Ραντεβού στα τυφλά, τι σχέδιο θα καταστρώσεις στη συνάντηση

Ραντεβού στα τυφλά, τι σχέδιο θα καταστρώσεις στη συνάντηση

Άρθρο της Θέτιδας Παπαδοπούλου.

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πως θα περάσεις καλύτερα στη μοιραία αυτή συνάντηση και τι σχέδιο θα καταστρώσεις, αν τελικά ο πρίγκιπας αποδειχτεί εντελώς βάτραχος. (Κουάξ!)

Έχεις αρχίσει και σκέφτεσαι την πρόταση της φίλης σου της Άννας, που σε παρακαλάει εδώ και ένα μήνα να βγείτε με το φίλο της και τον κολλητό του; Άρα, σε αγχώνει ιδιαιτέρως η πιθανότητα να βγεις με κάποιον που δεν τον έχεις ξαναδεί ποτέ στη ζωή σου.

Από την άλλη όμως, υπάρχει αυτό το τόσο ενδιαφέρον στοιχείο της έκπληξης, αλλά και η πιθανότητα να περάσεις καλά και να ερωτευτείς, προοπτικές που σε κάνουν να νιώθεις ανυπομονησία. Πριν όμως πεις το “ναι”, μάθε τι μπορεί να σου συμβεί και τι πρέπει να αποφύγεις, ώστε να γλιτώσεις εύκολα και γρήγορα μια πιθανή αποτυχία και να αυξήσεις τις πιθανότητες να βγεις κερδισμένη.

Και ο μεσάζων είναι εντάξει;

Επειδή πολλοί γνωστοί μπορεί να σου λένε ότι θα σου γνωρίσουν “τον ξάδελφό μου, που είναι κούκλος και μόνος του αυτή την εποχή και είναι σίγουρο πως θα ταιριάξετε τέλεια”, πρόσεχε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να την πατήσεις όταν οι προτάσεις δεν προέρχονται από ανθρώπους της ηλικίας σου.

Και βέβαια, δε θέλεις η κάθε τυχαία γνωστή να αποφασίσει για σένα. Είναι σημαντικό η προξενήτρα να μπορεί να “ζυγίζει” ανθρώπους και χαρακτήρες. Για να το καταλάβεις αυτό, εξέτασε τις δικές της επιλογές και τις σχέσεις της. Θα είχες διαλέξει κι εσύ τους ίδιους άντρες;

Αν όχι, ξέχασέ το καλύτερα. Η Μαρία, 24 ετών, ήταν πολύ επιφυλακτική σε τέτοιου είδους προτάσεις, μέχρι που η φίλη της η Ζωή τής μίλησε για τον κολλητό του φίλου της: “Στην αρχή δεν ήθελα ούτε να το ακούσω, μέχρι που σκέφτηκα ότι ο Δημήτρης, ο φίλος της, ήταν συμπαθητικός, έξυπνος και καλλιεργημένος. Γιατί λοιπόν ο κολλητός του να είναι εντελώς άχρηστος;”. Τελικά ήταν γραφτό να γίνει, η Μαρία και ο Χρήστος γνωρίστηκαν, τα έφτιαξαν και είναι μαζί εδώ και έξι μήνες.

Του ταιριάζεις, σου ταιριάζει;

Βάλε μυαλό επιτέλους, η σωστή ερώτηση δεν είναι “είναι ωραίος;” (όχι ότι αυτό είναι τελείως αδιάφορο). Αυτό που πρέπει να ρωτήσεις είναι γιατί αποφάσισαν να σας γνωρίσουν. Αν η φίλη σου απαντήσει το γνωστό “ε, είσαστε και οι δύο μόνοι αυτή την περίοδο”, καλύτερα άσ’ το. Αν σε σκέφτηκε, πρέπει να αναγνωρίζει θετικά στοιχεία στον πιθανό άντρα της ζωής σου ή θα πρέπει να βρίσκει έναν καλό λόγο που την κάνει να πιστεύει ότι ταιριάζετε – κοινά ενδιαφέροντα, καλλιέργεια, κοινά χόμπι. Η Αλίκη, 32 ετών, ανακάλυψε ότι η μοναξιά δεν είναι ο μόνος λόγος για να ταιριάξουν δύο άνθρωποι.

“Αφού οι φίλοι μου μου γνώρισαν διάφορους άσχετους τύπους, κατάλαβα ότι αυτό δε φτάνει”. Αποφάσισε λοιπόν να το ψάχνει λίγο παραπάνω κάθε φορά που της πρότειναν μια γνωριμία. “Τελικά, ένας συνάδελφος μου γνώρισε ένα φίλο του, που λάτρευε την ιστιοπλοΐα, τα ταξίδια και το διάβασμα. Έχουμε τόσα κοινά ενδιαφέροντα, που ακόμα -μετά από δύο χρόνια σχέσης- μιλάμε πολύ, αστειευόμαστε και περνάμε φανταστικά”.

Κινήσου έξυπνα

Oι μικρές λεπτομέρειες της πρώτης επαφής μπορούν να φτιάξουν ή να καταστρέψουν έναν πιθανό έρωτα. Πρώτον, και σημαντικότερο, θα πρέπει να του δώσεις το τηλέφωνό σου να σε πάρει εκείνος – για να δεις αν τελικά του αρέσεις και αν παίρνει πρωτοβουλίες. Δεύτερον, κανόνισε να βγείτε απλώς για έναν καφέ και έτσι δε θα δεσμεύσεις όλο σου το βράδυ, απλώς θα κάνεις μια πρώτη αναγνωριστική επαφή (που βέβαια -ποτέ δεν ξέρεις- μπορεί να καταλήξει στη συνέχεια και για φαγητό, αν έχει ενδιαφέρον).

Τρίτον, και πολύ σπουδαίο, μην κανονίζεις ποτέ την πρώτη γνωριμία σαββατόβραδο. Ένα ραντεβού μια καθημερινή, μετά το γραφείο, είναι απολύτως ανώδυνο. Τη δύσκολη ώρα τού πετάς τη δικαιολογία “πρέπει να φύγω, γιατί αύριο θα σηκωθώ νωρίς” και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το τηλέφωνο – παγίδα

Πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις γνωριμιών η τηλεφωνική συνομιλία είναι εξαίσια, αλλά στην προσωπική επαφή τα πράγματα ξεφουσκώνουν. Γιατί; Μα είναι πολύ φυσικό οι άνθρωποι στο τηλέφωνο να λειτουργούν πολύ πιο χαλαρά – γιατί δεν υπάρχει οπτική επαφή και έτσι δε νιώθουν ότι περνούν από κανενός είδους τεστ. Όταν όμως δει ο ένας τον άλλο, ενδέχεται αυτό που θα αντικρίσουν να μην ανταποκρίνεται σ’ αυτό που περίμεναν και να απογοητευτούν.

Βέβαια, κάποιες φορές έχεις την τύχη, όταν βρεθείς με τον άλλο από κοντά, τα πράγματα να είναι καλύτερα. “Όταν πρωτομίλησα στο τηλέφωνο με τον Κώστα, όλα ήταν υπέροχα” θυμάται η Κλαίρη. “Είπα λοιπόν στον εαυτό μου: “Πρόσεχε, μην ενθουσιάζεσαι, μπορεί να αποδειχτεί η απόλυτη αποτυχία”. Ευτυχώς όμως, από κοντά ήταν ακόμη καλύτερος απ’ ό,τι περίμενα: ωραίος, έξυπνος, καλλιεργημένος… Χαίρομαι ακόμα γι’ αυτό”.

My name is strong Girl

Ε, ναι λοιπόν, ήρθε η ώρα του βασανιστικού “ώστε έτσι είσαι από κοντά;”. Πώς μπορείς να το κάνεις πιο εύκολο; Το χιούμορ είναι μια καλή λύση, αλλά η Ειρήνη, 25 χρόνων, μας λέει ότι εκείνη τη δύσκολη στιγμή προτιμάει να κάνει ένα κομπλιμέντο: “Λέω πάντα στον άλλο ένα θετικό σχόλιο για το πουκάμισο ή τη γραβάτα του. Αυτό του αυξάνει την αυτοπεποίθηση”.

Μόλις σπάσει ο πάγος, συνέχισε με ερωτήσεις για τη ζωή του – τα ενδιαφέροντά του, τη δουλειά του κ.λπ. Ποτέ όμως μην κάνεις πολύ προσωπικές ερωτήσεις, γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να κάνει αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή στο πρώτο ραντεβού.

Απόδραση από το restaurant

Και φυσικά, δεν πρόκειται να γνωρίζεις τον έναν ιδανικό άντρα μετά τον άλλο. Σίγουρα θα πέσουν στο δρόμο σου και αποτυχημένοι ή εντελώς βλάκες. “Γι’ αυτό, ποτέ δε φεύγω από το σπίτι για τέτοιο ραντεβού χωρίς το κινητό μου” τονίζει η Αγγελική, 29 ετών. “Ενημερώνω την κολλητή μου, η οποία πάντα μου τηλεφωνεί μισή ώρα μετά την ώρα συνάντησης. Αν τα πράγματα πάνε καλά, της λέω ότι θα τα πούμε αργότερα. Αν όμως δεν πάνε καθόλου καλά, αρπάζω τη σανίδα σωτηρίας και του λέω ότι πρέπει να γυρίσω στο γραφείο, γιατί τάχα συνέβη κάτι επείγον”.

Υπάρχει βέβαια και η οδός της ειλικρίνειας, αφού είναι γνωστό και στους δύο το ρίσκο που έχει ένα τέτοιο ραντεβού. Αν θέλεις λοιπόν, μπορείς να του πεις πολύ απλά “χάρηκα που σε γνώρισα, αλλά πιστεύω ότι είναι φανερό πως δεν ταιριάζουμε καθόλου οι δυο μας, γι’ αυτό θα αποχωρήσω” και μπορεί ακόμη και να εκτιμήσει την ειλικρίνειά σου.

Ο επιμένων νικά

Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να βγεις με αρκετούς μέχρι να βρεις τον άντρα των ονείρων σου. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν. Χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Εξάλλου, το να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μπορεί να το δεις και σαν μια καινούρια περιπέτεια -όχι ντε και καλά σαν μια πιθανή σχέση- και έτσι να ξεπερνάς όποια αναποδιά και να τύχει, χωρίς πρόβλημα. Η Κατερίνα, 28 ετών, εξηγεί: “Έκανα το λάθος να βιώνω όλα αυτά τα ραντεβού γνωριμιών με την αγωνία “ταιριάζουμε, δεν ταιριάζουμε, τι θα γίνει;”.

Τώρα πια, όταν πρόκειται να βγω έτσι, πηγαίνω με άλλη διάθεση: “Πού ξέρεις, όλα μπορεί να συμβούν απόψε και, τέλος πάντων, είναι πολύ καλύτερο αυτό από το να κάτσω σπίτι να δω τρίτη φορά την ίδια ταινία στην τηλεόραση”. Και, πράγματι, πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα βρεθώ κι εγώ μπροστά στον άντρα της ζωής μου, αλλά μέχρι τότε μπορώ κάλλιστα να το διασκεδάσω”.

Τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις στο πρώτο ραντεβού στα τυφλά

  • Μην πιεις πολύ.
  • Είδες πού κατέληξε η Κιμ Μπάσιντζερ στην ταινία Ραντεβού στα τυφλά (και κυρίως τι έπαθε ο φουκαράς ο Μπρους Γουίλις! Τι χρωστά ο συνοδός σου;).
  • Μην κοιμηθείς μαζί του.
  • Ανεξάρτητα από όσα ακούς, οι άντρες δεν εκτιμούν το να κοιμηθείς μαζί τους στο πρώτο ραντεβού, πόσο μάλλον αν πρόκειται για ραντεβού στα τυφλά. Εκτός και αν ενδιαφέρεσαι μόνο για ένα one-night stand, οπότε πάσο.
  • Μην του ομολογήσεις ότι αυτό είναι το 14ο σου ραντεβού στα τυφλά.
  • Ακόμη και αν είναι. Θα μεταφράσει την ειλικρίνειά σου σε ομολογία απελπισίας.
  • Μη φορέσεις κάτι που είναι εντελώς έξω από το στιλ σου.
  • Σίγουρα δε θέλεις να τον μαγέψεις με μια έξωμη χρυσαφί τουαλέτα, τη στιγμή που το συνηθισμένο σου βραδινό ντύσιμο είναι μια τζιν φούστα και ένα πουκάμισο. Αν υπάρξει και δεύτερο ραντεβού, σίγουρα εκείνος θα χαρεί να δει την ίδια κοπέλα που τον γοήτευσε την πρώτη φορά και όχι μια άλλη.
  • Μην τον φλομώσεις στο ψέμα για να τον εντυπωσιάσεις.
  • Αν αρχίσεις και του διηγείσαι τι ωραία που περνάτε κάθε καλοκαίρι στο εξοχικό σου στη Σκοτία, αν η σχέση συνεχιστεί, να είσαι σίγουρη ότι θα συνεχιστεί επειδή θα θέλει να περνά κι αυτός τα καλοκαίρια στο εξοχικό σου, στη Σκοτία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας!
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας