ΑρχικήΨυχαγωγίαΠως να απατήσετε τη γυναίκα σας

Πως να απατήσετε τη γυναίκα σας

Άρθρο της Μελίνας Παπαδοπούλου.

Ακόμα κι αν δεν βλέπει την ώρα να πάει μαζί της διακοπές το καλοκαίρι, κανένας άντρας δεν πρέπει να γυρίζει την πλάτη σε ένα εγχειρίδιο απιστίας. Στην καλύτερη ποτέ δεν ξέρεις, στη χειρότερη μπορεί να σου το καρφώσει το δικό της χέρι. Απολαύστε υπεύθυνα!

Είναι καλοκαίρι, είστε σε ένα νησί μαζί της – με τη γυναίκα, τη φίλη σας κ.λπ. Όλα καλά (ή περίπου) ώσπου καταφθάνει η άλλη. Και τώρα τι γίνεται; Πετάτε όπλα και μπαλάσκες και ψάχνετε έναν ίσκιο να κρυφτείτε; Ή αναζητάτε επειγόντως τρόπους να… ανέβει κι άλλο η ζέστη; Μπορούμε να σας σβήσουμε τα ίχνη (και τις τύψεις) μόνο στη δεύτερη περίπτωση.

Οι άντρες και οι γυναίκες λένε εξίσου ψέματα στη σχέση», γράφει σε ένα βιβλίο του ο Alan Pease – τον «Mr Body Language», όπως αποκαλείται, συμβουλεύονται επώνυμοι πολιτικοί και σταρ σε όλο τον πλανήτη. «Η διαφορά είναι πως οι άντρες πιάνονται. Ίσως γι’ αυτό επικρατεί η εντύπωση ότι απατούν περισσότερο από τις γυναίκες. Η αλήθεια είναι ότι απλώς πιάνονται πιο εύκολα, διότι κινούν αμέσως τις υποψίες της συντρόφου τους».

Η απιστία και το ψέμα πάνε πακέτο. Πράγμα που σημαίνει πως για να απατήσετε τη φίλη σας, πρέπει καταρχήν να είστε προετοιμασμένος να πείτε πολλά ψέματα για να δικαιολογήσετε τις απουσίες σας. Διότι τη στιγμή που δικαιολογείστε, όλα πάνω σας μαρτυρούν ότι λέτε ψέματα. Ακόμη κι αν η φίλη σας δεν γνωρίζει τη γλώσσα του σώματος, έχει πολύ περισσότερο ένστικτο από έναν άντρα για να διακρίνει τις λάθος κινήσεις που κάνετε.

Σύμφωνα με τον Pease, όταν κάποιος λέει ψέματα, δεν κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, αλλά κάπου χαμηλότερα ή σε ένα σημείο του χώρου. Ακόμη κι αν κοιτάζει τη σύντροφό του στα μάτια, προσπαθεί ασυναίσθητα να αποσπάσει την προσοχή της από το βλέμμα του σε μια του κίνηση. Οι περισσότεροι ξύνουν με τον δείκτη και τον αντίχειρα τη μύτη («Pinokio Syndrome») ή τον κρόταφό τους, χαϊδεύουν το πιγούνι τους, περνούν το χέρι από τα μαλλιά…

Άρα, όταν λέτε στη μόνιμη φίλη σας «θα πάω με τον Γιώργο για ποτό το βράδυ», να την κοιτάζετε κατευθείαν στα μάτια, χωρίς χειρονομίες – κάντε μερικές πρόβες πριν στον καθρέφτη για το πώς ακριβώς θα το πείτε. Το ίδιο ισχύει και για όταν έρθει η ώρα που πρέπει να της πείτε «φυσικά και δεν σε απατώ». Κοιτάξτε την επίμονα για αρκετή ώρα βαθιά στα μάτια όταν το λέτε, μέχρι να ζαλιστεί και να πέσει κάτω ξερή. Από τις ενοχές που σας αμφισβήτησε…

Το γυναικείο ένστικτο είναι κάτι που πάντα ξεχνούν να λάβουν υπόψη τους οι άντρες. Μερικές αναγνώστριές μου μού έχουν πει ότι είδαν στον ύπνο τους την απιστία του άντρα τους ακριβώς τη στιγμή που τις απατούσε – όπως αποδείχτηκε αργότερα. Θεωρήστε βέβαιο ότι η φίλη σας θα σας πάρει τηλέφωνο τη στιγμή που ετοιμάζεστε να την απατήσετε, χωρίς κι εκείνη να γνωρίζει γιατί σας πήρε. Σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι άντρες τα ψιλοχάνουν. «Είμαι με κάτι φίλους μου», λένε όσο μπορούν πιο πειστικά. Κι εκείνη αναρωτιέται «Αφού γνωρίζω όλους τους φίλους του, γιατί δεν μου είπε με ποιον;».

Οπότε το έγκλημα καλύτερα να είναι οργανωμένο. Να ξέρει δηλαδή ένας πιστός σας φίλος πού είστε και να σας καλύπτει. Έτσι εσείς πια θα έχετε άλλον τόνο στη φωνή όταν θα της λέτε «είμαι για ποτό με τον Γιώργο, έχει πάει να πάρει ποτά από το μπαρ τώρα». Εννοείται ότι δεν θα είναι εκείνος ο φίλος σας που χαρακτηρίζει σε κάθε ευκαιρία τη γυναίκα σας «κομμάτι». («Είσαι πολύ τυχερός που έχεις τέτοιο κομμάτι», συγκεκριμένα).

Εσείς, αυτή και τα πειστήρια

Αν είστε όλη η παρέα διακοπές σε ένα νησί και γνωρίσετε κρυφά από τη φίλη σας μια γυναίκα με την οποία πεθαίνετε να κοιμηθείτε μαζί, κάντε το εξής: Βάλτε τον φίλο σας (τον Γιώργο πάλι) να πει ότι χρειάζεται πεντικιούρ γιατί το ποδόσφαιρο το χειμώνα του σακάτεψε τα πόδια. Εκείνη θα τον ακολουθήσει, οι γυναίκες δεν μπορούν να αντισταθούν σε κάτι τέτοια. Θέλει και καμιά ώρα το κάθε πεντικιούρ, προλαβαίνετε.

Αν είστε στην πόλη και σχεδιάζετε ένα διήμερο απιστίας, πάλι ο ίδιος φίλος θα σας σώσει. Πείτε της ότι φεύγετε μαζί του και με μερικούς άλλους φίλους του σε ένα νησί για ψάρεμα. Κάντε του δώρο το ταξίδι εκεί υπό τον όρο ότι, πριν επιστρέψει, θα σας έχει περιγράψει το συγκεκριμένο νησί με κάθε λεπτομέρεια στο τηλέφωνο. Να έχετε συνεννοηθεί καλά μεταξύ σας για τις πλάκες που δήθεν κάνατε εκεί, για το πώς πήγε το ψάρεμα – να έχετε να λέτε στην απατημένη. Κι αν ποτέ εκείνη θελήσει να τσεκάρει, να της πει και ο Γιώργος τα ίδια ακριβώς.

Βρείτε επίσης καινούργια χόμπι. Μαθήματα ιστιοπλοΐας, για παράδειγμα, είναι ό,τι πρέπει τώρα το καλοκαίρι για να φεύγετε με την παράνομη σχέση σας διήμερα στα νησιά. (Αρκεί να κάνετε όντως μερικά μαθήματα, μη σας πιάσει η δική σας αδιάβαστους σε τίποτα διακοπές με ιστιοπλοϊκό και φύγει με τον σκίπερ). Αν κρατήσει η παράνομη σχέση μέχρι τον χειμώνα, κανένα πρόβλημα: τη συγκεκριμένη εποχή ξεκινά το κυνήγι του φασιανού και της αλεπούς. Και, φυσικά, πάλι με τον ίδιο φίλο να της πείτε ότι θα πάτε. Να τον έχετε από κοντά, να του δανείζετε χρήματα, να του δίνετε το αμάξι σας, καμιά από τις παλιές σας ερωμένες… Να σας έχει υποχρέωση.

Και η μόνιμη ερωμένη σας πρέπει επίσης να σας έχει υποχρέωση. Διότι οφείλετε, όταν απατάτε, να είστε -φαινομενικά- ο τέλειος σύντροφος. Να της δίνετε την πιστωτική σας για shopping therapy (αν μη τι άλλο, τέτοιες δύσκολες ώρες…), να την πηγαίνετε ταξίδια, να της αφήνετε τριαντάφυλλα στο κομοδίνο, να της λέτε τρεις φορές τη μέρα ότι την αγαπάτε, να της κάνετε έρωτα καθημερινά – με την αποχή ψυλλιάζονται κατευθείαν απιστία οι γυναίκες. Και κάθε φορά που την αφήνετε μόνη γιατί… δουλεύετε μέχρι αργά ή συναντήσατε στο νησί κάποιον απ’ τη δουλειά και θέλει να σας πει για κάποιο πρότζεκτ, να της στέλνετε τον Γιώργο για παρέα ώστε να μην τηλεφωνεί διαρκώς η φίλη σας ρωτώντας πότε θα γυρίσετε τη στιγμή ακριβώς που είστε με την άλλη.

Μην το παρακάνετε, ωστόσο, με τον Γιώργο. Μην τον ωθήσετε να γίνει κολλητός με τη γυναίκα σας. Διότι υπάρχει πιθανότητα να του την πέσει. Και εκείνος προφανώς θα ενδώσει, από τη στιγμή που γνωρίζει και τις δικές σας τις πομπές. Ή, σε μια έκλαμψη, θα καταλάβει ξαφνικά (πόσο ανόητος ήταν τόσο καιρό!) ότι είστε ένα πολύ ανοιχτόμυαλο ζευγάρι και τα είχατε συμφωνήσει από πριν. Το να βάλετε, από την άλλη, έναν γκέι φίλο σας να σας κάνει πλάτες, ξεχάστε το. Στην τρίτη μέρα οι γκέι τα έχουν ξεράσει όλα στα θηλυκά κι έχουν συνωμοτήσει μαζί τους εναντίον σας.

Προσοχή, τσούχτρες!

Πολλοί άντρες, μετά την απιστία τους, αρχίζουν να ζηλεύουν τη σύντροφό τους. Εφόσον την έχουν απατήσει εκείνοι, το μυαλό τους αρχίζει να εξυφαίνει διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Μπορεί και να το κάνουν επίτηδες, δεν ξέρω. Να δείχνουν δηλαδή ότι ζηλεύουν για να νομίζει εκείνη ότι είναι τρελοί για πάρτη της και άρα μη ικανοί να την απατήσουν.

Αυτό, να ξέρετε, μπορεί να πιάσει μόνο σε πιτσιρίκες. Ενώ κάθε έμπειρη γυναίκα, με το που δει ξαφνικά πολλές ζήλειες, το πρώτο που υποπτεύεται είναι η απιστία. Αν θέλετε τη γνώμη μου, θεωρώ πολύ καλύτερη «κάλυψη της απιστίας» σας την έλλειψη ζήλειας. Μην κάνετε σκηνή που η σύντροφός σας γύρισε ξαφνικά ξημερώματα από ένα πάρτι. (Αν το ένστικτό της την προειδοποιεί για κάτι, αυτόματα θα ξεκινήσει τα παιχνίδια, για να σας κάνει να τη ζηλεύετε εσείς). Δείχνετε ότι το μυαλό σας δεν πάει καθόλου στην περίπτωση απιστίας μέσα στη σχέση σας. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε αυτόματα και το δικό της μυαλό από εκεί. Εξάλλου, τι να πείτε; «Με ποιον ήσουν τέτοια ώρα;». Δηλαδή αν ήταν κι εκείνη με άλλον, θα σας το έλεγε;

Ένας εικοσάρης, ακόμη κι ένας τριαντάρης άντρας, αν απατήσει, νιώθει ενοχές. Κάτι τον τρώει μέσα του να εξομολογηθεί στη φίλη του ότι την απάτησε. Έτσι κι εκείνη τον ρωτήσει ένα χαλαρό πρωινό στο κρεβάτι αν την απάτησε ποτέ, έτοιμος είναι… Μη σας παραπλανά ποτέ το πολιτικά ορθό ύφος μιας γυναίκας, από τα «έτσι σε ρωτάω, γιατί αυτά συμβαίνουν» και τα «θα ήθελα να μην έχουμε μυστικά μεταξύ μας». Τα λέει αυτά διότι δεν σας έχει ικανό να την απατήσετε. Έτσι όμως και το παραδεχτείτε, θα μεταμορφωθεί αυτοστιγμεί σε 11η Σεπτεμβρίου. Και γιατί, εδώ που τα λέμε, να της εξομολογηθείτε; Δεν υπάρχει πιο εγωιστική πράξη από την εξομολόγηση. Το κάνετε μόνο και μόνο για να φύγει το βάρος από πάνω σας, να νιώσετε εντάξει με τον εαυτό σας, χωρίς να σκέφτεστε τη δική της ψυχολογία.

Διότι ακόμα κι αν μια «αρπαχτή» δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γι’ αυτόν που την έκανε, σημαίνει αντίθετα πολλά για τη σύντροφό του. Για παράδειγμα, ότι δεν είναι αρκετή. Ότι τη βαρεθήκατε. Ότι δεν μπορεί πια να σας εμπιστευθεί… Ένα είναι σίγουρο: Η απιστία είναι ένα μυστικό που κάθε σοβαρός άντρας οφείλει να το πάρει μαζί του στον τάφο.

Η «κόλαση» είναι η άλλη

Η «άλλη» πρέπει να γνωρίζει ότι είστε δεσμευμένος. Όχι, βεβαίως, αν πρόκειται για one night stand. Τη δεύτερη φορά όμως πρέπει να της το πείτε. Ξέρω, θα φάτε πολλές χυλόπιτες αν λέτε ότι είστε δεσμευμένος, μόνο έτσι όμως εκείνη θα σας καλύψει αν σπάσει ο διάβολος το πόδι του και πέσετε μαζί πάνω στη μόνιμη φίλη σας. Και μόνο έτσι δεν θα πάθετε αλωπεκίαση απ’ το άγχος. Διότι το να σε τσεκάρει μία γυναίκα στο αν της λες ψέματα είναι εντάξει, το να σε τσεκάρουν όμως δύο είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αντέξει.

Με ποια ακριβώς όμως σκέφτεστε να απατήσετε τη φίλη σας; Η εικοσάρα, καταρχήν, δεν θέλει τίποτα περισσότερο από εσάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στη μόνιμη σχέση σας και θα της μιλήσει κατευθείαν στον πληθυντικό αν τυχόν πέσετε πάνω της. Κι εσείς τότε θα βρείτε την ψυχραιμία να πείτε «Είναι η νόθα κόρη του Γιώργου, ήρθε να βρει ποιος επιτέλους είναι ο μπαμπάς της, μεγάλη ιστορία…» (Κάντε του άγαλμα στον κήπο σας αυτού του Γιώργου). Η τριαντάρα, απ’ την άλλη, πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει η αδελφή ψυχή. Και, δυστυχώς, η δική της είναι δεσμευμένη. Αν η μόνιμη φίλη σας είναι πιο μεγάλη από εκείνη, πιστεύει ότι δικαιούται να προσπαθήσει να σας χωρίσει.

Η σαραντάρα, ύστερα, είναι ιδανική για παρατεταμένη απιστία. Έχοντας επιτέλους καταλάβει το νόημα της έκφρασης «τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη», δεν θα σας δημιουργήσει πρόβλημα και θα είναι πολύ διακριτική. Το ίδιο και η πενηντάρα, αν είναι παντρεμένη. Αν δεν είναι, ένα ψυχολογικό σίγουρα θα το περάσει. Θα αναρωτιέται δηλαδή γιατί έρχεται δεύτερη στη ζωή του εραστή της, αφού αυτό που λέει ότι θέλει στην πραγματικότητα είναι τον τελευταίο σύντροφό της, εκείνον με τον οποίο θα γεράσουν μαζί. Εκτός κι αν είστε ακόμη πολύ νέος και άρα αποκλείεται εκ των πραγμάτων να γεράσετε μαζί, τότε, μαθηματικά, μετά το ερωτική πράξη σας αφήνει στην ησυχία σας.

Δεν παίζει όμως τόσο ρόλο η ηλικία της ερωμένης σας στο αν θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μόνιμη σχέση σας, αλλά το ποιόν της. Αν είναι ζηλιάρα και ανταγωνιστική, θα δημιουργήσει (με αυτές να απατάτε μόνο μια φορά και τέρμα), αν δεν είναι, και ξέρει τι θέλει, δεν θα δημιουργήσει. Περισσότερο βέβαια ρόλο παίζει το αν σας έχει ερωτευτεί ή όχι. Μια ερωτευμένη γυναίκα θεωρεί δικαίωμά της να διεκδικήσει τον άντρα της ζωής της, ακόμη και απ’ την καλύτερή της φίλη. Και, πραγματικά, μπορεί να πάτε για μια «αρπαχτή» και τελικά να μείνετε με την «αρπαχτή». (Διότι η κανονική θα φύγει απ’ τη ζωή σας μετά από ένα τηλεφώνημα της «αρπαχτής»).

Να ξέρετε εκ των προτέρων ότι αν εκείνη σας κλέψει από άλλη, θα φοβάται ότι μια μέρα θα έρθει και η δική της σειρά -όχι σύμφωνα με το νόμο του κάρμα, αλλά σύμφωνα με τους ψυχολόγους σχέσεων-, οπότε θα ψάχνει κινητά και τσέπες και δεν θα βρίσκει ποτέ γαλήνη. Ούτε κι εσείς. Και το χειρότερο: Όταν γίνει η νόμιμη ερωμένη σας, ο έρωτας δεν θα είναι πια τόσο καλό όπως όταν ήταν η παράνομη. Ξέρετε τίποτα νόμιμο, δηλαδή, που να γίνεται σωστά σε αυτή τη χώρα;

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166