Πως να κατακτήσεις την καρδιά του. Μεθοδολογία

Πως να κατακτήσεις την καρδιά του. Μεθοδολογία

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Θες να κατακτήσεις την καρδιά του και να σου παραδοθεί άνευ όρων; Ακολούθησε τις παρακάτω κινήσεις αιφνιδιασμού και εξουδετέρωσε το αμυντικό του σύστημα!

Ίσως εξακολουθείς να νομίζεις ότι το να το παίζεις γλυκιά, τρυφερή και χαμηλοβλεπούσα είναι ο πιο γρήγορος δρόμος για να κατακτήσεις την καρδιά ενός άντρα. Δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Το φλερτ και ο έρωτας μπορούν να γίνουν πεδίο μάχης και είναι δύσκολο να κερδίσεις το παιχνίδι αν δεν ακολουθήσεις κάποια στρατηγική. Πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς το βαρύ πυροβολικό, να στήνεις ενέδρα στον “εχθρό” και να εξαπολύεις επιθέσεις μεγάλης κλίμακας. Θυμήσου ότι στον έρωτα και στον πόλεμο όλα επιτρέπονται.

Εξοπλίσου λοιπόν για τη μάχη! Εδώ θα βρεις μερικές τακτικές που θα σε βοηθήσουν να διεισδύσεις στην ψυχή των αρσενικών και να τους κάνεις να σου παραδοθούν άνευ όρων.

Διαίρει και βασίλευε

Εντοπίζεις έναν τύπο στο μπαρ που θέλεις να γίνει ο ΑΤΕ σου (Αιχμάλωτος Του Έρωτά σου). Αν όμως περιτριγυρίζεται από το τάγμα των κολλητών του, τα σχέδιά σου αυτομάτως σαμποτάρονται. Έχεις να ανταγωνιστείς όλους αυτούς που τραβούν την προσοχή του. Ακόμη κι αν τον κάνεις να σε προσέξει, νομίζεις ότι μπορείς να δράσεις άνετα έχοντας όλους αυτούς να σε κοιτάνε; Χλομό το βρίσκω…

Σύμφωνα λοιπόν με τη στρατιωτική λογική, εάν απομονώσεις τον άντρα που σε ενδιαφέρει πριν κάνεις την κίνησή σου, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τον αιχμαλωτίσεις. Άρα, προσπάθησε να τον αποσπάσεις από την παρέα του. Μείνε στα χωρικά του ύδατα και προσπάθησε να αγγίξεις το αντρικό του ένστικτο.

Άνοιξε λοιπόν μια συζήτηση για ορειβασία, για υπολογιστές ή για αυτοκίνητα ή, εν πάση περιπτώσει, για οτιδήποτε τον κάνει να νιώθει άνετα και του δίνει την αίσθηση ότι έχει το πάνω χέρι (μην το παρακάνεις όμως δείχνοντας προσποιητό ενδιαφέρον, γιατί θα αποκαλυφθείς!).

Αφήνοντάς τον να μιλάει σαν ειδήμονας για τα θέματα που τον ενδιαφέρουν, θα τον κάνεις να νιώσει άνετα, άσε που θα διώξεις έτσι και τους κολλητούς του (οι οποίοι έτσι κι ακούσουν άλλη μια φορά την ίδια κασέτα θα πάθουν). Εάν ακόμα δε σε προσέχει στο βαθμό που εσύ θέλεις, ανάγκασέ τον να κάνετε κάτι μαζί, όπως να πάτε να πάρετε ποτά τη στιγμή που γίνεται χαμός. Αυτό θα τον ξεκολλήσει από την παρέα, αφού θα έχει κάτι να ασχοληθεί.

Αυτή η στρατηγική, της απομάκρυνσης, έπιασε στην περίπτωση της 29χρονης Σοφίας, τραπεζικής υπαλλήλου, η οποία “παρέσυρε” εκείνον που την ενδιέφερε αγγίζοντας τον… ιπποτισμό του: “Η παρέα του ήταν στο μπαρ και μιλούσαν για ποδόσφαιρο. Εγώ του είπα ότι ήθελα να καθίσω, επειδή με είχαν πεθάνει τα παπούτσια μου, και του ζήτησα να έρθει μαζί για να μην είμαι μόνη. Αυτός όχι μόνο βρήκε τραπέζι για να καθίσουμε, αλλά μου έκανε και μασάζ στα πόδια, κάτι που δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει μπροστά στους φίλους του”.

Αναζήτηση συμμάχων

Η δημιουργία συμμαχιών με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή του είναι το κλειδί της επιτυχίας στο σχέδιο δράσης σου. Αν ταιριάξεις με την οικογένεια και τους φίλους του, θα εκμηδενίσεις το γνωστό άγχος “κάνει αυτή για μένα;”. Η απροθυμία πολλών αντρών να κολλήσουν σε μια σχέση πηγάζει από το φόβο μήπως δεν έχουν βρει το κατάλληλο άτομο. Έτσι, βασίζονται στη γνώμη των ανθρώπων που εμπιστεύονται περισσότερο.

Για να κερδίσεις λοιπόν την οικογένεια και τους φίλους του, άρχισε να κάνεις μικροπροσφορές, π.χ. κάνε ένα δωράκι στη μαμά του για τα γενέθλιά της ή έχε το νου σου για ενοικιαστήρια στην περιοχή σου για το φίλο του που ψάχνει σπίτι.

Αυτό έκανε και η Ιωάννα, 26 ετών, σχεδιάστρια. O φίλος της καθυστερούσε πάντα στα ραντεβού του. Του χάρισε λοιπόν ένα ρολόι. Μετά απ’ αυτό φρόντιζε να είναι πάντα συνεπής: “Χτύπησα διάνα μ’ αυτή την κίνηση, γιατί οι δικοί του συνέδεσαν τη νέα συμπεριφορά του με την παρουσία μου στη ζωή του”. Προσοχή όμως! Μην το παρακάνεις με την παροχή υπηρεσιών, γιατί κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ενοχλητική ή ακόμη και φορτική.

Στόχος, ο πόθος

Υπάρχει μια στρατηγική που ονομάζεται “επίδειξη δύναμης”, κατά την οποία ένα στράτευμα αναπτύσσει όλες τις δυνάμεις του για να τρομοκρατήσει τον εχθρό. Παρομοίως πρέπει να δράσεις κι εσύ. Παράταξε τις δυνάμεις σου και την παλικαριά σου για να δει πως, αν έρθει σε σένα, πηγαίνει με τους ισχυρούς. Η ερμηνεία είναι απλή:

Αυτός που προσπαθείς να δελεάσεις θέλει κάποια που δε θα είναι απλώς ίση με αυτόν, αλλά και θα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής του. Σημαιοστολίσου λοιπόν και συναντήσου με τους φίλους σου στο μπαρ πριν εμφανιστεί αυτός και περίμενέ τον. Θα πιστέψει ότι η ζωή σου είναι γεμάτη συγκινήσεις και ότι μόνο αν είναι τυχερός θα γίνει κι αυτός μέρος της κλίκας.

Αντί λοιπόν να αλλάζεις εσύ το πρόγραμμά σου για να έχεις χρόνο γι’ αυτόν, μπορείς να απορρίπτεις προτάσεις του εξηγώντας με λεπτομέρειες γιατί δε γίνεται να συναντηθείτε -μια συναυλία του αγαπημένου σου συγκροτήματος, μια βραδινή έξοδος με τις φίλες σου ή τα μαθήματα που κάνεις στον πιτσιρικά της γειτόνισσας (καλά θα ήταν να αποφύγεις τις υπερβολές, γιατί μάλλον δε θα πιστέψει ότι είσαι πυρηνικός φυσικός και αυτή τη στιγμή διασπάς το άτομο)- ούτως ώστε να δει ότι η ζωή σου είναι γεμάτη και περνάς μια χαρά, είτε είστε μαζί είτε είσαι μόνη.

Η Ντίνα, 29 ετών, στέλεχος επιχείρησης, έπαιξε το παιχνίδι με τον τηλεφωνητή αφήνοντας περιχαρή μηνύματα με μια δόση “τι κρίμα που δεν είσαι κι εσύ εδώ”: “Τηλεφωνούσα από παντού -μπαρ, πάρτι ή από όποιο άλλο μέρος γινόταν χαμός- κι ακουγόταν κόσμος, για να ξέρει ότι περνάω καταπληκτικά, ακόμη και χωρίς αυτόν. Η ζωή μου του φαινόταν τόσο δελεαστική και διασκεδαστική, που έκανε σαν τρελός να γίνει κι αυτός μέρος της”.

Προσποιητή υποχώρηση

Όπως ο στρατός, που αποσύρει τις δυνάμεις του μόνο και μόνο για να αναγκάσει τον εχθρό να έρθει πιο κοντά, έτσι κι εσύ αν προσποιηθείς ότι υποχωρείς παριστάνοντας την αδιάφορη, θα τον κάνεις να σέρνεται πίσω σου. Είναι κοινό μυστικό ότι οι άντρες ποθούν ό,τι δεν μπορούν να αποκτήσουν. Αν δεν υπάρχει πρόκληση, νομίζουν απλά ότι δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν.

Αφού έχεις κάνει τη φαντασμαγορική πρώτη εντύπωση, κίνησέ του την περιέργεια πηγαίνοντας να μιλήσεις σ’ έναν “παλιό φίλο”. Ή, τη στιγμή που πας να βγεις από την πόρτα, ακούμπησέ τον ελαφρά στο στήθος και ανέμισε ανέμελα τα μαλλιά σου – ή ό,τι άλλο σε φωτίσει ο Θεός, που να αφήνει ερωτηματικά για τις προθέσεις σου.

Υποδυόμενη το ρόλο της τύπισσας που εξαφανίζεται θα τον κάνεις να πιστέψει ότι είσαι κελεπούρι και ότι, αν δεν κινηθεί γρήγορα, θα σε χάσει. Και βέβαια, δε χρειάζεται να περιορίσεις αυτή την τακτική, της απόσυρσης, στις πρώτες συναντήσεις.

Η κοπέλα του Σταμάτη ήταν… αδικαιολογήτως απούσα δύο φορές την εβδομάδα, ακόμη κι όταν το φλερτ μεταξύ τους είχε φτάσει στα όρια του παράφορου έρωτα, κάτι που φυσικά είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον 32χρονο μηχανικό: “Γινόταν άφαντη, και μου έσπαγε τα νεύρα. Όταν αποφάσισε να μου τηλεφωνήσει, της είπα ότι μάλλον έπρεπε να βλεπόμαστε περισσότερο”.

Κάνε αντάρτικο

Αν με τις στρατιωτικές σου τακτικές δεν πέσει το οχυρό, μάλλον πρέπει να καταφύγεις σε πιο βρόμικα μέσα. Πάρε ως παράδειγμα τους αντάρτες, που εξαπολύουν σφοδρές και απολύτως μυστικές και απρόσμενες επιθέσεις, και χρησιμοποίησε την έμφυτη πανουργία σου -κάτι εντελώς ξένο προς τη φύση του άντρα- για να τον αιφνιδιάσεις και να τον μπερδέψεις. Απλά βάλε για λίγο στην άκρη την αθωότητα και τη σεμνοτυφία σου και χρησιμοποίησε τη γυναικεία δύναμη πυρός που διαθέτεις, για να τον σαγηνέψεις στα χαρακώματα του έρωτα.

Η Δήμητρα, 30 ετών, δημοσιογράφος, κατέπληξε το υποψήφιο αγόρι της με μια τεχνική εξωτικού μασάζ στο… αφτί, που είχε μάθει σε ένα ταξίδι της στην Ταϊλάνδη: “Ένα βράδυ που είχαμε βγει έξω για φαγητό, άρπαξα τους λοβούς των αφτιών του, τους έτριψα, τους έπαιξα στα δάχτυλά μου, μέχρι που του κοπήκανε τα γόνατα. Τώρα μου λέει ότι καμία δεν του έχει κάνει τόσο φοβερό μασάζ!”.

Δεν χρειάζεται βέβαια να κάνεις ιδιαίτερα για να μάθεις τεχνικές, ούτε ταξίδια στην Άπω Ανατολή. Απλά, όταν δεν το περιμένει, άσε να φανεί ένα… απαγορευμένο σημείο του σώματός σου. Ή δώσ’ του ένα ελαφρό χτύπημα στα οπίσθια λέγοντας: “Συγνώμη, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ!”. Αυτές οι ύπουλα σέξι επιθέσεις θα του δώσουν μια γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.

Μην προκαλείς ασφυξία

Είναι γνωστό στην τέχνη του πολέμου ότι ένας ηττημένος και περικυκλωμένος στρατός θα πολεμήσει μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός του, αντί να παραδοθεί. Το ίδιο κι ένας άντρας που νιώθει ότι είναι στριμωγμένος από μια επερχόμενη δέσμευση: θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια… Απλούστατα, οι άντρες έχουν ανάγκη να νιώθουν ότι βρίσκονται σε μια σχέση οδηγημένοι από το πάθος τους κι όχι επειδή κάποιος τους το επέβαλε.

Με άλλα λόγια, πρέπει να αποφύγεις να τον γνωρίσεις σε όλους τους γνωστούς σου γιατί θα νομίσει ότι δίνει προαγωγικές εξετάσεις. Όπως επίσης δεν είναι πολύ έξυπνο να αρχίσεις να τον ρωτάς για τη δουλειά και την οικογένειά του, γιατί θα τον κάνεις να πιστέψει ότι τον αξιολογείς μόνο και μόνο για να δεις πώς θα βολευτείς. Άσ’ τον να τα αναφέρει μόνος του.

Έτσι παραλίγο να την πατήσει και η Έλενα, 32 ετών, εκπαιδευτικός, όταν πήγε να κάνει έκπληξη στο νέο φίλο της με εισιτήρια για μια συναυλία: “Έκανε σαν να τον είχα αλυσοδέσει, όταν είδε ότι η συναυλία ήταν για τον επόμενο μήνα. Είδα κι έπαθα να τον πείσω ότι δεν είχα ήδη κλείσει και εκκλησία για το γάμο μας!”.

Είναι γεγονός ότι, όταν βρεις τον τύπο που… τα έχει όλα και συμφέρει, είναι λίγο δύσκολο να το παίξεις άνετη και κουλ. Ωστόσο, το να απαντάς στα τηλεφωνήματά του και να βγαίνετε έξω μαζί είναι αρκετά για να του δείξεις πώς αισθάνεσαι γι’ αυτόν. Δε χρειάζονται υπερβολές και πίεση. Αν του δώσεις το χρόνο που χρειάζεται να κάνει τις κινήσεις του, θα πιστέψει πως έχει αυτός το πάνω χέρι και ότι είσαι καταπληκτική, ακριβώς επειδή δεν εκβιάζεις τις καταστάσεις.

Πότε πρέπει να τα παρατήσεις

Αν έχεις εξαπολύσει την επίθεσή σου, αλλά ο στόχος… δεν τσιμπάει, τότε είναι μάλλον χαμένος κόπος.

  • Σε φωνάζει “μικρή”.
  • Του λες ότι μόλις ψώνισες καινούρια σέξι εσώρουχα και σε ρωτάει αν σου έκαναν έκπτωση.
  • Προσπαθείς να τον δελεάσεις με εισιτήρια για το γήπεδο και σου απαντάει ότι ο κολλητός του θα χαρεί πολύ.
  • Για να τον κάνεις να ζηλέψει, στέλνεις λουλούδια στον εαυτό σου κι εκείνος σε ρωτάει ποιος πέθανε.
  • Ετοιμάζεις ένα ρομαντικό δείπνο με κεριά, αλλά αυτός μόλις κάθεται τα σβήνει, ανοίγει όλα τα φώτα και λέει: “Θέλω να βλέπω τι τρώω”.
  • Μόλις αποφασίζεις να το παίξεις δύσκολη, δεν ξανατηλεφωνεί.
  • Την ώρα που βλέπετε ένα έργο στον κινηματογράφο, ακουμπάς το πόδι του όσο πιο γλυκά μπορείς κι εκείνος σου δίνει το ποπκόρν.
  • Μετά από ένα εξαντρίκ κοντό κούρεμα σου λέει: “Μη στενοχωριέσαι, σε μερικούς άντρες αρέσουν οι γυναίκες με κοντά μαλλιά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας