από παλιά και φέρατε και τα αγόρια σας μαζί για να γνωριστούν. Επίσης πρέπει να προσέξεις όταν προσκαλείς συνάδελφο. Αν κελαηδάτε όλο το βράδυ για θέματα του γραφείου, θα κοιμίσετε τους υπόλοιπους.

Με λένε Ίντι, Ίντι Τζόουνς

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Αν είστε δεμένοι με το άλλο ζευγάρι, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό από ένα τυπικό δείπνο σε εστιατόριο. Πηγαίνετε για ένα παιχνίδι μπόουλινγκ – κάτι που θα σας κρατήσει όλους απασχολημένους. Ή απαγάγετέ τους για ένα πικνίκ. Κάντε τους έκπληξη με κάτι που εσύ και το αγόρι σου (ή η άλλη κοπέλα) προετοιμάσατε. Ζητήστε να ντυθούν πρόχειρα και να μην έχουν φάει πριν, αλλά μην αποκαλύψετε περισσότερα στοιχεία.

Κρασί + φλερτ = πόλεμος

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Τι, εσύ; Φλερτάρισμα στην παρέα; Ποτέ; Κι όμως μπορεί να συμβεί, ειδικά αν πίνεις ως άλλος Oρέστης Μακρής στο Μεθύστακα. Μερικοί άνθρωποι όταν πίνουν παραπάνω χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής! Το πολύ ποτό μπορεί να κάνει να σου ξεφεύγουν διάφορα πράγματα, ακόμη και τα χέρια σου. Και αν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, βεβαιώσου ότι ο κύριος του άλλου ζεύγους δεν κάθεται δίπλα σου. Μπορεί να πάθεις μια φούντωση μια φλόγα, να βάλεις το χέρι σου γύρω από τους ώμους του, να κοιτάζεις μόνο αυτόν και όλοι οι άλλοι εσένα.

Μιλώντας με κώδικες

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Δε θα ήταν άσχημο να είχατε μια προκαθορισμένη στρατηγική με τον καλό σου όταν βγαίνετε διπλά ραντεβού. Μπορείτε να επινοήσετε κάποια σινιάλα, οπότε σε δύσκολες καταστάσεις να έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνείτε χωρίς να σας παίρνουν χαμπάρι. Για παράδειγμα, φτιάξτε κάποιους κώδικες που θα αναγνωρίζετε μόνο εσείς. Όταν κάνετε κύκλους στο στόμιο του ποτηριού με το δάχτυλο θα σημαίνει «κουράστηκα, δεν την κοπανάμε;» ή «σε παρακαλώ, άλλαξε θέμα».

Μήπως παραγνωριστήκατε;

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Απαγορεύεται ρητώς να ρωτάς πόσο πληρώνουν ενοίκιο ή πότε αρραβωνιάζονται και γενικώς πρέπει να καταπιείς τη γλώσσα σου σχετικά με απόρρητες πληροφορίες. Αν γνωρίζεις τα πάντα για τη σχέση της φίλης σου, είναι εύκολο να σου ξεφύγουν πράγματα, όπως «α, ναι, η Νάντια μου έλεγε τις προάλλες πώς έπαθες το τράβηγμα στη βουβωνική περιοχή, στο κρεβάτι» ή «Στράτο, έμαθα ότι έκανες αίτηση για καινούρια δουλειά».

Δεν χρειάζεται ο άλλος να καταλάβει πόσο πολλά ξέρεις για τη σχέση τους στην πραγματικότητα. Ακόμη κι αν δεν πρόκειται για κάτι πολύ προσωπικό, υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται όταν μαθαίνουν ότι γνωρίζεις πράγματα γι’ αυτούς που δε σ’ τα έχουν πει οι ίδιοι.

Παίξ’ το τουρίστρια

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Από την άλλη πάλι, υπάρχουν κάποια ζευγάρια που πιστεύουν ότι είναι ωραίο και κομψότατο να βγάζουν όλα τα άπλυτά τους στη φόρα όταν είναι σε ραντεβού – συμπεριλαμβανομένων και των G-strings. Για παράδειγμα, η κοπέλα μπορεί να σε κοιτάξει και να πει: «Έλα, βοήθησέ με, δε γλυκοκοίταξε ο Στέφανος τη σερβιτόρα;».

Και έτσι να βρεθείς εσύ εγκλωβισμένη. Κάνε το παν για να μην εμπλακείς, γιατί αν δεν το κάνεις, θα πονοκεφαλιάσεις όλο το υπόλοιπο βράδυ με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τι να κάνεις αν ξεσπάσει θερμό επεισόδιο μεταξύ τους; Πάρε τον καλό σου και πηγαίνετε στο μπαρ να πιείτε ένα ποτό όση ώρα διαρκεί το ξεμάλλιασμα.

Σλουρπ!

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Πιθανότατα γνωρίζεις ότι δεν είναι ιδιαίτερα κόσμιο να ανταλλάσσεις στοματικά υγρά κατά τη διάρκεια των γευμάτων με τον δικό σου (έτσι δεν είναι;). Είναι όμως πολύ χειρότερο -και πιο αηδιαστικό- όταν οι άλλοι δυο πασπατεύονται και μιλάνε μεταξύ τους σαν μωρά. Μια συμβουλή είναι να πετάξετε καμιά αστεία ατάκα όπως «πο πο, σαν νεόνυμφοι κάνετε… πρέπει να ‘χετε να ειδωθείτε χρόνια». Ή το λιγότερο διακριτικό «καλά, ε, δεν έχω δει τσάμπα τσόντα εδώ και καιρό». Μάλλον θα το πιάσουν το υπονοούμενο.

Διατυμπανίζοντας την αναχώρηση σας

 • Διπλό ραντεβού Ναι

Ας πούμε ότι υπάρχει πολύ καλή χημεία μεταξύ σας όλο το βράδυ, οπότε αποφασίζετε να πάτε στο σπίτι του άλλου ζευγαριού για ένα τελευταίο ποτάκι. Πριν οι οικοδεσπότες αρχίσουν τους υπαινιγμούς ότι την κάνατε αρμένικη τη βίζιτα, πείτε κάτι όπως «λοιπόν, παιδιά, θα σας αφήσουμε να πάτε για ύπνο». Ίσως αυτοί πουν «όχι, όχι, δεν υπάρχει πρόβλημα», όμως εσείς θα έχετε φανεί ευγενικοί.

Μην τους γίνεστε τσιμπούρια

 • Διπλό ραντεβού Όχι

Ναι, γέλα, αλλά είναι πολύ εύκολο να την πατήσεις. Είναι σαν εκείνο το επεισόδιο στα Φιλαράκια, όπου η Μόνικα και ο Τσάντλερ γυρίζοντας από το μήνα του μέλιτός τους γνώρισαν ένα άλλο ζευγάρι στο αεροπλάνο. Ήταν δε πολύ ενθουσιασμένοι που τους γνώρισαν, αλλά οι νέοι αυτοί φίλοι δεν τρελαίνονταν να τους ξαναδούν. Η Μόνικα ουρλιάζει: «Μα γιατί δεν τους αρέσουμε; Αφού είμαστε καταπληκτικοί!». Έλεος!

Αν δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις σας ή λένε συνεχώς ότι είναι απασχολημένοι, πρέπει να σταματήσετε να τους καλείτε συνέχεια για να βγείτε. Είναι όπως τα ραντεβού: Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν δύο διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας, οπότε αν «φάτε πόρτα», απλώς δεχτείτε το και… πάμε γι’ άλλα (σνιφ, κλαψ).

Προβλήματα ζευγαριών

Δεν είμαστε όλοι απαστράπτοντες σαν τον Μπραντ και την Τζένιφερ. Μπορείτε να σώσετε εαυτούς από την αναμπουμπούλα με τις παρακάτω λύσεις:

Έχετε αργήσει χαρακτηριστικά

Μην αρχίσετε τις απίστευτες δικαιολογίες, όπως «ο σκύλος έφαγε το ταγέρ» (ωστόσο η κίνηση, οι υπερωρίες και το πέρασμα απ’ το καθαριστήριο δεν είναι άσχημες ιδέες). Τηλεφωνήστε αμέσως μόλις συνειδητοποιήσετε ότι θα αργήσετε. Θα μειώσετε τις κακές εντυπώσεις στο ήμισυ.

Αρχίσατε να πλακώνεστε με τον καλό σου

Βρείτε μια δικαιολογία και πηγαίνετε να μιλήσετε μόνοι σας κάπου, είτε αυτό είναι έξω είτε δίπλα στις τουαλέτες. Μετά αποφασίστε γρήγορα. Μπορείτε να βάλετε το θέμα στην αναμονή και να περάσετε μια έτσι κι έτσι βραδιά; Αν αισθάνεσαι ότι αυτό είναι αδύνατο, απλά φύγετε.

Καταστρέφεις το σπιτικό τους

Έριξες κρασί στο χαλί τους; Καθάρισέ το, ζήτα συγνώμη και πες «θα πληρώσω για τη ζημιά ή θα το αντικαταστήσω». Για μια νότα συμπάθειας, πέτα ένα «είμαι τόσο αδέξια, που ίσως θα έπρεπε να κάνω την καταστροφή των σπιτιών επάγγελμά μου». Και ίσως, λέμε ίσως, ο δικός σου να μην προσποιηθεί ότι δε σε ξέρει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας