Παντού υπάρχει ένας μύθος

Παντού υπάρχει ένας μύθος

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές και μάθε όλα τα σύγχρονα μυστικά για να κρατήσεις τον έρωτα σου ζωντανό για πάντα. Σαν τις ταινίες με τη Μεγκ Ράιαν ένα πράγμα.

Κάθε φορά που ο θεός του έρωτα ρίχνει τα βέλη του, εσύ περιμένεις να ζήσετε ευτυχισμένοι για πάντα. Άλλωστε αυτό συμβαίνει στα ταιριαστά ζευγάρια (και το έχεις δει εκατομμύρια φορές στις αμερικάνικες ρομαντικές κομεντί που νοικιάζεις στο βίντεο δυο και τρεις φορές μέχρι να τις εμπεδώσεις). Άκου τώρα πώς έχουν τα πράγματα στην πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι (κάθεσαι αναπαυτικά;) αυτού του είδους τα γλυκανάλατα σενάρια απέχουν πολύ απ’ αυτό που στ’ αλήθεια κάνει ένα ζευγάρι να ζει για χρόνια ευτυχισμένο.

Μεγαλώσαμε έχοντας ως ιδανικό τον έρωτα των παραμυθιών, αλλά στην πραγματικότητα αυτές οι σιροπιαστές και απλοϊκές ιστορίες δεν έχουν τίποτε αληθινό. Αν τις πιστεύεις και περιμένεις από μια σχέση να είναι κάπως έτσι, είναι σίγουρο ότι ξεκινάς από λάθος βάση από την αρχή και θα αποτύχεις.

Είμαστε έτοιμες να σου αποκαλύψουμε τα έξι ψέματα που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση, αλλά και ποια είναι τα σύγχρονα μυστικά για μια σχέση με βάθος και διάρκεια. Κάνε πράξη τις συμβουλές μας στη σχέση σου και ζήσε ένα πραγματικό ρομάντζο (χωρίς γλυκανάλατο τέλος).

Τα ευτυχισμένα ζευγάρια νιώθουν συνεχώς έλξη ο ένας για τον άλλο

Μύθος Νο 1

Oρός αλήθειας: Όλα τα ζευγάρια, ακόμη και αυτά με πολύ έντονη ερωτική ζωή, περνάνε φάσεις όπου ο έρωτας δεν είναι η πρώτη τους προτεραιότητα. Oι σχέσεις κάνουν τον κύκλο τους. Μερικές φορές η σαρκική πράξη είναι η πρώτη προτεραιότητα και άλλες, καθώς η σχέση εξελίσσεται και περνάει φάσεις έντονου στρες, είναι άλλα τα πράγματα που έχουν την πρώτη θέση στα κοινά ενδιαφέροντα. Τα βράδια που καθόσαστε αγκαλιά και κάνετε ζάπινγκ μαζί είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της κοινής σας ζωής, πολύ περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Τρικ: Τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν διαλείμματα στην ερωτική τους ζωή, κάτι που δυναμώνει τον έρωτά τους. Το ότι το επίπεδο της ερωτικής επιθυμίας πέφτει κατά καιρούς δε σημαίνει ότι η σχέση σας είναι καταδικασμένη. Το κόλπο για μια ικανοποιητική ερωτική ζωή είναι η εξερεύνηση όλων των πλευρών του άλλου (και όχι μόνο της σαρκικής).

Όταν περνάτε μαζί κάποιες ώρες -εκτός κρεβατιού- μαγειρεύοντας, χαζεύοντας τα μαγαζιά ή παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή, δένεστε περισσότερο και γνωρίζεστε βαθύτερα μεταξύ σας. Ας πούμε ότι πρόκειται για ένα συνεχές εγκεφαλικό ερωτικό παιχνίδι.

Τα τέλεια ζευγάρια δεν μπορούν ούτε λεπτό να είναι χωριστά

Μύθος Νο 2

Oρός αλήθειας: Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια που δεν αναζητούν λίγο χρόνο χωριστά οδεύουν προς το τέλος. Όταν οι καθημερινές σας εμπειρίες ταυτίζονται, τα όρια της προσωπικής σας ζωής αρχίζουν να μην είναι ξεκάθαρα. Ένα ζευγάρι αποτελείται από δύο διαφορετικά άτομα. Αν αυτά κολλήσουν απόλυτα, τότε θα γίνουν σαν ένα πρόσωπο και σταδιακά η σχέση θα γίνει τόσο μονότονη, που θα βαλτώσει.

Τρικ: Διατηρώντας ο καθένας τη δική του ζωή, κάνει τον έρωτα να κρατήσει. Τίποτα δε δίνει ζωή σε μια σχέση περισσότερο από το να έχουν τα μέλη της τα δικά τους, χωριστά, ενδιαφέροντα. Το να κρατάς χρόνο και για τον εαυτό σου σου δίνει την ευκαιρία να ασχοληθείς με καινούρια πράγματα, ενδιαφέροντα, επιθυμίες δικές σου – πράγματα που σε χαρακτηρίζουν και σε κάνουν τελικά την ξεχωριστή γυναίκα που εκείνος ερωτεύτηκε.

Σχεδίασε το χρόνο σου έτσι ώστε να βλέπεις κάποιες φορές τους φίλους σου, να ασχολείσαι με τα ενδιαφέροντά σου – οτιδήποτε, αρκεί να κάνεις κάτι μόνο δικό σου. Σίγουρα είναι δύσκολο να μην τον βλέπεις συνέχεια (στην αρχή τουλάχιστον). Υπάρχει όμως τίποτε πιο διεγερτικό από το να λείπει ο ένας στον άλλο;

Μπορείς να λες στον άλλο τα πάντα

Μύθος Νο 3

Oρός αλήθειας: Η αλήθεια συνήθως είναι σκληρή. Ακόμη κι αν ο φίλος σου λέει ότι τα αντέχει όλα, είναι σίγουρο ότι οι εξομολογήσεις σου -πόσο καλός ήταν στο κρεβάτι ο πρώην σου ή ότι τρελαίνεσαι να σκέφτεσαι τον Μπραντ Πιτ όταν κάνετε έρωτα- θα τον πληγώσουν βαθιά.

Τρικ: Κάθε ζευγάρι έχει τα δικά του φαντάσματα, κρυμμένα βαθιά στο μπαούλο της ιστορίας. Σκέψου ότι η ένωσή σας θα είναι απόλυτα μοναδική και εντελώς ξεχωριστή αν δεν την καταστρέψεις με ένα σωρό άχρηστα και επικίνδυνα μυστικά. O κάθε άνθρωπος έχει ένα παρελθόν και αυτές ακριβώς οι εμπειρίες έκαναν τον ένα να θέλει τον άλλο. Αν αρχίσεις όμως να εκμυστηρεύεσαι στον καλό σου πόσο καλό έρωτα έκανες με τον πρώην -αν και είναι πικάντικο-, σίγουρα δε θα τον κάνεις να νιώσει καλά.

Πως θα ξέρεις τι δεν πρέπει να πεις; Κάνε το εξής: Μην πεις ποτέ στον άλλο ό,τι δε θα ήθελες να ακούσεις ούτε εσύ από εκείνον. Αν θέλεις να μοιραστείς μαζί του κάτι ουσιαστικό που θα επηρέαζε θετικά τη σχέση σας, είναι άλλο θέμα. Αλλά αν πρόκειται να πεις κάτι που θα προκαλέσει ζήλια και θα κάνει κακό στον έρωτά σας, καλύτερα κράτησέ το στο ντουλάπι.

Αν σε αγαπάει στα αλήθεια, θα αλλάξει

Μύθος Νο 4

Oρός αλήθειας: Αν τώρα δεν είναι αυτός που ονειρεύεσαι, μην περιμένεις ότι θα μεταμορφωθεί. O χαρακτήρας μας διαμορφώνεται από την ηλικία των 5 ετών. Αν περνάς τον καιρό σου σκεπτόμενη τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον, χάνεις την ουσία του τι συμβαίνει τώρα.

Τρικ: Αν πραγματικά αγαπάς τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του φίλου σου, όποιες εξελίξεις και να προκύψουν στην πορεία δε θα είναι καθοριστικές. Oι ξαφνικές στροφές και αλλαγές του καθενός από τους δύο, καθώς ωριμάζετε, είναι που κάνουν τη σχέση να μη λιμνάζει. Γράψε τα δέκα προσόντα που θεωρείς βασικά σε έναν άντρα: αίσθηση του χιούμορ, μαγειρικές ικανότητες, καλός χαρακτήρας κ.λπ. Πρέπει να είσαι ειλικρινής (δεν πρόκειται να τα δει κανένας).

Μετά βρες πόσα απ’ αυτά διαθέτει ο σύντροφός σου. Το ιδανικό θα είναι να έχει τουλάχιστον έξι. Αν όμως διαθέτει λιγότερα, αντί να προσπαθείς να διορθώσεις τα ελαττώματά του έλεγξε τη λίστα σου για να δεις αν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς κάποια απ’ αυτά τα προσόντα που έχεις γράψει. Δε χορεύει; Ίσως ανακαλύψεις ότι είναι ακόμη καλύτερο να υπάρχει κάποιος να σε περιμένει να γυρίσεις από τις πίστες.

Όταν η σχέση γίνεται προβλέψιμη, έρχεται ο θάνατος του πάθους

Μύθος Νο 5

Oρός αλήθειας: Εντάξει, κανένας δε θέλει να πεθάνει από πλήξη, αλλά η αλήθεια είναι ότι όλοι -ως πλάσματα της συνήθειας- επιζητούμε σε κάποιο βαθμό ρουτίνας, για να είμαστε χαλαροί και να νιώθουμε άνετα με τον αγαπημένο μας. Το να γνωρίζει ο ένας τις συνήθειες του άλλου, τι του αρέσει, τι δεν του αρέσει και τις αντιδράσεις του, δίνει ουσιαστική οικειότητα. Έτσι διαμορφώνουν τα ζευγάρια την κοινή ιδιωτική τους ζωή.

Τρικ: Oι συνήθειες κρατούν τη σχέση σε κίνηση. Δημιουργώντας τις δικές σας, ιδιαίτερες συνήθειες δίνετε στο ντουέτο σας τη δική του, ξεχωριστή σφραγίδα. Ξεχάστε λοιπόν τις απειλές περί ρουτίνας και αντ’ αυτού γιορτάστε όλα αυτά τα πράγματα που είναι αποκλειστικά δικά σας.

Όταν ερωτευτείς πραγματικά, δεν έχεις μάτια παρά μόνο για εκείνον

Μύθος Νο 6

Oρός αλήθειας: Ερωτεύτηκες. Oύτε απομονώθηκες ούτε ναυάγησες σε κάποιο ερημονήσι. Πάντα θα υπάρχουν ελκυστικοί και ευχάριστοι άνθρωποι που θα βρίσκονται στο δρόμο σου, αναπόφευκτα λοιπόν και οι δύο θα μπαίνετε σε πειρασμούς κατά καιρούς.

Τρικ: Τέτοια γεγονότα μπορούν να πυροδοτούν ανεπαίσθητα τη σχέση σας. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, είναι όμως σημαντικό να αισθάνεται κάποιος έλξη για ανθρώπους ή καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα υγιές ανθρώπινο πλάσμα, με σεξουαλικές ορμές. Προχωρώντας περισσότερο, θα λέγαμε ότι το να είναι κανείς σεξουαλικά σε εγρήγορση είναι σχεδόν προαπαιτούμενο για μια έντονη σχέση.

Αλήθεια ή λάθος;

Και τα πιο «σίγουρα» ζευγάρια κάνουν λάθη. Διάβασε και μάθε πώς να τα αποφύγεις.

Έτσι του αρέσεις, αν έτσι νομίζεις Ακόμη και όταν έχεις τα χάλια σου επειδή α) είσαι κακόκεφη, β) δεν είχε τα κέφια του ο κομμωτής σου, γ) είσαι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, να είσαι σίγουρη ότι ο αγαπημένος σου σε βρίσκει ακαταμάχητη. Μια γερή σχέση αντέχει σε όλες τις συνθήκες, ακόμη και όταν έρχεται μπουρίνι. Όταν υπάρχει δυνατός έρωτας, ο αγαπημένος σου εξιτάρεται με αυτό που είσαι, γιατί σε αγαπάει όπως είσαι.

Χαλάρωσε, να χαϊδέψω ήρθα! (Τσιφούτη)

Το ότι πέρασε ο πρώτος καιρός δε σημαίνει ότι δε χρειάζεστε πια αγγίγματα και χάδια. Ξέρετε ήδη ότι μεταξύ σας υπάρχει η σωστή χημεία, οπότε καιρός να μάθετε ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βρείτε τον τρόπο να την κρατήσετε ζωντανή.

Fight club

Όλα τα ζευγάρια καβγαδίζουν, αλλά τα καλά ζευγάρια κάνουν τίμιους καβγάδες. Όταν αρχίζετε, θα πρέπει να μπορείς να περιμένεις καθαρό αγώνα από τον καλό σου: να φοράει συνέχεια τα γάντια του, να μη ρίχνει χτυπήματα κάτω απ’ τη ζώνη, να μη σε ειρωνεύεται και να μη γιορτάζει τη νίκη του όταν θα είναι ο μόνος όρθιος στο ρινγκ.

Ό,τι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει με τίποτα

Μη νιώθεις ενοχές όταν απαιτείς τα κομπλιμέντα του καλού σου. Είναι απαραίτητα, ιδιαίτερα όταν τα έχεις περισσότερη ανάγκη. Μια σταθερή, συνεχής παροχή κομπλιμέντων για την εξωτερική σου εμφάνιση βοηθάει την ντίβα που κρύβεις μέσα σου να απελευθερωθεί και συντηρεί την εκτίμηση του ενός για τον άλλο/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας