ΑρχικήHow toΠως να γίνεις καλός χορευτής και να διακριθείς

Πως να γίνεις καλός χορευτής και να διακριθείς

Θέλεις να γίνεις καλός χορευτής και να διακριθείς, και φυσικά να γίνεις διάσημος; Σίγουρα να χρειαστεί πολλή δουλειά, αλλά στο τέλος θα διαπιστώσεις πως αξίζει τον κόπο, εφόσον βλέπεις σοβαρά αυτό το επάγγελμα. Θα πρέπει να ανεβάσεις τα βίντεο που χορεύεις σε όσο το δυνατόν περισσότερους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, με απώτερο σκοπό να αυξήσεις τις πιθανότητες να γίνεις viral και να διαδοθεί η φήμη σου.

Δυστυχώς οι χορευτές είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σε πολλές οντισιόν προκειμένου να βρουν δουλειά, κάτι που αντικειμενικά φαντάζει κουραστικό, όμως δεν θα πρέπει να απελπίζεσαι όταν δεν σε επιλέγουν. Όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσεις, θα πρέπει να έχεις επιμονή και να δουλεύεις σκληρά, να είσαι ταπεινός και να φροντίζεις την ψυχική και σωματική σου υγεία.

Πως να γίνεις διάσημος χορευτής

Δημιούργησε ένα κανάλι στο YouTube

Κατέγραψε τις παραστάσεις σου (ακόμη κι αν χορεύεις στο σπίτι) και ανέβασε τα βίντεο σου στο Youtube. Είναι μια δωρεάν πλατφόρμα φιλοξενίας βίντεο στην οποία μπορείς να αξιοποιήσεις εύκολα και μάλιστα δωρεάν, προκειμένου να σε γνωρίσει το ευρύ κοινό. Δεν χρειάζεται καν να κάνεις οντισιόν ή είναι εγγραφείς σε κάποια πιστοποιημένη σχολή χορού, ώστε να ανεβάζεις τα βίντεό σου σε τούτη την πλατφόρμα.

Εάν κάποιο βίντεο σου γίνει viral, τότε αυτόματα θα αρχίσουν να αυξάνονται οι συνδρομητές στο κανάλι σου, και ενδεχομένως να σου κάνουν προτάσεις για να συμμετάσχεις σε κάποιο χορευτικό σχήμα, και έτσι να εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου.

Μάλιστα, επιβάλλεται να δημιουργήσεις λογαριασμό σε όλα τα γνωστά social media, χρησιμοποιώντας απαραίτητα το ίδιο όνομα παντού για να μην μπερδεύονται τα άτομα που σε ακολουθούν. Έπειτα, μπορείς να προωθήσεις το βίντεο σου στο Youtube κοινοποιώντας το σύνδεσμο στο προφίλ σου στο TikTok, στο Twitter, στο Tumblr, στο Facebook, στο Snapchat ή στο Instagram. Επωφελήσου από αυτές τις δωρεάν πλατφόρμες δημοσίευσε το υλικό σου, όσο πιο συχνά μπορείς για να γνωστοποιήσεις το ταλέντο σου σε κόσμο που ίσως να μη σε ξέρει καθόλου, ή ακόμα και αν σε γνωρίζει να μη σε ξεχάσει.

Η συνέπεια είναι το κλειδί για να αυξήσεις τους ακόλουθους, επομένως οφείλεις να δημοσιεύεις τακτικά και σταθερή χρονική συχνότητα, δηλαδή ανά 4 μέρες ή ανά μία εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο οι θαυμαστές σου θα ξέρουν ότι θα δουν καινούργιο περιεχόμενο σε σταθερή συχνότητα και θα είναι διαρκώς συντονισμένη μαζί σου.

Γίνε φίλος με διάσημους χορευτές στα social media

Προφανώς εδώ υπάρχει το στοιχείο της εξωστρέφειας που θα πρέπει να το αξιοποιήσεις και να μην ντρέπεσαι, ώστε να συνδεθείς με άλλους καταξιωμένους χορευτές στα social media. Σε περίπτωση που είσαι αρκετά συνεσταλμένος, μπορείς τουλάχιστον να σχολιάζεις τις αναρτήσεις γνωστών χορευτών που ανεβάζουν στο προφίλ τους. Για παράδειγμα, μπορείς να σχολιάσεις ένα tweet ή ένα βίντεο στο youtube που δημοσίευσε ένας διάσημος χορευτής.

Επιπλέον μπορείς επίσης να συμμετάσχεις σε φόρουμ χορού, όπου συνήθως εκεί μπορείς να συναντήσεις ομοϊδεάτες που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα με εσένα, και κάπως έτσι να σε μάθει ο επαγγελματικός κύκλος σου. Αν κατορθώσεις να γίνεις μια σοβαρή και σεβαστή φωνή, εκφράζοντας σωστές απόψεις και επιχειρήματα, μπορεί να μεγεθύνει τη διαδικτυακή σου φήμη.

Ωστόσο απαγορεύεται δια ροπάλου δημοσιεύεις προσβλητικό και προκλητικό περιεχόμενο, και οτιδήποτε άλλο δεν αντιπροσωπεύει εσένα ως άτομο και προσωπικότητα, γιατί ίσως έτσι πετύχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που αναμένεις.

Εξοικονόμησε χρήματα για οντισιόν και έκτακτες περιστάσεις

Μπορεί να χρειαστεί να ταξιδέψεις πολύ μακριά για κάποια σημαντική οντισιόν, ανάλογα με το που κατοικείς. Τα έξοδα σου σε αυτές τις περιστάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν αεροπορικά εισιτήρια, φαγητό και τη διαμονή στο ξενοδοχείο. Φρόντισε να έχεις οπωσδήποτε κάποια χρήματα στην άκρη, ώστε να μην χάσεις καμιά ευκαιρία. Μια οντισιόν μπορεί να είναι μια διαδικασία πολλών ημερών ή ακόμα και πολλών εβδομάδων, για αυτό προετοιμάσου οικονομικά.

Ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα ταμείο έκτακτης ανάγκης, θα είναι να βάζεις κάθε μήνα για παράδειγμα 50 ευρώ στην άκρη, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει αυτά τα χρήματα να τα ξοδέψεις για άσχετα πράγματα, ακόμα και αν προκύψει μία άλλη υποχρέωση. Προφανώς αυτά τα λεφτά θα σε βοηθήσουν να κάνεις την καριέρα που επιθυμείς, καλύπτοντας εκείνα τα έξοδα που θα προκύψουν.

Μάθε τεχνικές από διάσημους δασκάλους

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που αφορούν την ανέλιξη σου, είναι να βελτιώσεις τις ικανότητές σου, ακόμη κι αν βρίσκεσαι σε υψηλό επίπεδο. Συνεπώς θα πρέπει να μάθεις διάφορες περίπλοκες τεχνικές για το είδος που ασχολείσαι για να εμπλουτίσεις το στυλ σου, λαμβάνοντας μαθήματα από όσους περισσότερους διάσημους δασκάλους μπορείς.

Είθισται οι διάσημοι χορευτές να περιοδεύουν συχνά σε άλλα μέρη για επαγγελματικούς σκοπούς, όπως και οι καταξιωμένοι καθηγητές χορού να παραδίδουν μαθήματα σε άλλες πόλεις, γιατί προφανώς αναγνωρίζεται το ταλέντο τους. Επομένως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να έρθεις σε επαφή μαζί τους, και να του ζητήσεις ευγενικά να σου παραδώσουν κάποια μαθήματα ιδιαιτέρως, ή έστω μαζί με άλλα άτομα, ώστε να σου βγει φθηνότερα αυτή η διαδικασία.

Αυτοί οι έμπειροι χορευτές μπορούν να σου διδάξουν διαφορές αλλαγές πάνω στο στυλ που χορεύεις, και κατ’ επέκταση να εμπλουτίσεις το ρεπερτόριο σου. Μάλιστα δεν πρέπει να ξεχνάς ότι ο κάθε χορευτής έχει την δική του φιλοσοφία, οπότε με όσους περισσότερους καταξιωμένους επαγγελματίες συναναστρέφεσαι, τόσα περισσότερα πράγματα θα μάθεις.

Επιπλέον αυτές οι προσωπικότητες μπορούν να σου δώσουν συστατική επιστολή για μία νέα δουλειά ή ακόμα και να σου ανοίξουν διάπλατα την πόρτα για να συμμετάσχεις σε κάποιο τηλεοπτικό show στην τηλεόραση.

Περιόρισε τις επιλογές σου, και αναζήτησε μόνο εκείνους τους δασκάλους που ζητούν λογικά χρηματικά ποσά για να σε διδάξουν, όπως και εκείνοι που έχουν τον απαιτούμενο χρόνο να αφιερώσουν σε σένα, γιατί αν βιάζονται, τότε είναι αυτονόητο πως δεν θα γίνει σωστή δουλειά.

Μερικοί διάσημοι δάσκαλοι και περιζήτητοι μπορεί να βρίσκονται σε άλλη χώρα που συνεπάγεται με επιπλέον έξοδα. Επίσης δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι σπουδές κάτω από κάποιον διάσημο θα σε οδηγήσουν στην καταξίωση. Οπότε θα πρέπει να υπολογίσεις σωστά όλες τις παραμέτρους για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων και στο τέλος απογοητευτείς.

Βρες μία χαρακτηριστική χορευτική κίνηση

Συνήθως οι έξυπνοι χορευτές έχουν υιοθετήσει δικές τους χορευτικές χαρακτηριστικές κινήσεις που τους ταυτοποιούν και τους κάνουν ξεχωρίζουν ανάμεσα σε άλλες χιλιάδες άτομα. Φυσικά εδώ θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις την δημιουργικότητα σου, ώστε βρεις εκείνη τη χορευτική φιγούρα που θα σε κάνει ευρέως γνωστό στο κοινό.

Λάβε μέρος σε διαγωνισμούς

Είτε πρόκειται για διαγωνισμό στην πόλη σου, είτε για κάποιο εθνικό διαγωνισμό, είτε για μια τηλεοπτική εκπομπή, όπως το “So You Think You Can Dance”, δεν θα πρέπει να την παραμελήσεις, ούτε να δείχνεις αδιαφορία σε περίπτωση που δεν έχει τη λάμψη που εσύ αναζητάς, ιδίως εάν είσαι καινούργιος στο χώρο.

Ακόμη κι αν δεν θεώρησε κορυφαίος χορευτής, ή δεν έχεις μεγάλες πιθανότητες να βρεθείς στις πρώτες θέσεις, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σημασία, αφού ο σκοπός είναι να γίνεις γνωστός. Βέβαια εάν έχεις τρομερές ικανότητες, και πιο συγκεκριμένα βγεις νικητής σε κάποιο τηλεοπτικό διαγωνισμό, τότε μπορεί να σε πλησιάσουν διάφοροι ατζέντηδες για να συνεργαστούν μαζί σου, και να σε προτείνουν σε μία καλή δουλειά, προφανώς γιατί και αυτοί θα βγάλουν λεφτά εάν κλείσεις κάποιο καλό συμβόλαιο.

Πως να γίνεις καλός χορευτής

Κάνε εγγραφή σε σχολή χορού

Όπως αντιλαμβάνεσαι, το να εγγραφείς σε μία σχολή χορού είναι εξαιρετικά σημαντικό, ακόμη και αν είσαι προχωρημένος, γιατί θα σου δώσει όλα εκείνα τα εχέγγυα να γίνεις ακόμη καλύτερος από το επίπεδο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή. Επίσης μπορείς να μάθεις και άλλους χορούς, πέρα από αυτόν που σου αρέσει, ώστε να διευρύνεις το γνωστικό σου πεδίο.

Βέβαια οφείλεις να έχεις κατά νου πως μία σχολή χορού συνήθως απαιτεί ο μαθητής να πληρώνει τα δίδακτρα και σαφώς αυτά τα χρηματικά ποσά δεν είναι αμελητέα. Αν κρίνεις ότι έχει να σου προσφέρει κάτι αξιόλογο η εκάστοτε σχολή, τότε μη λυπάσαι τα λεφτά που θα ξοδέψεις, γιατί θα πρόκειται για επένδυση και όχι για δαπάνη.

Λάβε μέρος σε κάποια εξειδικευμένα σεμινάρια ή προγράμματα χορού

Το ζήτημα δεν είναι να συμμετάσχεις σε ό τι σεμινάριο υπάρχει, προκειμένου να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου, διότι αυτό θα είναι εξουθενωτικό, αλλά να βρεις τα καλύτερα, όπου θα σου προσφέρουν πραγματικές και χρήσιμες γνώσεις.

Αν είσαι νεαρός και πηγαίνεις γυμνάσιο ή λύκειο ή ακόμη και αν είσαι φοιτητής, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη περίοδος για να επικεντρωθείς στη χορευτική σου καριέρα ακολουθώντας ένα εντατικό πρόγραμμα σπουδών μέσα από σεμινάρια που κάνουν είτε διάφοροι ιδιωτικοί φορείς χορού ή είτε πρόκειται για μία πρωτοβουλία ενός διάσημου χορευτή που διδάσκει αυτή την περίοδο, με απώτερο σκοπό να μεταδώσει τις γνώσεις του και σε άτομα που δεν μπορούν να γράφουν στη σχολή του, ίσως γιατί τα δίδακτρα είναι ακριβά, ενώ στο σεμινάριο φθηνότερα.

Κάνε συχνά πρακτική εξάσκηση

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, η επιτυχία δεν έρχεται μόνο με όσα μαθαίνεις στην σχολή, άλλα και με την επαναλαμβανόμενη πρακτική άσκηση που θα κάνεις στο σπίτι σου, ώστε να βρίσκεσαι διαρκώς σε φόρμα. Παρακολούθησε διάφορα βίντεο στο YouTube από γνωστούς χορευτές, και προσπάθησε να μιμηθείς τις τεχνικές τους.

Βρες έναν μέντορα

Ένας πεπειραμένος χορευτής που εξασκεί για δεκαετίες αυτό το επάγγελμα, σαφώς έχει όλα εκείνα τα φόντα για να σου μεταδώσει την πολυπόθητη μυστική τεχνογνωσία που δεν μπορείς να βρεις σε συμβατικές σχολές. Με λίγα λόγια αν σε αναλάβει και γίνει ο μέντορας σου, θα είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος εσένα, και θα μπορεί ευκολότερα να βρει τις αδυναμίες σου για να τις βελτιώσεις, ενώ παράλληλα θα έχει τα εχέγγυα να αναδείξει τα δυνατά σου σημεία.

Η καθοδήγηση από έναν πεπειραμένο μέντορα θεωρείται η φαιά ουσία όλων των πραγμάτων στον χορό, γιατί θα σε βοηθήσει να παρακάμψεις τα περιττά πράγματα και να μην ακολουθήσεις λάθος μονοπάτι, χάνοντας άδικα το χρόνο σου, όπως κάνουν πολλοί άλλοι συνάδελφοί σου.

Όμως φρόντισε να βρεις τον κατάλληλο μέντορα για την δική σου περίπτωση, καθώς κάποιοι επιτήδειοι κομπογιαννίτες μπορούν να σου παρουσιαστούν ως οι πλέον ειδικοί , προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος, πουλώντας σου συμβουλές που δεν έχουν απολύτως καμία ουσιώδη αξία.

Γράψε ένα σωστό βιογραφικό σημείωμα

Μάθε να παρουσιάζεις σωστά τον εαυτό σου, με τον καλύτερο δυνατό επαγγελματικό τρόπο σε όσους ενδιαφέρονται να σε προσλάβουν ή να συνεργαστούν μαζί σου. Στην αρχή ενδεχομένως να χρειαστεί να περάσεις από συνεντεύξεις που διεξάγουν διάφοροι εργοδότες προκειμένου να βρουν το επιθυμητό άτομο για το σκοπό τους ή να κάνεις αίτηση για κάποια δουλειά που σχετίζεται με το χορό.

Πλέον είναι απολύτως απαραίτητο η χρήση του βιογραφικού σημειώματος, σχεδόν σε όλες τις δουλειές. Ακόμη και αν ορισμένοι συνάδελφοι σου το θεωρούν απαξιωτικό ή περιττό, εσύ μην ασπάζεσαι αυτήν την φιλοσοφία γιατί είναι λάθος.

Μάλιστα στην σύγχρονη εποχή που ζούμε τα πάντα είναι ψηφιακά, οπότε και το βιογραφικό σημείωμα είναι σημαντικό να είναι σε ηλεκτρονική μορφή, και να το έχεις για παράδειγμα αποθηκευμένο μέσα στον υπολογιστή ή στο κινητό σου τηλέφωνο για να μπορείς να το μοιράσεις κατευθείαν μέσα από το διαδίκτυο.

Θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο Linkedin, και να το ανεβάσει στο λογαριασμό σου. Σε περίπτωση που έχεις άγνοια, οφείλω να σε ενημερώσω ότι το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό δίκτυο που συνδέονται οι επαγγελματίες μεταξύ τους, ενώ εκεί μέσα μπορείς να βρεις αμέτρητες ευκαιρίες, αρκεί να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά.

Παραδείγματος χάρη, μπορεί κάποιοι μάνατζερ μέσα από το Linkedin να ψάχνουν άτομα για να στελεχώσουν μία παράσταση, οπότε το πρώτο πράγμα θα κάνουν είναι να ψάξουν για βιογραφικά, ώστε να καταλήξουν σε εκείνους που τους ενδιαφέρουν.

Βάλε μακροπρόθεσμους στόχους

Συνεχίστε να μαθαίνεις

Είτε μόλις είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του σε κάποια σχολή χορού, είτε έχεις λάβει κάποια μαθήματα από σεμινάριο, δεν σημαίνει ότι οι προσπάθειες σου τελειώνουμε κάπου εκεί, τουναντίον απαιτείται να καταβάλεις διαρκώς προσπάθεια για να εμπλουτίσεις το ταλέντο σου

Μπορείς να μάθεις για την κινησιολογία για να διατηρείς το σώμα σου υγιές και να αποφεύγεις τους τραυματισμούς, να μάθεις την θεωρία της μουσικής που είναι σημαντική για τη χορογραφία ή να κάνεις μαθήματα υποκριτικής όπως και ορθοφωνίας που είναι εξαιρετικά σημαντική για την τηλεόραση..

Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία που σχετίζονται με τα σκηνικά όπου διεξάγεται η χορογραφία. Η κατανόηση του χώρου θα σε βοηθήσει να δεις διαφορετικά τα πράγματα, κάτι που αγνοούν αρκετοί χορευτές.

Επιπρόσθετα πριν απευθυνθείς σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό ίδρυμα για αυτό το σκοπό, ζήτησε να σου διευκρινίσουν τι είδους πιστοποίηση ή πτυχία προσφέρουν, και αν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για κάποια επίσημη δουλειά ή απλώς πρόκειται για ένα άχρηστο χαρτί που δεν έχει καμία αξία.

Μάλιστα συνιστώ ανεπιφύλακτα να επενδύσεις ορισμένους οικονομικούς πόρους για να πάρεις μαθήματα internet marketing, φυσικά μπορείς να μάθεις και δωρεάν μέσα από το Google Digital Workshop τις Βασικές Aρχές Ψηφιακού Μάρκετινγκ και να λάβεις πιστοποίηση. Όλα αυτά θα σου δώσουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να προωθείς σωστά προφίλ σου στα social media και να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το brand name σου που είναι το όνομά σου, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβεις κάποιον ειδικό και να τον πληρώνεις με ένα διόλου ευκαταφρόνητο πόσο, ενώ μπορείς να το πράξεις μόνος σου.

Βρες άτομα που θα σε στηρίζουν στα δύσκολα

Ο χορός σε επαγγελματικό επίπεδο είναι ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επάγγελμα, όπως και η show business, όπου ορισμένοι συνάδελφοι σου ενδεχομένως να πατούν επί πτωμάτων για να φτάσουν ψηλά.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που να στηρίζουν το όραμα σου, να σε ακούν και να σε καταλαβαίνουν, ενώ το ιδανικότερο είναι να έχεις ένα άτομο που δραστηριοποιείται και αυτό στο ίδιο χώρο με εσένα, και κατανοεί αυτά που του λες.

Πιθανότατα θα εργαστείς σε πολλά έργα και παραστάσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας σου, γι’ αυτό να σέβεσαι αυτούς με τους οποίους συνεργάζεσαι, καθώς μπορεί να συνεργαστείτε ξανά μαζί στο μέλλον, και αν έχετε σοβαρή διαμάχη μεταξύ σας, τότε ίσως να είναι αδύνατο να δουλέψετε σωστά.

Πρέπει να σέβεσαι το σώμα σου

Ενώ το μυαλό σου μπορεί να βρίσκεται στο βέλτιστο σημείο για τα δικά σου δεδομένα, όμως καθώς μεγαλώνεις το σώμα σου μπορεί να αρχίζει να γίνεται δυσκίνητο και να μην έχεις εκείνη την ελαστικότητα του παρελθόντος και αυτό μπορεί να επέλθει λόγω αδράνειας ή κακής ζωής που κάνεις.

Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να χάσει τη φόρμα του μέσα σε δύο μήνες. Συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεις τα μεγάλα διαστήματα σωματικής αδράνειας μακριά από το χόρο, γιατί θα χρειαστούν αρκετούς μήνες για να επανέλθεις ξανά στην φυσιολογική κατάσταση που ήσουν προηγουμένως.

Ένα άλλο μυστικό σε αυτήν την υπόθεση είναι να μην πιέζεις σε πολύ μεγάλο βαθμό το σώμα σου, γιατί θα προκύψουν τραυματισμοί και αναγκαστείς να μείνεις εκτός δράσης για αρκετό καιρό, και πιθανόν να χάσεις έσοδα, αν βιοπορίζεσαι από τούτη τη δουλειά. Μην συνεχίσει να χορεύεις αν υποφέρεις από τραυματισμό ή χρόνιο πόνο, και εννοείται πως θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιο γιατρό προκειμένου να δει το πρόβλημα.

Μείνε προσηλωμένος στο στόχο σου

Είναι αναγκαίο να διατηρήσεις την εστίαση σου στους στόχους που έχεις βάλει και να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι μέχρι να γεράσεις και να αναγκαστείς να τα παρατήσεις. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν «γηράσκω αεί διδασκόμενος» που σημαίνει ότι όσο μεγαλώνω δεν θα σταματήσω να μαθαίνω.

Επιπλέον πρέπει να αποκτήσεις μία επαγγελματική νοοτροπία που θα συνοδεύεται από πειθαρχία και ήθος στη δουλειά σου, και να βάζεις νέους στόχους μετά την επίτευξη ενός ορόσημου.

Ένα άλλο εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο είναι να συνδιαλέγεσαι συχνά με καλλιτέχνες, και γενικότερα με τα άτομα που απαρτίζουν την κοινότητα του χορού, ώστε να συνεχίσεις να έχεις επαφή με αυτό το αντικείμενο, και παράλληλα να μπορείς να αντλήσεις έμπνευση από τα νέα έργα που βλέπεις και να παραδειγματίζεσαι από τους άξιους καλλιτέχνες.

Γίνε χορογράφος και συνέχισε να συνεργάζεσαι με άλλα άτομα

Καθώς συνεχίζεις την χορευτική σου καριέρα, το σώμα σου μπορεί να μην είναι πλέον σε θέση να συμβαδίσει με τις απαιτητικές ανάγκες που έχει ο χορός σε υψηλό επίπεδο. Η χορογραφία είναι μια φυσική μετάβαση. Επομένως αν φτάσεις σε τουτο το στάδιο, δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις αυτό τον επαγγελματικό τομέα, αλλά κάλλιστα δύναται να εργαστείς από άλλο μετερίζι, συνεργαζόμενος με μουσικούς, καλλιτέχνες, ηθοποιούς για να δημιουργήσεις τα δικά σου έργα που θα φέρουν την προσωπική σου πινελιά μέσα στην τέχνη του χορού.

Αντιμετώπισε όλες αυτές τις διαφορετικές προσωπικότητες με σεβασμό. Είναι σίγουρο πως μπορείς να ωφεληθείς στο έπακρο όταν κρατάς τα θετικά στοιχεία που έχουν οι διαφορετικοί τομείς. Μην αφήνεις τον εγωισμό σας να παρεμποδίζει τον συνδυασμό με ξένα πράγματα.

Φρόντισε τα πόδια σου

Τα πόδια σου είναι το βασικό εργαλείο για τον χορό, γι’ αυτό πρέπει να τα φροντίζεις, ώστε να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Μερικά κοινά προβλήματα είναι οι φουσκάλες, τα κότσια, τα σχίσματα των δακτύλων, το έγκαυμα από την τριβή στο πάτωμα, ακόμη και το στραμπούληγμα.

Μην παραμελείς ποτέ τα πόδια σου και λάβε όλες εκείνες τις απαραίτητες προφυλάξεις, για να αποφύγεις τυχόν χειρότερες συνέπειες στο μέλλον που ίσως να είναι και μη αναστρέψιμες αν δεν τις προλάβεις και δεν τις δώσεις σημασία.

Άφησε τυχόν πληγές να επουλωθούν με τη σωστή ανάπαυση, διαφορετικά τα πόδια σου θα υποστούν μόνιμη βλάβη, με αρνητικό πρόσημο να αναγκαστείς να τερματίσεις πρόωρα την καριέρα σου που έχτισες με πολύ κόπο.

Να τρέφεσαι πάντα υγιεινά

Η συνεχόμενη κακή διατροφή, όπως σοκολάτες, καραμέλες, γαριδάκια και το γρήγορο φαγητό, μπορεί να επηρεάσουν άμεσα την απόδοση σου στο χορό. Οι υγιεινές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, μπορούν να σας δώσουν ενέργεια και να κρατήσουν το σώμα σου σε πολύ καλή κατάσταση.

Δεν πρέπει να λησμονείς το γεγονός πως ένας χορευτής είναι επί της ουσίας είναι ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό. Βρες τις σωστές τροφές που θα σε ωφελήσουν να έχεις μέγιστη απόδοση, ενώ θα θωρακίσουν την υγεία σου έναντι διαφόρων ασθενειών.

Κάθε πρωί πάρε την απαιτούμενη ενέργεια μέσα από τις υγιεινές τροφές και λάβε οπωσδήποτε 30 γραμμάρια πρωτεΐνης τρεις φορές την ημέρα, δηλαδή με κάθε γεύμα. Κατανάλωσε χούμους, ξηρούς καρπούς, granola, κινόα και φρούτα αντί για καραμέλες ή πατατάκια. Φάε μία σαλάτα εάν αισθάνεσαι πεινασμένος το βράδυ. Είναι επίσης έξυπνο να τρως τροφές με αντιφλεγμονώδεις παράγοντες όπως ο κουρκουμάς ή το τζίντζερ.

Κάνε θυσίες

Στην αρχή, θα χρειαστεί να θυσιάσεις πολύ χρόνο και ενέργεια να γίνεις διάσημος χορευτής. Ωστόσο, ακόμη και όταν γίνεις διάσημος, θα πρέπει να εξακολουθείς να θυσιάζεις διάφορες χαρές που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι απλοί άνθρωποι, αν θέλεις να παραμείνεις στην κορυφή.

Θα έρθουν δύσκολες στιγμές που θα σε καταβάλουν, θα χρειαστεί να κάνεις περισσότερες ώρες προπόνηση, να βλέπεις ελάχιστες ώρες τα αγαπημένα σου πρόσωπα, και γενικότερα να υποστείς πολλές στερήσεις. Η φροντίδα τόσο του μυαλού, όσο και του σώματός σας θα πρέπει να είναι προτεραιότητα, αν επιδιώκεις να καταξιωθείς και να εδραιωθείς στο χώρο σου.

Υπάρχουν νέες μορφές εξάσκησης και προπόνησης που έχουν την θετική ιδιότητα να ευνοούν τον ασκούμενο να βρίσκεται στη βέλτιστη κατάσταση, σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα διατροφής και τη σωστή ψυχολογική υγεία μπορούν να γίνουν θαύματα για έναν χορευτή.

Εκπαίδευση σε άλλους κλάδους κίνησης

Άλλες μορφές κίνησης μπορούν να ωφελήσουν στο έπακρο τις τεχνικές χορού σας. Προπονήσου στις πολεμικές τέχνες, τη γιόγκα, την ενόργανη γυμναστική ή άλλες αθλητικές μορφές για να ενισχύσεις τον καλύτερο δυνατό συντονισμό του σώματος σου, τη δύναμη και την ευκινησία σου. Η κινησιολογία που θα αντλήσεις από τα υπόλοιπα αθλήματα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στη χορογραφία.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166