ΑρχικήΕιδήσειςΠοιος είναι ο δημιουργός του Στόουνχεντζ;

Ποιος είναι ο δημιουργός του Στόουνχεντζ;

Οι δημιουργοί του θρυλικού Στόουνχεντζ, του διασημότερου προϊστορικού μνημείου της Ευρώπης, είναι πιθανόν ευγενείς που έφτασαν στη Μ. Βρετανία από την Ελβετία ή τη Γερμανία.

Σε σημείο κοντά στο μνημείο ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός άντρα, ο οποίος σύμφωνα με ακράδαντες αποδείξεις έζησε στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ μάλλον έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ανοικοδόμηση του Στοόυνχεντζ.

Το περιοδικό NewScentist σε πρόσφατη δημοσίευσή του αναφέρει ότι το Μάιο του 2002, πέντε μόλις χιλιόμετρα από το μνημείο, ανακαλύφθηκε ο τάφος ενός πλούσιου και ισχυρού άνδρα. Μέσα στον τάφο βρέθηκαν τα αρχαιότερα χρυσά και χάλκινα αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί ποτέ στο έδαφος της Μ. Βρετανίας και χρονολογούνται από το 2470 π.Χ.

Αν και δεν υπάρχει ακόμη κάποια σύνδεση του ανθρώπου, στον οποίο ανήκει ο τάφος, με το Στόουνχεντζ, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι εκείνος έζησε την εποχή που το μνημείο ανεγειρόταν, γύρω στο 2300 π.Χ.

Η ανάλυση στο σμάλτο των δοντιών του νεκρού άντρα έδειξε ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μεγάλωσε στην Αγγλία, αλλά στην Κεντρική Ευρώπη, και πιθανότατα κοντά στις ελβετικές ή τις γερμανικές Αλπεις. Τα ελαφρύτερα ισότοπα οξυγόνου στο σμάλτο έδειξαν ότι τα δόντια αυτά σχηματίστηκαν σε κλίμα πιο ψυχρό από αυτό της Βρετανίας.

Οι αρχαιολόγοι έχουν εντυπωσιαστεί με τις ανακαλύψεις αυτές, αφού εκείνη την εποχή, γύρω στο 2300 π.Χ., ήταν εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να ταξιδέψει από την Κ. Ευρώπη στη Μ. Βρετανία. Οι επιστήμονες προσθέτουν ότι τα νέα αυτά στοιχεία θα μας βοηθήσουν να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τη διασπορά των ανθρώπων στην Ευρώπη κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού.

Προηγούμενο άρθροΗ τραγωδία του Κολούμπια
Επόμενο άρθροΦοιτητής ετών… 8
Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166