ΑρχικήΟικονομίαΣΕΒ - ΙΟΒΕ Διαπιστώνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

ΣΕΒ – ΙΟΒΕ Διαπιστώνουν επιδείνωση του οικονομικού κλίματος

Λυπηρή και ενοχλητική χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος τη χαμηλή απορροφητικότητα κονδυλίων του ΚΠΣ, ενώ για το ασφαλιστικό δήλωσε ότι είναι αδιανόητο να επιβαρυνθούν άλλοι για την επίλυσή του εκτός από τις τράπεζες. Για το ασφαλιστικό των τραπεζών ο κ. Κυριακόπουλος ανέφερε ότι είναι αδιανόητο να επιβαρυνθούν το ΙΚΑ, οι φορολογούμενοι, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις για το πρόβλημα 4-5 τραπεζών που έχουν υψηλή κερδοφορία. Το προεδρείο του ΣΕΒ κατέστησε σαφές ότι από την πλευρά του δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει μία τέτοια λύση, που θα μετακυλίει το βάρος της επίλυσης στην αγορά και θα επιβαρύνει πολίτες – επιχειρήσεις. Σε αυτό το θέμα, τόνισε, ο ΣΕΒ συμφωνεί με τη ΓΣΕΕ.

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις εκπροσώπων της Κομισιόν αλλά και της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας για τη χαμηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΚΠΣ, ο κ. Κυριακόπουλος είπε πως είναι ντροπή, λυπηρή και ενοχλητική, επισήμανε ότι η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ό,τι εμφανιζόταν και εκτίμησε πως η χώρα μας θα κληθεί να επιστρέψει χρήματα, ενώ απέδωσε το πρόβλημα κυρίως σε αδυναμία του κρατικού μηχανισμού.

Το προεδρείο του ΣΕΒ επανήλθε εξάλλου στο νέο αναπτυξιακό νόμο και τη φορολογική μεταρρύθμιση, επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αντιθέτως θα πρέπει να λυθεί και μία σειρά άλλων θεμάτων που ταλανίζουν τις επενδύσεις, όπως η γραφειοκρατία και το χωροταξικό.

ΙΟΒΕ

Στο μεταξύ, στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή του το ΙΟΒΕ επισημαίνει πως μετά την εντυπωσιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στις αρχές του χρόνου, από το Μάιο και μετά οι προσδοκίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας άρχισαν να περιορίζονται, καθώς η προολυμπιακή αισιοδοξία μετετράπη σε μεταολυμπιακό σκεπτικισμό, με αποτέλεσμα από το Σεπτέμβριο και μετά το οικονομικό κλίμα να χειροτερεύει.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η απογραφή επιβεβαίωσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο δύο καίρια ζητήματα: την προβληματική δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τη βραδύτητα της δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών. Σήμερα, μετά την απογραφή, είναι πλέον γενικά αποδεκτό, όπως αναφέρει το ΙΟΒΕ, ότι το δημοσιονομικό είναι μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας και απόλυτη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής.

Στέλιος Θεοδωρίδης
Στέλιος Θεοδωρίδης
Ο ήρωας μου είναι ο γάτος μου ο Τσάρλι και ακροάζομαι μόνο Psychedelic Trance
RELATED ARTICLES

Σχολίασε το άρθρο

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Πρόσφατα άρθρα

Tηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: 11188
Ελληνική Αστυνομία: 100
Χαμόγελο του Παιδιού: 210 3306140
Πυροσβεστική Υπηρεσία: 199
ΕΚΑΒ 166