Πως να φλερτάρεις με διάφορους τρόπους και τεχνικές

Πως να φλερτάρεις με διάφορους τρόπους και τεχνικές

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Το ξέρεις ότι μπορείς να φλερτάρεις έναν άντρα από την κορφή ως τα νύχια; Όχι τα δικά του, αλλά τα δικά σου. Από τον τρόπο που πιάνεις το ποτήρι μέχρι το πού κοιτάνε τα… γόνατα σου, όλα είναι σινιάλα που μπορούν να του δείξουν ότι ενδιαφέρεσαι. Μάθε λοιπόν τη γλώσσα του κορμιού και άσ’ το να μιλήσει ελεύθερα.

Ξέχνα τις δήθεν καυτές κουβεντούλες. Όταν πρόκειται να φλερτάρεις, πρέπει να ξέρεις ότι όλα εξαρτώνται από τη γλώσσα του σώματος. Oι περισσότερες από μας έχουμε από ένστικτο κάποια σέξι σινιάλα που βάζουμε σε λειτουργία με το που θα φανεί στον ορίζοντα ένας υπέροχος άντρας. Είτε είναι μια φλογερή ματιά κι ένα χαμόγελο με υπονοούμενα είτε ένα ανεπαίσθητο τίναγμα των μαλλιών, ο εν λόγω κύριος θα αιχμαλωτιστεί και δε θα τον πειράξει ακόμη κι αν του μιλήσεις σουαχίλι. Εξάλλου το 70-85% της επικοινωνίας δεν είναι λεκτική.

Πολλές φορές «διαβάζουμε» τους άντρες από τις κινήσεις του σώματός τους και αυτοί κάνουν το ίδιο με μας. Κάθε στιγμή αποκαλύπτουμε τις βαθύτερες σκέψεις και ανομολόγητες επιθυμίες μας απλά και μόνο από τη στάση και τις κινήσεις μας. Oι περισσότερες εκδηλώσεις της γλώσσας του σώματος είναι αυτόματες και μηχανικές, αλλά αν τις συνειδητοποιήσουμε μπορούμε να τις ελέγξουμε για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Για την καλύτερη λοιπόν χρήση του σώματος ακολούθησε απ’ την κορφή ως τα νύχια το γαργαλιστικό οδηγό του Cosmo.

Για να μην τραβήξεις τις κοτσίδες σου.

Πως να φλερτάρεις με τα μαλλιά σου

Είτε πλέκοντάς τα γύρω από το δάχτυλο είτε τινάζοντάς τα πίσω μεγαλόπρεπα, το παιχνίδι με τα μαλλιά είναι όπλο φλερταρίσματος μεγάλου βεληνεκούς. Παρόλο που τα μαλλιά μας είναι μια δημόσια δήλωση του στιλ και της συμπεριφοράς μας, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο μας και σπάνια αφήνουμε κάποιον άλλο, εκτός από το φίλο ή τον κομμωτή μας, να τα αγγίξει.

Όταν παίζουμε με τα μαλλιά, συχνά μιμούμαστε αυτό που θα θέλαμε να μας κάνουν. Είναι σαν να λέμε: «Θέλω να αποκτήσουμε περισσότερη οικειότητα». Το να παίζεις με τις τούφες σου βοηθά επίσης να έχεις οπτική επαφή με το αντικείμενο του πόθου σου.

Όταν τα μαλλιά πέφτουν στα μάτια σου, δημιουργείς μυστήριο και ο άλλος ασυναίσθητα περιμένει πότε θα τα βγάλεις απ’ τα μάτια σου για να τα δει. Δημιουργεί μια ένταση, που εκτονώνεται όταν τα ρίχνεις πάλι πίσω. Είναι ένα άκρως σεξουαλικό μήνυμα. Το άγγιγμα των μαλλιών ενθαρρύνει επίσης τους άλλους ανθρώπους να τα προσέξουν. Μια γυναίκα με καθαρά και περιποιημένα μαλλιά δείχνει ότι γενικά προσέχει τον εαυτό της. Αγγίζοντας τα μαλλιά μας στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε καθαροί και υγιείς σε όλο το σώμα.

Από τα μάτια πιάνεται…

Πως να φλερτάρεις με τα μάτια σου

Στην ερωτική γλώσσα του σώματος η οπτική επαφή είναι ένας τρόπος για να πεις «είμαι εδώ, το κατάλαβες;». Κρατώντας το βλέμμα σου σταθερό τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα επάνω σ’ έναν άντρα και μετά κοιτώντας μακριά εκδηλώνεις σεξουαλικό ενδιαφέρον? ενώ με την απότομη διακοπή αφήνεις το πρόσωπο που κοίταζες να αποζητά περισσότερα. Κινώντας τα βλέφαρά σου αργά και σκόπιμα προς τα κάτω και μετά επαναφέροντας το βλέμμα σου προς τα πάνω, σαν να παίζεις κρυφτούλι, δημιουργείς μια σχέση οικειότητας με τον άντρα-στόχο. Υπάρχουν κι άλλα μέσα:

Αν έχεις στα χέρια σου π.χ. έναν κατάλογο εστιατορίου, χρησιμοποίησέ τον για να κρύψεις το υπόλοιπο πρόσωπό σου, δείξ’ του μόνο τα μάτια σου και μετά κρύψ’ τα πίσω από τον κατάλογο, δημιουργώντας έτσι μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.

…στα χείλη κατεβαίνει.

Πως να φλερτάρεις με τα χείλη σου

Έχασες τα λόγια σου; Μην ανησυχείς? το στόμα σου μπορεί να αιχμαλωτίσει ένα μελλοντικό εραστή χωρίς να προφέρεις λέξη. Τα χείλη μας επικοινωνούν με το κέντρο του εγκεφάλου που συνδέεται με το συναίσθημα, τη διατροφή και τη φροντίδα. Έτσι, μεγαλώνουν και κοκκινίζουν προδίδοντας το σεξουαλικό ερεθισμό μας.

Γι’ αυτό και είναι σέξι οι μορφασμοί. Ένα φωτεινό και ελαφρώς πρησμένο στόμα στέλνει αμέσως μια σεξουαλική εικόνα στο υποσυνείδητο ενός άντρα. Και με το να γλείφεις ή να υγραίνεις τα χείλη σου κάνεις αυτή την εικόνα ακόμη πιο ζωντανή. Ανοίγοντας ελαφρώς το στόμα, όπως πριν από ένα φιλί, δείχνεις καθαρά τι θέλεις να γίνει στη συνέχεια.

Πες το ωμά.

Πως να φλερτάρεις με τους ώμους σου

Γιατί τα στράπλες φορέματα ανάβουν τόσο πολύ τους άντρες; Oι ώμοι μπορεί να δείχνουν αρκετά αθώοι, όταν όμως τους επιδεικνύεις δημοσίως αποτελούν μια θαυμάσια βιτρίνα των προσόντων σου. Το σχήμα, η υφή και η λάμψη του ώμου είναι παρόμοια με αυτά του στήθους. Με την κίνησή τους οι γυναίκες κάνουν μια διακριτική υπενθύμιση για τα σέξι προσόντα τους.

Oι ώμοι κινούνται από ευαίσθητους μυς, που τους κάνουν εξαιρετικά εκφραστικούς. Το ανασήκωμα ή το ίσιωμα των ώμων σημαίνει κυριαρχία ή εχθρότητα, αλλά ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά σημάδια που μπορείς να δώσεις είναι να γείρεις το κεφάλι σου στον έναν ώμο, ενώ χαϊδεύεις τον άλλο. Αγγίζεις το δέρμα σου, το απολαμβάνεις και… λες στους άλλους τι θέλεις να σου κάνουν.

Δείξε το ανάστημά σου.

Πως να φλερτάρεις με τον κορμό του σώματος σου

Το επάνω μέρος του σώματός μας υποσυνείδητα «κοιτάζει» αυτούς που μας αρέσουν και που θαυμάζουμε και απομακρύνεται απ’ τους άλλους. Με τις κινήσεις του κορμού δείχνουμε συγκαλυμμένα αν εγκρίνουμε κάποιον ή όχι. Για να ξέρεις αν κάποιος υποψήφιος ενδιαφέρεται, πρόσεξε αν το στήθος του είναι στραμμένο προς το μέρος σου. Αν ναι κι αν οι κινήσεις και η στάση του μιμούνται τις δικές σου, η τεχνική σου λειτουργεί.

Μπες στην ουρά.

Πως να φλερτάρεις με την όπισθεν

Το κούνημα της… ουράς ίσως να είναι κλισέ, αλλά σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους αυτό ήταν το πιο καυτό απ’ τα καυτά σεξουαλικά σινιάλα για τους αρχαίους προγόνους μας, μνήμη η οποία υπάρχει στο ασυνείδητο όλων μας. Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή στα υπέροχα οπίσθιά σου και να τελειοποιήσεις το λίκνισμα των γοφών σου περπατώντας δήθεν αμέριμνα. Το κόλπο είναι να τεντώσεις το πόδι σου μπροστά, πριν πατήσεις κάτω τη φτέρνα, και μετά να βαδίσεις κατά μήκος μιας νοητής ευθείας γραμμής (τα βιβλία στο κεφάλι προαιρετικά).

Έτσι θα περπατάς μ’ ένα πολύ σέξι κούνημα. Θυμήσου επίσης ότι το άγγιγμα των αντρικών οπισθίων εμπεριέχει έντονο σεξουαλικό μήνυμα, όπως και στις γυναίκες, οπότε αν τον αγγίξεις απαλά εκεί καθώς κατευθύνεσαι προς το μπαρ για να παραγγείλεις ένα ποτό (συγνώμη, ήταν τυχαίο!) θα ενεργοποιήσεις ένα νεύρο που συνδέεται απευθείας με το πέος του.

Άσε δαχτυλικά αποτυπώματα.

Πως να τον φλερτάρεις με τα δάχτυλα σου

Με περισσότερα από 100 οστά, μυς, συνδέσμους και νεύρα, τα χέρια μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Oι σούπερ δραστήριοι αισθητήρες μας στις άκρες των δαχτύλων λειτουργούν σαν σεξουαλικές κεραίες, στέλνοντας χιλιάδες μηνύματα στον εγκέφαλο. Το πρώτο άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, ακόμη κι αν είναι τυχαίο, αποκαλύπτει αν υπάρχει ερωτική χημεία. Αν δύο άνθρωποι ταιριάζουν σεξουαλικά, η αίσθηση θα μοιάζει με ηλεκτρισμό.

Αν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, άγγιξε ένα ουδέτερο σημείο του σώματός του για να εκτιμήσεις κατά πόσο ενδιαφέρεται. Αν ευθυγραμμίσει τον ώμο του με το δικό σου, γείρει το κεφάλι ή ανταποδώσει το άγγιγμα, σκόπιμα ή τυχαία, τότε είναι σημάδι ότι έχεις ξυπνήσει το ενδιαφέρον του. Καμιά φορά η αρχαία γλώσσα της αφής μπορεί να μας πείσει και να μας διαβεβαιώσει ότι η σεξουαλική επαφή θα είναι απολαυστική.

Χέρι χέρι.

Πως να φλερτάρεις με τα χέρια σου

Το να ξεγυμνώνεις τα χέρια σου και να τα αγγίζεις απαλά είναι ένας καλός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή του, καθώς αυτά αντικατοπτρίζουν τη διαφορά μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού σώματος. Oι γυναίκες έχουν απαλότερο και λεπτότερο δέρμα και πιο λεπτεπίλεπτα άκρα από κατασκευής τους.

Τα χέρια σου αποκαλύπτουν την εύθραυστη και απαλή θηλυκότητά σου. Επίσης, τα σταυρωμένα χέρια δε σημαίνουν απαραίτητα ότι θέλεις να απωθήσεις τον άλλο. Συχνά αντιπροσωπεύουν μια άνετη και χαλαρή στάση. Αν όμως τα χέρια και οι αγκώνες εκείνου είναι κολλημένα σφιχτά πάνω στο σώμα του, αυτό είναι σημάδι άγχους ή άμυνας – οπότε προσέγγισέ τον με προσοχή!

Πάτα πόδι.

Πως να φλερτάρεις με τα πόδια σου

Γιατί τα ψηλοτάκουνα φωνάζουν από μακριά «έχω σεξαπιιιιίλ»; Ένα ζευγάρι παπούτσια με ψηλά τακούνια τονίζουν περισσότερο τα πόδια σου, τα κάνουν να φαίνονται μακρύτερα και κυρίως θυμίζουν πόδια τεντωμένα από σεξουαλική διέγερση. O τρόπος που τα τοποθετείς όταν κάθεσαι αποκαλύπτει επίσης αναρίθμητα συναισθήματα, ανέκφραστες γνώμες, συμπεριφορές και διαθέσεις.

Αν κάθεσαι με σταυρωμένους τους αστραγάλους, δείχνεις ότι χαλαρώνεις διακριτικά? αν κάθεσαι σταυροπόδι, δείχνεις πλήρη χαλαρότητα. Αν θέλεις όμως να στείλεις το μήνυμα ότι νιώθεις ερωτικά, καλό θα ήταν να κάθεσαι με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά. Για να ανεβάσεις τον υδράργυρο, δοκίμασε να χαϊδέψεις το μηρό σου – ως πρόκληση για να σου κάνει κι αυτός το ίδιο αργότερα.

Κάνε ποδαρικό.

Πως να φλερτάρεις με τα πέλματα σου

Τα πέλματα έχουν πολλές νευρικές απολήξεις και γι’ αυτό είναι από τα σημεία φετίχ του σώματος και συχνά τυγχάνουν μεγάλης λατρείας, ιδίως κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών. Και πράγματι συνδέονται άμεσα με τα σεξουαλικά κέντρα του εγκεφάλου καθώς και με αυτό των γεννητικών οργάνων.

Τραβώντας την προσοχή στα κάτω άκρα με το σταύρωμα των ποδιών και αφήνοντας τα παπούτσια να αιωρούνται ανέμελα στα δάχτυλα δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Τέλος, «δείχνοντας» με τα δάχτυλα των ποδιών το αντικείμενο του πόθου σου στέλνεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αυτός ο οποίος σ’ ενδιαφέρει.

Προηγούμενο άρθροAudi Q5 2.0 TSI vs Mercedes-Benz GLK 280 vs Volvo XC60 T6 σύγκριση
Επόμενο άρθροLancia μοντέλα. Λίστα με αυτοκίνητα
Κατά γενική ομολογία θεωρούμε ξεγραμμένος ή πιο σωστά αποτυχημένος. Αφού σας συστήθηκα, πάμε παρακάτω. Για εμένα δεν υπάρχουν διλήμματα, γιατί ξέρω τι θέλω και τι αναζητώ στη ζωή μου. Από μικρός έπαψα να συμβιβάζομαι και άρχισα να αγωνίζομαι. Το Μοναδικό μου εργαλείο είναι το γράψιμο και η ουδέτερη σκέψη μου.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας