Ποιον ακούν τα μωρά;

Σύμφωνα με έρευνες που έγιναν οι μητέρες είναι καλύτερες στον τρόπο που μιλούν στα παιδιά τους από τους μπαμπάδες. Ακόμα κι όταν λένε ακριβώς τα ίδια λόγια με το ισχυρό φύλο γίνονται περισσότερο κατανοητές. Αυτό συμβαίνει επειδή σημασία δεν έχει το τι λέμε, αλλά ο τρόπος που θα το πούμε. Έτσι, τα μωρά δεν κατανοούν ακριβώς το νόημα των λέξεων, αλλά αντιλαμβάνονται το συναισθηματικό υπόβαθρο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Lehigh στο Bethlem της Pensylvania προσπάθησαν να ανακαλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο που οι γονείς μιλούν στα μωρά, σχεδιάζοντας ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα που αναλύει και διερευνά το λόγο. Στη συνέχεια, ζήτησαν από έξι ζευγάρια να παίξουν με τα παιδιά τους και να τους κάνουν σχόλια που είτε θα είχαν ως σκοπό την ενθάρρυνση των παιδιών είτε την αποτροπή τους από επικίνδυνα αντικείμενα, όπως για παράδειγμα αιχμηρά αντικείμενα ή ηλεκτρικές συσκευές.

Όταν το πρόγραμμα έκανε ανάλυση περίπου 700 δειγμάτων λόγου, το 12% αυτών που είχαν πει οι μαμάδες έγινε πλήρως αποδεκτό από τα μωρά. Το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι οι μητέρες χρησιμοποιούσαν πιο απλές λέξεις για να γίνουν κατανοητές στα μωρά από ότι οι μπαμπάδες.

Προηγούμενο άρθροΦοιτητής ετών… 8
Επόμενο άρθροΤηλεόραση, ο νέος Θεός;
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας