ΑρχικήΕιδήσειςΠοιον ακούν τα μωρά;

Ποιον ακούν τα μωρά;

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν οι μητέρες είναι καλύτερες στον τρόπο που μιλούν στα παιδιά τους από τους μπαμπάδες. Ακόμα κι όταν λένε ακριβώς τα ίδια λόγια με το ισχυρό φύλο γίνονται περισσότερο κατανοητές. Αυτό συμβαίνει επειδή σημασία δεν έχει το τι λέμε, αλλά ο τρόπος που θα το πούμε. Έτσι, τα μωρά δεν κατανοούν ακριβώς το νόημα των λέξεων, αλλά αντιλαμβάνονται το συναισθηματικό υπόβαθρο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Lehigh στο Bethlem της Pensylvania προσπάθησαν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που οι γονείς μιλούν στα μωρά, σχεδιάζοντας ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που αναλύει και διερευνά το λόγο. Στη συνέχεια, ζήτησαν από έξι ζευγάρια να παίξουν με τα παιδιά τους και να τους κάνουν σχόλια που είτε θα είχαν ως σκοπό την ενθάρρυνση των παιδιών είτε την αποτροπή τους από επικίνδυνα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα αιχμηρά αντικείμενα ή ηλεκτρικές συσκευές.

Όταν το πρόγραμμα έκανε ανάλυση περίπου 700 δειγμάτων λόγου, το 12% αυτών που είχαν πει οι μαμάδες έγινε πλήρως αποδεκτό από τα μωρά. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι οι μητέρες χρησιμοποιούσαν πιο απλές λέξεις για να γίνουν κατανοητές στα μωρά από ότι οι μπαμπάδες.

Προηγούμενο άρθροΦοιτητής ετών… 8
Επόμενο άρθροΤηλεόραση, ο νέος Θεός;
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Smokin’ Aces (soundtrack)

The Good German (soundtrack)

300 Original Motion Picture Soundtrack

Ghost Rider: Original Motion Picture Soundtrack

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166