ΑρχικήΛογισμικάPrivate Eye: Network monitor σε πραγματικό χρόνο

Private Eye: Network monitor σε πραγματικό χρόνο

Πριν λίγο καιρό είχαμε δει την εφαρμογή Radio Silence, ένα οικονομικό και απλό firewall. Από τον ίδιο developer κυκλοφόρησε πρόσφατα άλλη μία χρήσιμη εφαρμογή που έρχεται να συμπληρώσει τη λειτουργία του Radio Silence. Λέγεται Private Eye, και αναλαμβάνει να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εφαρμογές που στέλνουν ή λαμβάνουν δεδομένα μέσω της σύνδεσής μας.

To Private Eye δεν λειτουργεί σαν firewall, αφού δεν έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει κάποια σύνδεση. Επίσης δεν επιβαρύνει το σύστημα αφού δεν λειτουργεί στο background παρακολουθώντας τις συνδέσεις του δικτύου μας, αλλά απενεργοποιείται μόλις κλείσουμε την εφαρμογή. Η λειτουργία του είναι συγκεκριμένη, και περιορίζεται στο να καταγράφει τις συνδέσεις που πραγματοποιεί κάθε εφαρμογή εκείνη τη στιγμή, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να φιλτράρουμε τα αποτελέσματα σε εισερχόμενες / εξερχόμενες συνδέσεις, ή ανά εφαρμογή.

Το Private Eye μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, και καταλαμβάνει κάτι λιγότερο από 1 mb στον σκληρό δίσκο. Χρήσιμο εργαλείο σε όσους δεν χρησιμοποιούν κάποια πιο πολύπλοκη εφαρμογή όπως το Little Snitch, αλλά και σε όσους θέλουν να έχουν ένα ελαφρύ app για τη συγκεκριμένη δουλειά. Μπορεί να μη διαθέτει εξειδικευμένες λειτουργίες, αλλά όπως εξηγεί ο developer, αυτός ακριβώς είναι ο στόχος της εφαρμογής: “η δημιουργία ενός εργαλείου δικτύου που η χρήση του δεν θα είναι το πιο οδυνηρό κομμάτι της ημέρας σου”.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166