Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Μπορούν πέντε συνηθισμένα προβλήματα να απειλήσουν τη σεξουαλική σας ζωή με βέβαιο θάνατο; Μπορούν, για αυτό λύσε τα όσο είναι νωρίς.

Τα προβλήματα γίνονται απειλητικά όχι γιατί είναι άλυτα, αλλά γιατί τα περισσότερα ζευγάρια τα χειρίζονται με λάθος τρόπο. Κι όταν λέμε «λάθος τρόπο», εννοούμε ότι αποφεύγουν εντελώς να τα χειριστούν. Όχι επειδή είναι ικανοποιημένοι με μια προβληματική σεξουαλική ζωή, αλλά γιατί τους τρομάζει η κουβέντα γύρω από ένα τόσο λεπτό ζήτημα. Η αμηχανία είναι ένας λόγος για τον οποίο η «συζήτηση» παίρνει τη μία αναβολή πάνω στην άλλη, όπως και το γεγονός ότι δύσκολα παραδεχόμαστε ότι κάτι πάει στραβά μ’ εμάς τους ίδιους. Μόνο που για να λυθεί ένα πρόβλημα, πρέπει καταρχήν να εντοπιστεί. Πριν διαπιστώσεις ότι είναι εκεί, πώς θα το λύσεις; Έλα μου ντε!

Και επειδή τα πράγματα είναι πάντα ευκολότερα στη θεωρία, είπαμε να διευκολύνουμε και την πράξη. Μην ανησυχείς, στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να αποφύγεις τις πολύωρες συζητήσεις και τη χαρά να δεις το φίλο σου να γίνεται μοβ και να υπερασπίζεται τις ικανότητές του ως ένδοξος εραστής.

Ιδού τα πέντε πιο συνηθισμένα προβλήματα και οι αναίμακτες λύσεις τους.

Δεν σε ικανοποιεί και δεν το ξέρει κιόλας

Καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δεν καταφέρνει να σε κάνει να φωνάξεις με ευτυχία το όνομά του – χωρίς να προσποιείσαι. Μπορεί να είναι πολύ αργός, πολύ γρήγορος, πολύ άστοχος, πάντως το αποτέλεσμα είναι ότι εσύ μένεις χιλιόμετρα μακριά από τον οργασμό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να πεις κάτι. Κι αυτό το κάτι δεν είναι ψεύτικα επιφωνήματα ενώ από μέσα σου κάνεις λίστα για το σούπερ μάρκετ.

Το ότι δεν σε ικανοποιεί δεν σημαίνει ότι είναι κακός εραστής, αλλά ότι δεν ξέρει τι θέλεις και έτσι εφαρμόζει τεχνικές που έπιαναν με προηγούμενες κοπέλες του. Και, μάντεψε, όσο δεν του μιλάς, φαντάζεται ότι πιάνουν και τώρα. Φυσικά, η λύση δεν είναι εκεί που πίνετε καφέ να τον ενημερώσεις ότι όλοι οι οργασμοί σου ήταν ψεύτικοι. Μπορείς όμως να τον καθοδηγήσεις, έτσι ώστε στο τέλος να τον κάνεις να νομίζει ότι ανακάλυψε όλα τα σωστά σημεία μόνος του. Αυτό θα σε γλιτώσει από το κοκκίνισμα της εξήγησης κι εκείνον από την καταρράκωση της αυτοπεποίθησής του.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε έρωτα, πες «αυτό ήταν υπέροχο» σαν να έκανε κάτι διαφορετικό. Αν σου ζητήσει λεπτομέρειες, πες του τι ακριβώς θέλεις, κάτι όμως που να μοιάζει με αυτό που κάνατε προηγουμένως. Για παράδειγμα, αν είναι από πάνω σου, ζήτα του να κουνήσει τη λεκάνη του ελαφρώς κυκλικά «όπως ακριβώς έκανε τώρα». Δεν χρειάζεται να το έχει κάνει έτσι, σημασία έχει να αρχίσει να μαθαίνει τι σου αρέσει με τον πιο ανώδυνο τρόπο.

Αν σου αρέσουν οι άμεσες λύσεις, μπορείς πολύ απλά να πάρεις το χέρι του και να το οδηγήσεις εσύ όπου θέλεις. Μην τον αφήσεις με το που θα φτάσει στον προορισμό του, αλλά κράτησε το χέρι σου πάνω στο δικό του, ώστε να του υποδείξεις και τον τρόπο με τον οποίο θέλεις να σε χαϊδέψει. Θα ξεσηκώσει την καινούρια κίνηση αμέσως, ειδικά αν του επισημάνεις πόσο πολύ σου αρέσει και με τα ανάλογα επιφωνήματα.

Απλώς, κάνε μία τέτοια απόπειρα τη φορά, για να μην καταλάβει ότι μέχρι τώρα τα πήγαινε χάλια. Τώρα, αν δεν πιάσει τίποτα από τα παραπάνω, δεν τη γλιτώνεις την κουβεντούλα. Μπορείς όμως να την κάνεις να περάσει σαν πρόταση για καινούριο παιχνίδι ή στάση. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις: «Μου αρέσει να είμαι από πάνω, αλλά αν με άγγιζες και εκεί, θα ήταν τέλεια».

Έχεις όρεξη συνέχεια, ενώ εκείνος όχι

Και δεν εννοούμε μία φορά, που συμβαίνει σε όλους. Εννοούμε να είναι τόσο κακός ο συγχρονισμός σας, που να δημιουργεί πρόβλημα. Και ενώ το κλισέ είναι να προσποιείται η γυναίκα πονοκέφαλο, τα πράγματα περιπλέκονται περισσότερο όταν είναι ο άντρας εκείνος που συνήθως προτιμά να κοιμηθεί.

Για να λύσεις το πρόβλημά σας, πρώτα πρέπει να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κάποιον ιατρικό λόγο. Ας πούμε, πολλά φάρμακα (όπως τα αντικαταθλιπτικά) ρίχνουν τη λίμπιντο. Αν το πρόβλημα είναι οργανικό, ένας ειδικός θα σας βοηθήσει περισσότερο από τις συμβουλές των φίλων και τα σέξι εσώρουχα.

Αν πάλι ο άνθρωπος είναι υγιής αλλά περνάει κακή περίοδο, δείξε κατανόηση. Οι άντρες αντιδρούν στο άγχος με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι το ρίχνουν στη συνουσία, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εκτονώσουν κάπου την πίεση που νιώθουν, ενώ άλλοι χάνουν κάθε ενδιαφέρον για το άθλημα. Εσένα -για να διαβάζεις αυτό το κομμάτι- μάλλον σου κλήρωσε το δεύτερο.

Μάθε τι τον βασανίζει και, αν μπορείς, βοήθησέ τον να το λύσει. Αν ήταν έτσι από την αρχή της σχέσης σας και δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, πρέπει να δεχτείς ότι έχετε άλλους ρυθμούς. Η δική του μειωμένη λίμπιντο μπορεί να οφείλεται σε ένα σωρό διαφορετικούς παράγοντες, όπως μια κακή εμπειρία ή οι πολύ αυστηροί γονείς, που τον έπεισαν πως ο έρωτας είναι αμαρτία.

Για κάποιους μία μέρα χωρίς συνουσία είναι μία χαμένη μέρα, ενώ για άλλους μία φορά την εβδομάδα φτάνει. Αν ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, δεν χρειάζεται να υποκρίνεσαι πως κι εσύ αρκείσαι σ’ αυτή τη συχνότητα. Και όχι, δεν απαγορεύεται να του ζητήσεις να σε ικανοποιήσει στοματικά ή χειρωνακτικά όταν νιώθεις ότι δεν μπορείς να κρατηθείς, ενώ εκείνος νιώθει μόνο μια λιγούρα για σοκολάτα.

Έχει τεχνικές δυσκολίες

Το τελευταίο που θέλεις να κάνεις σ’ αυτή την περίπτωση είναι να το συζητήσεις. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να του πεις ότι δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου (ναι, αλήθεια, έτσι θα νιώθει). Όποιο κι αν είναι το κακό που σας βρήκε (η στύση που χάθηκε, η εκσπερμάτιση που ήρθε πολύ γρήγορα ή δεν ήρθε ποτέ), μπορεί να συμβεί ακόμη και σε νέους, υγιείς άντρες.

Αυτά τα προβλήματα οφείλονται συνήθως σε ψυχολογικούς ή σωματικούς παράγοντες. Κακές σεξουαλικές εμπειρίες, ο φόβος της δέσμευσης, το άγχος, η κακή διατροφή, το αλκοόλ είναι μερικές πιθανές εξηγήσεις. Όλα αυτά όμως μπορούν να ξεπεραστούν σχετικά σύντομα. Αν το πρόβλημα επιμένει, σκεφτείτε το ενδεχόμενο της βοήθειας από ειδικό.

Εν τω μεταξύ, την επόμενη φορά που θα υπάρξει κάποια τεχνική δυσκολία, μη φρικάρετε, αλλά συνεχίστε να φιλιέστε και να χαϊδεύεστε. Τα περισσότερα ζευγάρια νομίζουν πως μόλις εξαφανίζεται η στύση, πρέπει να σταματήσουν και οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα.

Ωστόσο μπορεί ακόμα να σε ικανοποιήσει στοματικά ή χειρωνακτικά. Αυτό είναι καλό όχι μόνο για σένα, αλλά και για εκείνον, αφού θα διαπιστώσει ότι εξακολουθεί να σε κάνει να αναστενάζεις κι έτσι θα νιώσει καλύτερα με την κατάσταση και θα ξεφορτωθεί το άγχος – και όσο ξεφορτώνεται το άγχος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να ξανασταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τώρα, αν είσαι εσύ εκείνη με τις τεχνικές δυσκολίες (π.χ. δεν νιώθεις υγρή ή δεν μπορείς να τελειώσεις), καλύτερα να δεις ένα γιατρό. Πολλές ορμονικές διαταραχές αλλά και λοιμώξεις μπορούν να έχουν αυτές τις παρενέργειες. Αν όμως καταφέρνεις να τελειώνεις εύκολα με αυνανισμό, τότε μάλλον μπορείς να αποκλείσεις τα παραπάνω και να στραφείς σε ψυχολογικούς παράγοντες.

Πιθανά εμπόδια: το άγχος για το αν θα φανείς καλή, η έλλειψη αυτοπεποίθησης, η έλλειψη ενδιαφέροντος για το φίλο σου. Αν η ιδέα να κάνεις έρωτα με εκείνον δεν σε ενθουσιάζει, τότε ίσως πρέπει να επανεκτιμήσεις τη σχέση σας – αν σε ικανοποιεί και, τελικά, αν είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του. Γενικά, τα σεξουαλικά προβλήματα ξεπερνιούνται πιο εύκολα από τα προβλήματα της σχέσης. Αυτά θέλουν περισσότερη δουλειά.

Πέσατε στη ρουτίνα της επανάληψης

Όχι, η ερωτική πράξη δεν θα είναι ποτέ ξανά όπως ήταν τους πρώτους μήνες της σχέσης σας. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά στην αρχή δεν ξέρατε τίποτα ο ένας για τον άλλο και δεν κρατιόσασταν μέχρι να εξερευνήσετε κάθε εκατοστό σας.

Μετά τα ανακαλύψατε, μένετε πλέον μαζί και νιώθετε ότι χάθηκε η πρώτη χαρά. Έχετε ακόμα έντονους οργασμούς, αλλά τώρα ξέρετε καλά τι πρέπει να κάνετε για να ικανοποιήσετε ο ένας τον άλλο. Κι έτσι, σταματήσατε τις εξερευνήσεις. Ο μόνος τρόπος να επαναφέρεις αυτή τη διάθεση για μάθηση είναι να δείξεις πρώτη λίγο ενθουσιασμό.

Αντικατάστησε το ξεχειλωμένο T-shirt που φοράς όταν κοιμάσαι με κάτι πιο σέξι, ξεβολευτείτε από το κρεβάτι και κάντε και πάλι έρωτα στην κουζίνα, θυμήσου εκείνη τη στάση που σας άρεσε αλλά τη βγάλατε από το ρεπερτόριο γιατί ήταν κουραστική. Γενικά, φέρε έναν αέρα ανανέωσης στη ζωή σας και να δεις πως και εκείνος θα ακολουθήσει με ενθουσιασμό.

Η πρωτοβουλία είναι πάντα δική σου

Όταν αρχίσατε να βγαίνετε, το μόνο που σκεφτόταν ήταν πώς θα σε ρίξει στο κρεβάτι. Ακόμη και όταν έπεφτες μόνη σου, εκείνος δεν φαινόταν να σκέφτεται κάτι άλλο. Και μετά τα φτιάξατε και έγινε ένας τεμπέλης, που ξέρει ότι δεν χρειάζεται να προσπαθήσει και πολύ για να το κάνετε.

Αυτό το καινούριο μοτίβο όμως δεν σου κάνει – θέλεις ακόμα να νιώθεις ότι σε κυνηγάει και το να ξεκινάς εσύ πάντα τη σαρκική πράξη σού κλέβει τη μισή χαρά. Η αλήθεια είναι πως κάποιοι άντρες μπορεί να επαναπαυτούν στο γεγονός ότι αν θέλεις έρωτα, απλώς θα το ζητήσεις, και παραδίδουν τα ηνία εύκολα. Κάνε μια αναδρομή της σεξουαλικής σας ζωής. Αν ήταν πάντα εκείνος που σε κυνηγούσε για έρωτα και τώρα έχει γίνει το θύμα, μπορεί να έχει βαρεθεί λίγο τη ρουτίνα σας ή να τεμπελιάζει.

Αυτό λύνεται εύκολα με μια πρόταση να δοκιμάσετε κάποια καινούρια στάση. Αρκεί για να του κινήσεις το ενδιαφέρον και να σε κυνηγήσει. Επίσης, μπορείς να παίξεις μαζί του λίγο. Πείραξέ τον με e-mail και υπονοούμενα και μετά κάνε τη δύσκολη. Αυτό θα ξυπνήσει το ένστικτο του κυνηγού μέσα του και θα ισορροπήσουν τα πράγματα.

Αν πάλι ήταν πάντα ντροπαλός με τη σαρκική πράξη και περίμενε να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, σκέψου πως αυτός είναι ο τρόπος του και ότι δεν θέλει να σε κυνηγήσει, νομίζοντας πως έτσι σε πιέζει να κάνετε σεξ ενώ εσύ δεν θέλεις. Δείξε του λοιπόν ότι θέλεις και παραθέλεις με οπτικά ερεθίσματα που θα του δίνουν το πράσινο φως. Αν δεν πιάσουν όλα τα παραπάνω, μπορείς απλά να πας για ύπνο εντελώς γυμνή ή να τον καλέσεις να κάνετε ένα αφρόλουτρο μαζί. Να δούμε πόσο διστακτικός θα είναι τότε.

Στον καναπέ του ειδικού συμβούλου

Αν χρειαστεί να δείτε έναν ειδικό αλλά σε τρομάζει η ιδέα, δες πώς είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, για να ηρεμήσεις.

Πρώτο βήμα

Κλίμα εμπιστοσύνης

Φυσικά και δεν πρόκειται να συζητήσεις τα προβλήματά σου με κάποιον που μόλις γνώρισες. Γι’ αυτό ο ειδικός φροντίζει να σας κάνει να νιώσετε άνετα, μιλώντας για άσχετα θέματα, στα οποία δεν παρεμβαίνει κρίνοντάς σας, μέχρι να φτάσετε σ’ αυτό που πραγματικά σας απασχολεί.

Δεύτερο βήμα

Εντοπισμός του προβλήματος

Με κάποιες ερωτήσεις θα καταφέρει να εντοπίσει ποιο είναι ακριβώς το σεξουαλικό σας πρόβλημα. Μόλις γίνει συγκεκριμένο, ο ειδικός θα σας εξηγήσει σε τι οφείλεται, ώστε να καταλάβετε κι εσείς πώς προκλήθηκε. Και στη συνέχεια μάλλον θα σας διαβεβαιώσει πως είναι πολύ κοινό.

Τρίτο βήμα

Προτάσεις και στόχοι

Τώρα που βρήκατε τι δεν πάει καλά, θα προσπαθήσει να σας βρει και τρόπους για να το λύσετε. Το πιο πιθανό είναι πως θα σας δώσει δουλειά για το σπίτι. Δουλειά που θα ΘΕΛΕΤΕ να κάνετε. Αυτή μπορεί να είναι από συγκεκριμένα αγγίγματα μέχρι απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σας.

Προηγούμενο άρθροTo να περνάς ώρες κάτω από το ζεστό νερό στο μπάνιο σου
Επόμενο άρθροΗ επιλογή της ζώνης για παντελόνι
Avatar
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας